Добре ли ви работи Mozilla?

hatre

Active Member
Здравейте,

След като си взех нов комп и минах от xp на win7, мозилат хич не работи добре. Идва момент, в който става супер бавна, всичко лагва (дори и текст като маркирам, маркира със закъснение), има проблеми с youtube - в клипа се появяват табовете на мозила и започва да мига като телевизор, а в други случаи, цялата мозила става бяла, всичко изчезва.

Най-глупавото е, че win ми е оригинален и още в началото сложих malwarebytes 30 дневен пробен режим, а проблемите са само в мозила от самото начало.

Има и някой с моите проблеми?
 
С колко рам си ? какъв е уиндоуса 32/64 битов и каква мозила си инсталирал 32 / 64 битова

Ако си с повече от 2 ГБ и си инсталирал 32 битова тя може да работи максимум 2 и след това суапва...

Ако си малко рам а си качил 64 битова тя е по бърза, но харчи повече рам и може да не ти стига рама...
 
Виж си също драйвърите, дали всичко е инсталирано както трябва! Провери видеокартата дали е с правилния драйвер или е този по подразбиране на windows! По принцип на мен chrome ми харесва повече и работи по-добре, но това вече е въпрос на личен избор.
 
Много от сайтовете вече ги оптимизират само за Chrome и съответно не работят коректно с други браузъри.
 
Много от сайтовете вече ги оптимизират само за Chrome и съответно не работят коректно с други браузъри.
Не знам, проверих в момента статистиката, наистина Chrome през последните години е станал най-ползваният браузър, но чак всички да се оптимизират само за него...ми се струва прекалено.
Аз ползвам лисицата от години и по-скоро трябва да търсиш проблема с драйвери, нещо по компютъра. Аз съм с win 10, минал съм през всичките от XP, 7, 8, 8.1 и никога не съм имал проблем с този браузър.
 
Много неща работят на chrome, а на firefox не. Например <input type="date"> или <input type="datetime-local"> е много удобно и работи перфектно на телефони, но не и при лисицата, там излиза като обикновено текстово поле. Има и други подобни примери, може да има и някои в обратната посока, но поне към момента chrome ми изглежда много по-добър вариант.
 
16GB ram, 62 битов win7, преди бях със 62 битова мозила, но в един сайт някакви java неща не ми работеха, а в сайта на мозила пишеше че, 62 битовата била малко по-орязана от функционалност и за това минах на 32.
Това за рамта, не съм го чувал, мисля, че моята ползва винаги над 1ГБ даже и над 2, но не съм го засичал.
Драйвърите: аз нямам външна видео карта, с i7 съм, така че ползвам неговата. Инсталирал съм единствено, драйвъдите, които ми дойдоха с дъното.



Ето снимка на видеото, щом пише производител intel, a не microsoft, значи е добре?

drivers_video.png


И защо 7-ца?



Колебах се между 7 и 10, казаха ми, че 7 за сега е най-стабилна, на 10 имало малко бъгове. Аз съм зле с очите, на 10-ката на виждам бутоните close и останалите, доста ме дразнеше дизайна.


Моя win през 30 мин леко забива, чува се как зацикля музиката за част от секундата. Видях в нета, че това е популярен проблем, един приятел ми каза, че на него 10-така му правила. Няма думи.
 
Ясно. Аз бих минал на 10-ка. Нищо, че съм на минт. :) За очите има очила. Не искам да съм песимисти, но щом от сега имаш, взимай мерки на време, защото аз разбрах по трудния начин. :)

Колкото до фф, определено това трябва да ти върви добре.
 
Може и да си внушавам до някъде, но лично аз забелязвам проблеми с работата на мозила от около година, а по-конкретно с някои флаш елементи, визуализации и най-вече с джава скриптове.
А ползвам този браузер в сравнение с останалите поне в съотношение 1 към 5.
Дали не позарязаха работата си мозилците в предвид силно намаляваща й използваемост. В момента мисля, че е около 25%, а до преди 7-8 години беше около 65%
 
Ясно. Аз бих минал на 10-ка. Нищо, че съм на минт. :) За очите има очила. Не искам да съм песимисти, но щом от сега имаш, взимай мерки на време, защото аз разбрах по трудния начин. :)
Колкото до фф, определено това трябва да ти върви добре.

Точно очилата ми развалиха очите. Малко хора знаят, че всеки лекар, който има оптика, изписва очила. Така като бях 6-ти клас, поредната гладна лекарка ми изписа очилата (за 50-60 лв. ) и след 1 месец, вече не можех да познавам хората по улиците.

Преди виждах на близо без очила, сега не виждам с очила. Само едно нещо помага: ставане от компа през 30-40 мин. И за това, вече никога няма да мога да работя пред компютър, с изключение в къщи, където няма шефове :)

А мозилата, ще я мъча до край, защото ми е любимия браузър. Преди малко тествах, като събра 3GB ram, почна да прави проблеми и заби :)
 
Изтегли драйверите за дъното от сайта на производителя и опитай с тях.
И от чисто любопитство - десен бутон върху "този компютър" - "свойства" и пусни една снимка. Интересно ми е дали успява да ги използва 16 гб този "62" битов уиндоус ...
 
Изтегли драйверите за дъното от сайта на производителя и опитай с тях.
И от чисто любопитство - десен бутон върху "този компютър" - "свойства" и пусни една снимка. Интересно ми е дали успява да ги използва 16 гб този "62" битов уиндоус ...

За дъното няма как да не съм ги сложил. Днес си изтеглих за i7 по-нови драйвъри. Ето снимката изтрих само ключа, някой да не ми го открадне, че дадох 5$ за него, от ebay :D

config.png


Той и процесора уж трябва да е до 4.2GHz с турбо, къде е това турбо, така и не разбрах, винаги седи на 4.00


В началото ми дадоха, windows 7 home premium, целия диск лъскав, много се раздавах. Оказа се, че някакъв процес COM Surrogate забива. Няколко пъти преинсталирах, още чист, забива. Много псувах. После ми дадоха professional SP1 (теглен имейч от microsoft, не с диск) нямаше проблем. Казаха ми, че предния е нямал SP1 и вероятно е по-стар и за това е забивал. Но ако бях си го купил и да ми забива...
 
Мозилата я скапаха още като спряха да работят с Гошо. При мен също много лагва и я ползвам само за банкирането. Хрома е в пъти по-добър, а като 3-и браузър ползвам Опера и там съм много доволен. Лисичака май умира :)
 
размаркирай hardware acceleration,
турбо има като натовариш процесора, пробвай със coretemp(за мониторинг) и prime95 (just stress test) като пробваш с различна конфигурация на броя нишки.
 
Слагай Хром. За хора които работят с много табове и браузъри , само хром се справя успешно.

Това може да твърди човек, който не е ползвал CyberFox. Тоя браузър няма мръдване. Ползвам го от повече от година без никакви оплаквания. Редовни ъпдейти, стабилен съпорт, без значение, че е на основата на FF.
 
Явно наистина имат проблеми. На вас вади ли ви на "главната" съобщението с донейшъна?
Кофти, беше ми любимият браузер, май се налага да се сменя :confused:
 

Горе