Конкурс за: Дизайн на лого за онлайн магазин dreshnik.com

Още с пускането на конкурса ми се искаше да дам мнение, но се отказах, защото все пак това е конкурс за лого, а и собствениците едва ли биха искали да видят нещо различно от лого, още повече критика към сайта си и конкретно към домейна.
Обаче :) някой вече ме е изпреварил с критика и за това ще дам мнение, че така и така смятам за важно.
Първо такъв домейн никога не може да бъде бранд. Второ и най-важното, домейна не пасва по никакъв начин за такъв сайт. Как си представяте дрешник за сайт за оригинални спортни стоки? Това е селска дума свързана с едно място, където хората бишкат сезонните си партакеши и най-вече се свързва с някакво излишно помешение, което е удобно използвано за склад. За мен е супер несериозно да продаваш скъпи, маркови неща, да наблягаш на марката и брандът им, в същото време да са малко на брои и уникални един вид, и това да предлагаш в платформа с името ДРЕШНИК. Ставаше за някакъв сайт с хиляди евтинджоси, но в никакъв случаи не и за маркова и уникална стока.

Сори за изразените ми мисли, надявам се да не развалям с нищо убавият конкурс :)



ПП; връщам си мнението, защото дриймбенч отказа да изтрие цитата. Общо взето се притесних да не прецакам конкурса, когато авторът осъзнае колко съм прав всъщност. Но понеже пейката на мечтите ми отказа в лично с мотивите "не си крий мението, когато си сгрешил" (явно и той се е увъртял нещо :) ), пускам си пак мнението за домейна и за грубата грешка при използването му за сайт за маркови спортни стоки.
Тва няма никакво значение, каква е тая маркова стока, всичко се прави в Китай, хората гледат цените предимно. Е освен ако не са заблудени. Няма никаква разлика всичко се прави в Азия. Опира до цена.
 
Казахме, че ще обсъждаме "казуса" след приключването на конкурса, ще има какво да се каже ;)
 
QVGDPwk.jpg

CESPazl.jpg
 
Казахме, че ще обсъждаме "казуса" след приключването на конкурса, ще има какво да се каже ;)
Хубу :) ма да ти кажа, че един от най-вървежните сайтове за дрехи и обувки е много грозен, нефункционален и непрегледен.mymall
Това, което са избрали като цветова гама от дрешник, е класическо розово за момиченца и синьо за момченца.
Което и аз бих го избрал, това е работеща гама.
 
Последно редактирано:
kpetrov: Благодарим за предложението в два варианта! Допада ни много шрифта и въпреки, че е включен и символ (тениската), не я намираме за натрапчива в общата визия и като цяло ни допада.
 
Както винаги мога да си позволя и предложение, което не отговаря на правилата на конкурса, но отговаря на моето виждане за корпоративна идентичност и лого -

dreshnik4.png
 
Благодарим, esvelkov! Харесва ни шрифта и изрязаните линии в буквите. Пасва добре на сайта! Харесва ни като цяло!
 
Websolut: Страхотно ново предложение! Благодарим за него! Идеално ще пасне на по-спортната тематика на сайта. Шрифтът е перфектен!
 
Благодарим на EGraphix за чудесното предложение! Нямаме забележка, допада ни изцяло. Кантът е чудесна идея!
 
Благодарим на esvelkov за новите два варианта! Изглеждат чудесно! Пасват много добре на сайта ни!
 
dreambench: Поредно страхотно предложение! Харесват ни светлосенките!

Websolut: Отново страхотно лого! Текстурата е много добра идея!
 

Горе