Днес е Световният ден на книгата

Единствената вещ, която съм склонна да открадна е книгата и признавам, че съм го правила. :) Вече имам няколко трофея от библиотеката в селото, в което живея и признавам, че изобщо не се чувствам виновна. Просто все още не съм ги върнала и не смятам да го правя, освен ако не е крайно наложително. Мисля, че библиотекарката е забравила за тях, защото не ме закача, когато ме види.
В своя защита ще кажа, че това са стари издания, които трудно могат да се намерят днес на книжния пазар. Последно се сдобих с ''Всички са смъртни'' на Симон Дьо Бовоар - издание от 1986 г. Не мисля, че ощетявам библиотеката, защото вече почти никой не я посещава и не търси качествени книги, освен учениците. Дори мисля, че ги спасявам, защото наскоро покривът на сградата протече и много ценни реликви бяха фатално повредени.

Твърдо съм ''За'' и по отношение на електронните варианти. Благодарение на интернет открих и прочетох книги, които изобщо не са преведени и не се предлагат у нас.
Ако открадна лаптоп, защото обичам да чета на лаптоп и ако го открадна от собственик, който го тормози с порно и игри, това ще се брои ли за кражба?! :)
 
Ако открадна лаптоп, защото обичам да чета на лаптоп и ако го открадна от собственик, който го тормози с порно и игри, това ще се брои ли за кражба?! :)
Аааа, не се опитвай да ми вменяваш чувство за вина, драги. :)
Едно е да ''забравиш да върнеш'' книги, които ще бъдат изядени от плъхове или наводнени и които ще препрочиташ и даваш на други хора да четат, а съвсем друго е да откраднеш скъпа електроника от човек, който я използва, па макар и по начин, който не ти се нрави. ;)
 
Сияние Вышних Богов и крамешники - Сидоров Георгий. Книгата е невероятна, психично лабилни да не я четат;)
 
Според мен е идеално, че е в кофата. Такова е вече отношението на хората към книгите - "в кофата". Тия зомбираните, от телефоните си, сигурно и две книги не са прочели през живота си.
Не е опасен човек, който е прочел 1 книга...той си знае, че е прочел 1 книга. Опасен е човекът, който е прочел 2 книги - той си мисли, че вече знае всичко и е изключително начетен и ЕнтелЕгентен.
 

Горе