Дискусия относно навъдилите се новаци в Web агенциите ползващи Ai за кодене...

FalcoSoft ITS

Active Member
От известно време започнах на имейла си да получавам оферти от новоизлюпени агенции и агенцийки да ми правят сайтовете от екосистемата. Понеже на itSale.bg не съм сложил коя е компанията разработчик , те решили да ми предложат за 200 евро да ми изградели целия сайт.

Влязох им в сайта където се рекламират какви са ги свършили и от 50 сайта един нямаше да е клас А според dax.bg чекера, всичките пълни с грешки ... създадени за 24 часа с Ai и с почти един и същи дизайн.

1790412178277.png

1790412219953.png
1790412274318.png
1790412309766.png

Запомнете... евтиното винаги излиза по-скъпо иначе сайта на въпросните юнаци е
https://ad4.agency/ където имат листинг на това което са създали и всичките със супер ниска оценка

1790412622495.png

€200 за целия сайт с:

• начална страница;
  • услуги и цени;
  • галерия;
  • форма;
  • mobile;
  • HTTPS;
  • Google профил;
  • подготовка за търсачки;
  • прехвърляне на старо съдържание;
  • настройка на домейн и хостинг;
  • обучение;
  • 1 месец безплатни поправки;
  • срок 5–7 работни дни;
…това вече е направо „вземи два сайта, третият подарък“. 😄

И най-забавното е изречението:

„Разгледахме сайта Ви и подготвихме какво може да се направи по-добре“

за €200 общо.

При такава цена, ако човек реално отдели време за дизайн, responsive, SEO basics, миграция, тестове, комуникация и поправки, накрая ще излезе, че работи почти безплатно.

Това е точно тип оферта, която показва защо после клиентите си мислят, че професионален сайт струва колкото една вечеря за четирима. 😄

Последно редактирано:

DHH създателя Ruby on Rails и Omarchy за коденето на ръка срещу коденето с AI...

Много добре го каза - всеки сега има привилегията като Creator - да направлява интелект който до съвсем скоро съществуваше само в научната фантастика...

По темата : Разликата в качеството на сайтове идва от:

1. умението да се направялва интелекта към желания резултат -
2. Желанието да се харчат токени за да се изпипа един проект

DHH създателя Ruby on Rails и Omarchy за коденето на ръка срещу коденето с AI...

Много добре го каза - всеки сега има привилегията като Creator - да направлява интелект който до съвсем скоро съществуваше само в научната фантастика...

По темата : Разликата в качеството на сайтове идва от:

1. умението да се направялва интелекта към желания резултат -
2. Желанието да се харчат токени за да се изпипа един проект
аз изобщо идея си нямам що са решили , че ми трябва нов сайт на itsale.bg? Сайта си има всичко необходимо дори escrow система за разплащане , а админ панела е с всички екстри които ги няма дори в над 70% от подобни платформи. Освен това техническата му оценка е 91 daxa , а техните подобни сайтове не могат да достигнат и до 78 daxa. Да не говорим , че преди малко им чекнах сайтовете през html чекинга и са пълна трагедия за разлика от itsale.bg.

1790432713920.png

1790433103101.png

Последно редактирано:
Наков е виновен. От 30 години проповядва тъпните си, СофтУни-то му избълва един тон пишман програмисти-ларавеладжии, нафлуди пазара за десетилетия напред... а сега ги учи и на AI 😂

Лешперинът му пробит не знам дали има и 3 години професионален опит.

Само знае да си проветрява устата пред неграмотната младеж и да ги зарибява.
Юли Тонкин на програмирането!

Наков е виновен. От 30 години проповядва тъпните си, СофтУни-то му избълва един тон пишман програмисти-ларавеладжии, нафлуди пазара за десетилетия напред... а сега ги учи и на AI 😂

Лешперинът му пробит не знам дали има и 3 години професионален опит.

Само знае да си проветрява устата пред неграмотната младеж и да ги зарибява.
Юли Тонкин на програмирането!
само ако знаеш колко си прав за Наков..... аз по принцип не мога да го понасям имам личен конфликт с него защото е ЕБАТИ ФУРНАДЖИЙСКАТА ЛОПАТА - страшен педерас

Това са ботове, нито са видяли сайта нито подозират за съществуването му.
Спамят наред.

Това са ботове, нито са видяли сайта нито подозират за съществуването му.
Спамят наред.
не са ботове имейла е на жив човек , освен това пдф офертата е правена специално за itsale.bg

Ами необразования българин които гледа само цената плаща на тези. Тези дето пишат във всеки коментар "cena", "ot kde si" и тем подобни дето са решили да стават пишман бизнесмени дават по 100-500 евро за добро утро на тия чат-джипити-джии.

За някакви сайтове тип визитка разбирам че не може да струва много но тия пишман промптаджийте дори нямат админ панел. Всичко е статичен html качват го безплатно (които имат акъл) в Cloudflare pages и после ти искат пари да ти променят текста :D

А за онлайн магазини да не говорим, как някои иска онлайн магазин за 500 евро. и има изисквания за функционалности по-големи от amazon/ebay. Дори с готова платформа за да му направиш нещо читаво ще ти отнеме поне 10 дена. За да носи стойност и да си залсужават парите и за клиента.

Като цяло пълна боза.. Но като има кои да им плаща защо пък не. Българина е най-маниполативния клиент във всяко едно отношение! Ако решиш да правиш измами и да лъжеш тук ще станеш милионер от балъци! Но ако искаш да дадеш качествено нещо, вложил си усилия/труд/мисъл и заслужаваш много повече от това което предлагаш те ти се смеят и отиват да си дават парите другаде. После се жалват навсякъде как са ги прецакали и платили а получили един голям!

Ами необразования българин които гледа само цената плаща на тези. Тези дето пишат във всеки коментар "cena", "ot kde si" и тем подобни дето са решили да стават пишман бизнесмени дават по 100-500 евро за добро утро на тия чат-джипити-джии.

За някакви сайтове тип визитка разбирам че не може да струва много но тия пишман промптаджийте дори нямат админ панел. Всичко е статичен html качват го безплатно (които имат акъл) в Cloudflare pages и после ти искат пари да ти променят текста :D

А за онлайн магазини да не говорим, как някои иска онлайн магазин за 500 евро. и има изисквания за функционалности по-големи от amazon/ebay. Дори с готова платформа за да му направиш нещо читаво ще ти отнеме поне 10 дена. За да носи стойност и да си залсужават парите и за клиента.

Като цяло пълна боза.. Но като има кои да им плаща защо пък не. Българина е най-маниполативния клиент във всяко едно отношение! Ако решиш да правиш измами и да лъжеш тук ще станеш милионер от балъци! Но ако искаш да дадеш качествено нещо, вложил си усилия/труд/мисъл и заслужаваш много повече от това което предлагаш те ти се смеят и отиват да си дават парите другаде. После се жалват навсякъде как са ги прецакали и платили а получили един голям!
дори да ползват chatGPT Codex за разработчик с най-високия план зависи от промпта който му задават за разработка. За това казах , че аман от пишман разработчици. Преди година webselo отказваха поръчки под 3000 лв , а сега виж сайта им който смениха наскоро приемат всякакви поръчки дори за 250 евро.

глад мори добитъка! преди броени дни ми звъни една жена клиентка правил съм и сайт преди 2г. Единствения WordPress сайт които съм правил за клиент! Просто за мен WordPress е несериозно нещо но това си е моя теза! Както и да е беше на WordPress защото тя искаше точно това и тавана беше 600лв. А аз и казах да си търси друг но тъй като беше приятел на приятел и направих "услугата".

Та ми звъни преди няколко дни и ми качва как и се обадили да и кажат че сайта за нищо не става и бил бавен и че за 1000 евро щели да и направят топ сайт! И викам какво искаш от мен? Тя каза ами аз мисля да приема ти какво ще кажеш? Аз само затворих телефона.

От интерес отворих сайта и зарежда си както преди нормално за споделен хостинг и тн. И се замислих над следното:
Добре бе майка му стара как преди 2г. 600лв. ти бяха много а аз дори не ти взех пари заради услуга! А сега ти звъни някои дето ти казва сайта за нищо не става ще ти направим нов за 1000 евро. и ти казваш добре искам?! WTF?!

Честно казано аз се радвам, че има такива агенции, преди време бяха евтините фрийлансъри, евтината услуга е за евтините клиенти.
За мен евтините хора са добър филтър за евтини клиенти, последната година срещам постоянно евтини услуги и подобни, това е като всеки сульо плюеш програмистите, сега ползва AI прави "големите" софтуери и казва как се оправя без програмисти и те не са нужни, въпреки AI, все още сериозни проекти се ползват сериозни хора, няма един тежък проект и да има милиони на масата и там да се остави на аматьори и AI да работи това. За жалост в България 90% от хората търсят евтини услуги и това получават, за това сме и там където сме като място и развитие, евтини услуги = евтини хора, те търсят цена, не търсят да работи или да е качествено, търсят цена и това е основното в една евтина услуга, важен закон за всеки предлагащ нещо да знае това.

глад мори добитъка! преди броени дни ми звъни една жена клиентка правил съм и сайт преди 2г. Единствения WordPress сайт които съм правил за клиент! Просто за мен WordPress е несериозно нещо но това си е моя теза! Както и да е беше на WordPress защото тя искаше точно това и тавана беше 600лв. А аз и казах да си търси друг но тъй като беше приятел на приятел и направих "услугата".

Та ми звъни преди няколко дни и ми качва как и се обадили да и кажат че сайта за нищо не става и бил бавен и че за 1000 евро щели да и направят топ сайт! И викам какво искаш от мен? Тя каза ами аз мисля да приема ти какво ще кажеш? Аз само затворих телефона.

От интерес отворих сайта и зарежда си както преди нормално за споделен хостинг и тн. И се замислих над следното:
Добре бе майка му стара как преди 2г. 600лв. ти бяха много а аз дори не ти взех пари заради услуга! А сега ти звъни някои дето ти казва сайта за нищо не става ще ти направим нов за 1000 евро. и ти казваш добре искам?! WTF?!

Мога доста да напиша за това, аз също съм бил на това място преди години, извода е прост, не работиш с евтини хора, защото ти ще си евтин и ще мизерстващ, това е истината и на никой не му пука, ето ти си направил компромис, но тя не е направила за теб дори след години, научи си урока ще ти помогне за много неща. Не искам да обиждам никой, но не трябва да се работи с хора цепещи стотинката на две, защото вие ще станете като тях и ще имате само негативи, тези хора са евтини и ще ви заменят на секундата, защото търсят цена, не качество и умение, а това е най-лесното нещо да се намери, ако уважаваш себе си ти няма да работиш никога с такива хора, само по-разговор знам дали даден човек става или не, ти имаш ниска самооценка за твоят труд и теб, тя е разбрала това и го е използвала срещу теб, казала си този е гладно куче.

Писах на спамерите и ми върнали имейл - има цял сайт, оферта и одит който е от 3 точки.
900 евро нещо беше офертата :D

Писах на спамерите и ми върнали имейл - има цял сайт, оферта и одит който е от 3 точки.
900 евро нещо беше офертата :D
то и аз им писах вчера и гледам в логовете на dax.bg че са си чеквали всички сайтове от портфолиото :-)

Интересното е като пишат на сайтове зад които стой такъв tech-stack които те дори не са чували. Милиони редове код и сървъри които месечно са по-скъпи от тяхната оферта да ти направят по-добър сайт на твоя :D

Имам един сайт дето няма грам посещения и за майтапа съм му сложил ретро дизайн от 2010 и те решили, че му е време за ъпдейт :D

Имам един сайт дето няма грам посещения и за майтапа съм му сложил ретро дизайн от 2010 и те решили, че му е време за ъпдейт :D
жегвай ги да ти правят дизайна и после казвай не ми харесва дай друг, да се намират на работа. Нали предлагат първо правим одобряваш и тогава плащаш :D

Горе