Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

bashmotion

New Member
Значи .. пускам тази тема.. да ви изясня.....какво представлява точно това... След като из форумите хвърчат доста такива теми .. а всъщност фенчетата са фалшиви. Или накратко казано...са добавяни с измама... може би ...бих казал... , че след като са добавени и след 1 , 2 месеца ... Тази страница която е вдигната... след известно време ще е прегледана от администратор минава проверката и както казвах видят ли , че има референт вдиганата от сайта тоест API настройки към приложение вашата страничката едекватно ще бъде изтрита... Както на мен се случи до преди 4 дена :)
 
От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

кофти работа , и аз много мразя LIKE jacking скриптовете/страниците , направо ужас , гледам новини в face-то и не смея да кликна да ги прочета , за да ги прочета трябва да направя 10 клика и да харесам 15 страници...
 
. Тази страница която е вдигната... след известно време ще е прегледана от администратор минава проверката и както казвах видят ли , че има референт вдиганата от сайта тоест API настройки към приложение вашата страничката едекватно ще бъде изтрита..
Тука нещо не разбрах колега..?
Какви API-та какви 5 лева?

Реално ако не си добавял фенове в рамките на 1 седмица не бих могъл да кажа, че ще имаш проблем, защото няма как да засече от къде са правени феновете..
Аз мога да си вкарвам по 1000 фена от сайт за новини.. ако сложа на готино място лайк бутон ще си ги правя отма..

Как по-точно си изгорял, ако не е тайна? Дай малко повече детайли..
 
От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

Между фалшиви фенове и такива дето не са се присъединили по собствено желание разликата е от земята до небето.

Това за наказанието е възможно но предполагам че само за който се престарае
 
От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

Нищо ново под слънцето - всякакви форми на измама ще бъдат безпощадно преследвани! Или играете по правилата или си патите.
 
От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

Нещо май си се превъзбудил - Кой ще ги преследва ФБ ами ако самият ФБ има файда от тази работа ама за очи от време на време батисват по няокй по нагъл - Дали ако искаха до сега нямаше да са се справили с този проблем.

Освен това ако толкова лесно се наказва ще стане мазало - гледам ФБ станичката на форума няма и хиляда души утре някой пуска чекръка и ФБ станиците на половината форуми в БГ ги няма - В други ден за разнообразие същото се повтаря с по известните фирми - Мислиш ли че ФБ има полза от това
 
От: От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

Нищо ново под слънцето - всякакви форми на измама ще бъдат безпощадно преследвани! Или играете по правилата или си патите.

Има и трети вариант - не играеш по правилата и не си патиш. (не важи само за Facebook)
 
От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

Ти истинския bashmotion ли си или просто си му почитател?
 
От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

Значи вижте как стоят нещата до преди месец имаше една тема с оферта 200 лева за 20 000 харесвания и всъщност...Идеята ми хареса и писах на човека да се разберем.... всичко беше ок ... и казах харесванията да ми ги направи на една страничка тя беше 9 000 харесвания след като ми ги направи страничката ми беше 29 000 харесвания... И следователно ... аз почнах да рекламирам сайтовете си за магазини, разни новини и така нататък .... минава известно време към 1 седмица и няколко дена.. Влизам в страничката и какво да видя.... Тази страница не е публикувана от Facebook и има от горе някакво там да обжалваш писах им.. И до ся до преди 4 дена мислех, че пак ще ми я активират но направо я изтриха освободиха даже и потребителското и име....

API настройки няма как да ти обесня.... това е код ... взет от develooper който потвърждава сигорноста на сайта но.. служи предимно за приложенията в Facebook... Смисъл самият код който е ..... където вдига харесвания там ще забележиш, че без него...като цъкнат.... им препраща в popup прозорец и трябва да потвърдят страничката... а пак с кода... те като цъкнат въобще не разбират... харесват направо... ама им излиза на стената, че са харесва ли страницата... и се досещтат..и това ме досеща,че може някой да докладва страницата.. и така.
 
Последно редактирано:
От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

Първия ти пост е супер неадекватен, API вързано към страница, към кво, как, защо? ъм...

Страницата ти най-вероятно е банната защото от известно време промотирането на продукт или услуга в страницата ти е против правилата на Facebook, ако си прекалявал няма нищо чудно че страницата ти е банната.

Но е по-лесно да хвърлиш вината върху нещо, което не разбираш, нали?
 
От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

Тъй като гледам че си редектира мнението:

Ако бана е заради репорти от фенове, то е щяло да се случи по време на добавянето. Както някой колега каза по-нагоре, като минат няколко дни от добавяне на феновете, опасност реално няма. Ако фейсбук искаха да ограничат този вид измама отдавна щяха да са го направили. Те нямат проблеми с този начин на добавяне, стига да не добавяш по 10к на ден, това си е нагло.
 
От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

Единственото което съм спамил е продуктите ми от магазина.... дрехи, обувки и... според тебее.. заради това са ми я изтри ли ...Що не вземем да върнем времето малко по назад да се върнем да сметнем колко страници не отидоха като използваха този начин :)

Моля ви... защо сте толкова сигорни .... Може след месец пак да изтриват страници.. и вие пак сте сигорен, че е заради мен....

Пример: До преди няколко дни един мой приятел му активираха профила му .. беха го деактивирали да се индефицира по лична карта... и след 2 месеца.... му активираха профила.....моля да обърнете внимание, че те имат милиони хора в сайта си и всичко става постепено :)
 
От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

От началото на тази година е в разрез с правилата на Facebook да използваш фейсбук страница за промотиране на продукт или услуга от твоя сайт. Даже май е от около месец това правило, не ми се рови в момента.
 
От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

ЦИТИРАМ ПАК.....

Clickjacking е начин, че зловредният код на уебсайт е скрит под законните бутони, или други кликване съдържание. Това е друг подъл начин за кибер-престъпници, за да ни подмами да посетите друг сайт. Когато Facebook е включен, е посочен като "Likejacking", с цел на повечето от тези измами е да се опитаме да събира лична информация (не винаги е?) Facebook твърди, че се работи по нови начини, за да възпрат Likejacking, но досега не е направено много.
 
От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

Така е, прав си, сигОрен съм, ама for real...

Всички тук сме идиоти и нищо не разбираме, просто си чешем езиците да ти пълним главата с глупости...

Хайде със здраве...
 
От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

По принцип фейсбук затягат правилата срещу рекламите от трети източници. Ти по принцип нямаш право да ги рекламираш директно, от типа на "Купете си еди си какво".

Ако отидеш на правилата за страниците на фейсбук, можеш да прочетеш това:

III. Page Features
A. Advertising on Pages
Ads and commercial content (including Page post content) are subject to the Advertising Guidelines.
Third-party advertisements on Pages are prohibited.

Лично аз скоро изгорях с една страница, защото си позволих да рекламирам по такъв начин. Когато поисках обяснение ми показаха това правило, което те явно тълкуват по определен начин. Така че, когато рекламираш, трябва да си внимателен, иначе може да изгориш.
 
От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

Аз твърдо казвам и ще си остана на моето мнение, че е заради.. харесванията.... Имам доста страници в тях спамя абсолютно същото което спамех и в тази страница...А пак да не говорим, че този който ми правеше харесванията са го блокирали от хостинга където е хоствал самият файл и са му писали ква е причината :) Така, че ще се подразбере след време... все някой ще изпати като мене... За това пускам тази тема... даваш 300 лева.. ползваш страничката за няколко седмици и факт..... после за нищо не става :)
 
Последно редактирано:
От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

Ами да си беше платил на фейсбук бе пич. Хем искаш да минеш по тънката линия, хем като изгориш ревеш. Винаги има риск. Ти как си мислиш, че се добавят тия фенове :)
 
  • Like
Реакции: ops5
От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

Добре защо и аз да не опитам ??? Пробвах и разбрах за какво става въпрос.. :) Ония където ми праеше харесванията толкова беше трогателен въобще като го питах разни работи и все се направеше, че разбира.. ааааааа всъщност кво да кажа :) Просто може някой да се изхвърли над 500 лева да даде за много повече фенове и в буквалния смисъл да затъне.... след като е разчитал толкова много на тази страница да му донесе.. посещаемост... ако ме разбираш.
 

Горе