Директорът на "Нетинфо": Има безпрецедентна намеса в политиката на "Гонг" и новинарските сайтове

Дискусията в 'Политика' стартирана от Svetliooo, Май 30, 2019.

 1. Svetliooo

  Svetliooo Active Member

  Рег.:
  Окт 30, 2017
  Съобщения:
  296
  Харесвания:
  178
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Беджев Стил харесва това.
 2. ReminD

  ReminD Well-Known Member

  Рег.:
  Ян 22, 2008
  Съобщения:
  6,353
  Харесвания:
  1,267
  Точки:
  113
  Ще има, само като се сетя в какво превърнаха www.vbox7.com и псувните към въпросният и цялата им група започват да се леят от устата ми , а и този навярно е имал роля в това. Заслужава си го, пък и като цяло цялата им група от сайтове е ужасна, само заради подобието на сайт, в което превърнаха vbox7 заслужават и по-лоши неща от намеса в политиката им.
   
 3. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  23,487
  Харесвания:
  2,070
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Чакайте сега. Те не са ли под шапката на Нова ТВ? Диктуването от горе е нормално нещо, но диктуването на не много достоверни новини е вече друга бира, което ще подрони авторитета на самата медия, в случая сайта Гонг. И само за протокола, всяка медия след сливането си с друга или купуването от някой друг търпи някакви промени. Както знаем всички, медиите са инструмент за масова комуникация към определен даден тип аудитория. В тази си роля, тя също така може да бъде използвана за различни неща, свързана с предаването на този информационен поток.

  Медийната им група им е доста силна, ако не се лъжа преди Инвестора. После следва Спортала, Капитала, Икономиката и така.....Говорим за уеб. И реално всяко едно сътресение, било то и малко, в челната 5ца ще наложи разместване. И за това, човекът горе в управлението знае какво следва след няколко "гафа" от страна на който и да е техен сайт. За това го разбирам, както разбирам и, че не може сам да управляваш кервана, ако имаш наложен вече управленски екип над теб. :)
   
 4. $INeed$

  $INeed$ Well-Known Member

  Рег.:
  Март 10, 2007
  Съобщения:
  2,593
  Харесвания:
  261
  Точки:
  83
  Аз спорт не следя, а и слаба ме интересува БГ футболната ни лига с пиандетата, които се търкалят от терена до Плаза и обратно. ;) Там каквото и да напишат все тази, може да ги видим без много четене кой колко струва.

  Колкото до устояването на позицията, евалата на човека, но ако продължи така, може и да го сменят, защото не върши "работата", наложена от определените хора. ;)
   
 5. Svetliooo

  Svetliooo Active Member

  Рег.:
  Окт 30, 2017
  Съобщения:
  296
  Харесвания:
  178
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  @Blinky До колкото разбрах Нетинфо имат 30% дял в тази медия, а Нова броудкастинг 70%. При което с идването на домусчиев, започва да се диктуват нови правила, такива които са за сеене на пропаганда и фалшиви новини. Защото както знаем, в БГ пространството е пълно с такива ( бул таймс, блиц, вести и прочее ) и това е поредната медийна група завладяна от "тъмната страна".

  Христо съм го виждал да говори на няколко събития, за жалост съм нямал късмета да говоря с него, но смея да кажа, че е един от най-добрите предприемачи по нашите ширини. Дано да успее в борбата си за запазването на свободата на словото, защото както знаете сме на последно място в ЕС, дори и от част от африканските държави. А сами се досещате когато има цензура на словото, до какво води това.

  За съжаление обаче изпитват съмнения, че ще успее да промени нещо. По скоро искам да дам гласност на статията, за да достигне до повече хора ( подобно на тази със София тех парк ако си спомняте ), за да може евентуално нещо да се промени. Защото да се бориш срещу местни мафиоти е трудоемко начинание. Те не играят по правилата и няма коректност. А се използват тактики като сплашване, рекет, изнудване, измами и промяна на закони, за да стане по тяхната. Това е тъжната картинка на БГ политиката.
   
 6. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  23,487
  Харесвания:
  2,070
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Да, знам. Лошото е, че това е неизбежен момент при преминаването на % в други ръце, особено като е мажоритарния дял. :) Запознат съм горе-долу с медийния пазар и смея да твърдя, че достоверните източници все повече започват да намалят, остават някоя друга читава медия, която като отвориш си сигурен, че си е проверила нещата, има контактите да си сравни с дадените си кореспонденти, институции и прочие, а не да преписва глупости от друга мега неориентирана медийка. И тук идва момента с това дали ще си пишеш само истината и ще показваш реалността на аудиторията си или ще се опитваш да оцелееш, правейки някои компромиси с достоверността и стила на медията си, само и само да получиш финансов стимул да продължиш.

  Защото независима медия (в истинския и изчистен вид на термина) в много от случаите означава и слаба подкрепа от тези с парите, които имат интерес някои неща да се предават по един начин, различен от този, който е. Иначе много хубаво, че има аудитория, която вярва в написаното и казаното, но това не храни бизнеса, храни я финансите, които постъпват.
   
  Svetliooo харесва това.
 7. Test

  Test Well-Known Member

  Рег.:
  Ян 12, 2011
  Съобщения:
  1,717
  Харесвания:
  504
  Точки:
  113
  Нормално е да стават такива неща. По отношение на медийната свобода положението в България е било по-зле само по времето на комунизма. И по-лошо ще става.
   
 8. AMitrev

  AMitrev Well-Known Member

  Рег.:
  Авг 6, 2012
  Съобщения:
  1,685
  Харесвания:
  310
  Точки:
  83
  Пол:
  Мъж
  Място:
  София
  @Svetliooo нещо си противоречиш. Как така новият собственик Домусчиев диктува нови правила и медията става като "лошите" след като в "лошите" фигурира вести, кеото е новинарският проект на НетИнфо.

  В момента драмата е, че новият собственик казва на един от главните редактори - ти не ме кефиш, няма да работим заедно. След това вече започват неща за цензура, за фалшиви новини и т.н.

  @Blinky всички "сериозни медии" си проверяват нещата. Проблема е, че някои неща не ги виждат ;), но това е нормално - свободата е мит, в която вярват само незапознатите.
   
 9. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  23,487
  Харесвания:
  2,070
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  100% в повечето новопридобити медии е спуснато ново началство в повечето отдели, което е нормално. Дали е имал някъде някога опит с това или е минал два курса, няма значение, шефските места винаги първо се подменят, после почва надолу по веригата, ако пък не си на едно мнение с новото началство, то това автоматично означава да си ходиш или ще ти го направи така, че да си ходиш. ;) Абсолютно всяка медия е длъжна да проверява достоверността на информацията, за това и повечето такива работят с много други агенции, партньори, институции (техните пресцентрове), портали и др. Кой какво друго ще скрие, ще измести фокуса или ще подведе е вече друго, което рано или късно се хваща от редовните читатели. Средностатистическият читател (потребител) следи повече от една медия и лесно може да хване неточности. Ако намери някаква очевидна (не примерно броя кубична вода паднала в някой град в прогнозата за времето), то вече започва да се заражда и някакво съмнение при следващо минава през новина от съответната медия. Както навсякъде и във всичко - трудно се гради доверие, но адски лесно се губи.
   
 10. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  23,487
  Харесвания:
  2,070
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Последно редактирано: Май 31, 2019
 11. $INeed$

  $INeed$ Well-Known Member

  Рег.:
  Март 10, 2007
  Съобщения:
  2,593
  Харесвания:
  261
  Точки:
  83
  Абе те и некви от нова излетяха гледам. :) Миролюба и Генка. Честито на печелившите. Време им беше да сменят малко....тая Миролюба не се ли беше издънила едно време в някакъв ромски скандал нещо. Беше настроила цялото общество срещу нея заради издънката си. Не си спомням много ясно, но беше доста грозно.
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice