Два или повече онлайн магазини към една фирма.

Казах, нищо лично, най-вероятно аз съм в грешка, но тези неща са ми казани от счетоводител, не си ги измислям аз :)
Помисли го логично.
Фирма с ей такова име например: "Мима 91" ЕООД с каква дейност се занимва?
Името на фирмата няма нищо общо с дейността, дейността се описва отделно.
 
Казах, нищо лично, най-вероятно аз съм в грешка, но тези неща са ми казани от счетоводител, не си ги измислям аз :)
Разбира се, че не е лично. Дискутираме си тук, нали? Не яко да си Заварчици ЕООД, а да продаваш детски дрехи, но не е драма, ако магазина и бранд ти е Детска мечта.... или нещо такова. И от кога счетоводителите разбират от брандинг? :) Не иска да ги обидя, но тяхното мислене е доста праволинейно. За тях фирмата трябва да се казва АХА ЕООД, магазина също да е това име, ако може и продукта да завършва с Сапун АХА. :)
 
Пичове ако искате да продавате с един магазин няколко неща или ако е едно нещо с различна тематика от името на фирмата кръщаваш бранда с нещо, което е общопонятно, а не строго профилирано! Аз ли да Ви уча. Не ми се ще да Ви казвам моя бранд за да си права излишна реклама, ама продавам в момента продукти от 5 вида категории с едно име, което важи за всичките и мога да си позволя да продавам каквото си поискам с това име понеже е общо достъпно за продуктите.
 
Така е, дам.
Има една запетая само.
Ако предназначението на фирмата ти не отговаря на дейността, която развиваш, НАП може да откажат да ти признаят фактури за разходи, независимо че пише "...и всички незабранени от закона..."
Винаги можеш да добавиш новата дейност към другите дейности без никакъв проблем. Няма нужда да пишеш тъпотии за разходи ИЛИ СИ МИСЛИШ, ЧЕ ВСИЧКИ СА МЪРЗЕЛИВИ КАТО ТЕБЕ ДА ИДАТ ДО НАП
 
Последно редактирано:
Здравей, различна ниша, най-добре различна фирма :) Ако продаваш мода в един магазин, а имаш втори за бебешка стока, най-добре различни фирми. Най-добрият съвет, който мога да ти дам е да имаш счетоводител.

Поздрави,
Станимир И
пич гледа се бранда, а не фирмата. с бранда ми мога да продавам каквото си поискам, няма значение как ми се казва фирмата. Много си прост. с моята фирма имам два бранда само да те светна, и се извършват различни неща. единия бранд е строго профилиран и съвпада с името на фирмата. втория е общодостъпен за продуктите които продавам и може да се използва за всичко относно продажба на всякакви стоки и материали, ЗА ЧИЙ ЧЕП ЩЕ ПРАВЯ ХИЛЯДИ ФИРМИ БЕ ЧОВЕЧЕ. СТИГА ПОДЛЪГВА И ОБЪРКВА ЧОВЕКА. ДА НЕ СИ ИЗМИСЛИЛ ТИ ТОПЛАТА ВОДА
 

Горе