Да платя за изкарване от пингвин или да започна от начало?

От: Да платя за изкарване от пингвин или да започна от начало?

Аз мисля, че се сещам за коя фирма иде реч и съм на мнение, че не заблуждават. Главно с това се занимават и шефа им му щрака пипето :)
Регистриран е във форума, но не е активен от много време.
 
От: Да платя за изкарване от пингвин или да започна от начало?

Умирам от смях, когато някой ми гарантира нещо свързано с гугъл! :)

Прави каквото искаш, но ако питаш за съвет махни сайта и пусни домейна евтино в татенцето - ако го продадеш пии една бира (ако не студена вода, супер е на жадно!) :) А ако ти се рискува - намери два други домейна, на първият си почни нов сайт, на вторият сложи малко уникално съдържание и малко линкове, примерно 10-15 , изчакай да се индексира, и тогава 301 от пингвина.
 
От: Да платя за изкарване от пингвин или да започна от начало?

Винаги има измъкване от Пингвина...въпросът е колко можеш да чакаш. Познавам човек който жестоко го удари това животно, но домейна му беше хубав и стар и той за това не се отказа. След два месеца работа по сайта започна да си възвръща предишните позиции по някой ключови думи. Но чак след два месеца.
Лошото е че няма свестен инструмент с който да разбереш дали не те е налазило някое животно / Панда, Пингвин/, защото има сайтове който не се класират добре след последните ъпдейти от лоша оптимизация. Така си казваш, край ударил ме е Пингвина и се отказваш, а то не е Пингвин а лошо СЕО.
 

Горе