Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

"Баш майсторите са тук на линия" както се пееше в една популярна песен...

Нямам идея как е развивана страницата и как са прибавяни феновете... но имам подозрението (което го потвърждаваш), че още от самото начало си знаел как участваш в измама и СЪЗНАТЕЛНО си участвал в нея.

Сега вече е пито-платено... 'Човека взе парите, каза: "Чакай малко.", хвана самолета, дръжте му петите.', но закопания си ТИ.

PS: Да не мислиш че не ми е минавало през акъла и аз да направя същото - минавало ми е. Но винаги има едно "ама после?" което ме въздържа да участвам в такива мероприятия с предизвестен край...
 
От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

Един момент аз не обвинявам никой така, че ... а пак .. какво мислиш, че ще си искам парите ли ??? Не... не не... никакви пари не искам ...просто си взех полука :)
 
От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

Редрум под търд парти - трябва ли да се подразбира онлайн магазина за който е създадена страницата

Това определено не ми се връзва ако е така - Когато регистрираш страница посочваш че това е официална страница на съответният онлайн магазин и не мисля че би трябвало да е проблем да запознаваш феновете с новите си стоки или да им предлагаш промоции.

Предполагам че това правило се отнася за страниците тип "Умна мисъл кифленска" събрала 100к фена и въртяща реклами на различни онлайн магазини
 
От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

Ами знам ли ги какво имат предвид. Аз споделях снимки от страница на магазин в друга страница и я блокираха. Не са я трили, ама като ти забранят публикациите да излизат в нюзфийда на феновете, все тая дали е изтрита или не. Дадоха ми това обясниение и от там си извадих такива изводи, ама знам ли ги какво имат предвид. Преди имаше пак едно масово "триене" (те дефакто не ги трият) на страници и масово админите на фб страници се бяха наплашили от тагването и много хора са ми разправяли, че това е причина да ги банват. Ама аз си тагвах и не съм имал проблеми. Иначе, по принцип си прав, ама знае ли човек какво ще им хрумне. Няма логика да не ти дават да си рекламираш продуктите, но....така е написано, че всеки може да си го разбира както иска. Рискът си го има, както винаги си има риск гугъл да изака някой алгоритъм, който да те прати в трета глуха.
 
От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

...Просто може някой да се изхвърли над 500 лева да даде за много повече фенове и в буквалния смисъл да затъне.... след като е разчитал толкова много на тази страница да му донесе.. посещаемост... ако ме разбираш.
Ако разчита толкова много на тази страница да му донесе.. посещаемост... няма да си търси събиране на фенове по този начин, а ще подобри страницата си така, че тя да натрупа натурални истински фенове, които се интересуват от темата на страницата и от това, което тя предлага... ако ме разбираш.
След като си очаквал бързи продажби, значи си ги осъществил вече, т.е. все едно реално си реинвестирал тия 200 лв за реклама и квото си на кяр, халал да ти е :)
 
Re: От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

По принцип фейсбук затягат правилата срещу рекламите от трети източници. Ти по принцип нямаш право да ги рекламираш директно, от типа на "Купете си еди си какво".

Ако отидеш на правилата за страниците на фейсбук, можеш да прочетеш това:



Лично аз скоро изгорях с една страница, защото си позволих да рекламирам по такъв начин. Когато поисках обяснение ми показаха това правило, което те явно тълкуват по определен начин. Така че, когато рекламираш, трябва да си внимателен, иначе може да изгориш.

Имаш предвид, че ако се рекламират афилейт сайтове(грабо.бг и т.н) от това може да изгориш така ли?
Не мисля, че фейсбук би баннал уеб сайт, който дава линкове към видео портали и сайтове за новини..

А отностно феновете.. Естествено.. направят ли ти проверка, има ли кликджакинг фенове гърмиш.. за това си разделяйте страниците на отделни профили.. Така като гръмне 1 профил респективно гърми само 1 страница...(ако не засът нещо по IP, тогава вече духаме всички :lol:)

Само ЕДНО, не мога да разбера.. Как аджеба фейсбук ще ме разбере, че съм си вкарал фалшиво феновете, а не през сайт за новини с лайк бутон, който е под статия примерно ?
 
От: Re: От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

Именно - няма как да го разбере :)

Много хора преоткриват топлата вода, като под статиите слагат лайк бутон не на конкретната статия а на целия си сайт. По този начин със сериозен трафик и харесващ се от хората контент можеш да натрупаш доста бързо лайкове към даден страница, което си е съвсем легално, може би не е много морално, но няма абсолютно никакво нарушение по този начин.

Но на практика фейсбук не може да направи разликата между 2те, така че не знам защо смятате, че това би могло да бъде причина постфактум да бъдете наказани.

От другата страна - споделянията на новини и видео клипове от youtube не виждам какво общо имат с това да промотираш услигуте или продуктите си чрез фейсбук страници, които са на обща тематика.

Т.е. няма проблем в страницата Въглища от Русе да пуснеш линк "Промоция само днес - 1 камион на цената на 1 ремарке", но да пуснеш "Палтото на баба Пена за 66лв" в страница "Обичам да пуша след ядене" някак не е много реалистично нали?

И личните ми наблюдения са, че не гърмят всички, а само тези, които прекаляват с видимо рекламните публикации, нямащи нищо общо с тематиката на страницата.
 
От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

Прекалено лесно се подразбира...

Тоест давам пример... като tyxo брояча... явно вече се досетихте за какво говоря :) Там се вижда от къде идват и всичко ....
Пак след известно време ще видим да ли съм само аз или.... кой знае.
 
Re: От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

Прекалено лесно се подразбира...

Тоест давам пример... като tyxo брояча... явно вече се досетихте за какво говоря :) Там се вижда от къде идват и всичко ....
Пак след известно време ще видим да ли съм само аз или.... кой знае.
Те от къде ще разберът, че няква статия не ми е станала турбо известна и не ми е нагушила харесвания от там?
Няма как да се подразбере колега..

Просто те си затварят периодично да се всява страх.. тва е..
 
От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

Това е сайт с толкова хора...според мен имат такъв начин....все проследяват нещата няма как ...Немога да разбера... и немога да приема мисълта, че заради артикулите който публикувам са ми я изтрили ... както и да е... с времето ще покаже... :)
 
От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

Както има по форумите много предложения за добавяне на фенове, така има и доста инфо. Пише си - да не са наведнъж или там 20к за 2-3 дни.

Ама един колега по-горе ти е казал - искаш да минеш с 200 лв и да облъчваш с послания цели 20к народ. Е, не може да няма риск, разбираш ли. Дори е вероятно по - нещо да се случи.

Тия дето ги разработват тези платформи, социални мрежи и прочие трябва да прибират парче от баницата. Ти искаш с 200 лв на някой (не тоя дето разработва Фейса) и да си върха на сладоледа.
 
От: Добавяне на ФБ Фенове / ИЗМАМА

В подкрепа на лайкджакинга ще кажа - ей го на - стартираме платформа (fbmanager.org), която да генерира истински харесвания - таргет хора, които живо се интересуват от тематиката на страницата ви, без никакви рискове, и въпреки това сума хора я подминават и ми пишат, че искат да им наливам фенове с лайкджакинг. Хиляди пъти в този форум сме коментирали, че има риск от подобно добавяне със скрит бутон и въпреки това всеки го търси като услуга....
 

Горе