Добавяне на число към запис...

Fozzy

Well-Known Member
Моля за помощ с един проблем. Имам следните редове:


Как да направя чрез някоя програма автоматично да добавя число към името на картинката, например 50? Резултатът би бил:


Абсолютно ми е неясно как може да стане, но ще ми спести поне 4-5 часа работа, така че ако някой знае, моля да помогне :)

Поздрави!
 

radoslav68

Active Member
От: Добавяне на число към запис...

това не е ли таб делимитед csv? ако има възможност да е в екселски формат в отделни колони, няма проблеми, работа за 5мин
 

Fozzy

Well-Known Member
Re: От: Добавяне на число към запис...

това не е ли таб делимитед csv? ако има възможност да е в екселски формат в отделни колони, няма проблеми, работа за 5мин

Това е, че не е в отделни колони, а един запис от доста хиляди реда.
 

AMitrev

Well-Known Member
От: Добавяне на число към запис...

Щом е CSV формат няма проблем да се прекара през ексел, ама там много писане ще падне. Готова програма надали ще намериш.
Тъй като си инсталирал wordpress сигурно имаш хостинг с php поддръжка, а на този език се пише за 2мин. това :)(не че на другите трябва повече де ;)):

Код:
function add50($sum) {
  return ($sum[0] + 50);
}

$file = 'cvs';
$lines = file($file);
$nlines = '';

foreach ($lines as $line) {
    $l = explode(',', $line);
    $l[1] = preg_replace_callback("|(\d{4,})|", "add50", $l[1]);

    $nlines[] = implode(',', $l);
}

file_put_contents('newFile', implode('', $nlines) );
 

radoslav68

Active Member
От: Добавяне на число към запис...

ок, ако избереш варианта с ексел, можеш да ги разделиш в колони табовете и след промяната да ги експортваш в текстов формат.

Използвай опцията за импорт на Data > From Text , от прозореца, който ще ти се отвори натисни бутона най- доло "next", на следващото за опциите delimiters маркирай Tabs и Comma - Натисни Finish и готово.

Остава да обработиш колоната, която искаш да промениш. Дано да помогне това.
 

Fozzy

Well-Known Member
Мерси много, момчета. Начина на AMitrev ми върши повече от перфектна работа :)
 

Горе