Доларът пада яко!

Moko

Well-Known Member
Доларът се клати яко и за една седмица от 1.50-1.49 падна на 1.42 (такъв е курса за утре). Направо се чудя, ако падне под 1.40 дали да не купя някой друг долар даеба... Като се позасили америката и да вземем да спечелим нещо!
 
това е временно според мен аз съм от хората които вярват ще ще видим паритет $1=1 евро най късно първото тримесечие на 2009 (за първи път давам таиминг). Иначе в инвестора се появиха хора които вярват в голямата хиперинфлация в евро и отиване на долара межд 0,8 - 0,16 долара за евро което вече ми се вижда малко вероятно (при 0,2 означава 5 евро за 1 долар)

supertrader каза:
Няма паритет 0.8 -0.16 долара за евро ще гони , еврото няма да се срути толкова защото чак толкова много няма да се влоши икономиката но цирка ще бъде много як. Смятай колко евтино ЕС ще си върне избягалите евра , просто така се правят пари който може го прави пък който не може се чуди в каква валута да си прави резерви понеже като не се доверяват на неговите си му пари да държат тях тези с които търгува.Няколко пъти така и няма да има тарикати като китайците с фиксиран за друга валута юан. Къде сме ние в класацията - ами много зле точно като тях го отнасяме като бръмбър сламка ако не се случи чудо и българите да се вразумят и да си обърнат парите..да обърнат малко внимание. Като тръгне лавината ще се движи бързо с много проценти за час.В момента проблемите с работата вече са налице ако спят ще останат и без пари..те парите ще си ги имат същите но каква покупателна стойност ще имат..ясно..25к. долара са много пари , но 25 к. паунда са най..най много.

предполагам тези расъждения са на база ипотечния балон в евро съюза (мдам има такъв подобен на американският ) който според един "секретен" документ изтекъл по сайтове бил за около 14,8 трилиона евро и от части на това че трише в момента изкуствено поддържа еврото скъпо със заемен капитал в долари и иени ........... но както казах засега не мисля че ще се стигне чак дотам.....
 
Последно редактирано от модератор:
От: Доларът пада яко!

аз съм от хората които вярват ще ще видим паритет $1=1 евро най късно първото тримесечие на 2009 (за първи път давам таиминг).
гледам че темата е от днес .....купувайте долари само дето не е ясно кога ще е паритета ьма нищо после ще ги обменим $1=1 евро при coolice
 
От: Доларът пада яко!

ще видим паритет $1=1 евро най късно първото тримесечие на 2009
Абсурд :) Трябва да има някаква логика все пак. Щатската икономика ще се възстанови първа, това да, обаче такъв курс би съсипал американския износ (все има още нещо останало след краха на американските автоджанти), няма кой да го позволи.

пп. под 2009 се има предвид 2010 вероятно, че кварталът вече мина?
 
то по принцип не са препоръка спекулациите с валута 95% от спекулантите статистически губят трябва доста обучение преди да станеш добър ето малко материал за четене този пич доста често накрая се оказва прав за неща които отначало звучът абсурдно

http://forum.investor.bg/viewtopic.php?p=948082#948082

http://forum.investor.bg/viewtopic.php?p=948002#948002

не се пробваите ако нямате необходимите знаии но киото иска да се научи може да разцука някое демо

не че доларът ще е много скъп просто в най лошият случаи еврото тотално ще се срине прямо всички остнали валути затова и голямата хиперинфлация в евро
 
От: Доларът пада яко!

Тука малко се отклоняваме по моите специалности, така че няма как да не се намеся:
1. За хиперинфлация се говори при определени стойности, които в момента не присъстват.
2. Не може да се говори за инфлация, когато в цялата евроикономика се наблюдава дефлация. Пазарът се свива, икономиките колабират, цените на стоките падат.
3. В инвестор се срещат добри мнения, но много често се тълкуват неправилно.
 
То и аз не твърдя че съм много добър ама от доста години чета форума на инвестора и ми е напълно комфортно сред тамошнитге тролове :) (макра че на последък не пиша много там) то и аз не вярвам в голямата хипер инфлация в евро това е най крианата прогноза.... аз съм за паритета можебни малко надолу и в последствие един един и 15 за евро долар като евро зоната почне да се възтановява но да си знете и найстина мисля че като цяло в ЕС има ипотечен балон като американският и че трише в момента защитава интересите на фанцузите като подържа еврото скъпо ... ама това ще му излезе солено в последствие...
 
От: Доларът пада яко!

"хиперинфлация в евро"? за такова нещо чувам за пръв път. Подкрепям само мнението на strana.
 
От: Доларът пада яко!

Трише клекна от миналата година още, тъй като точно той даде повод на пазарите да мислят, че слабият долар е взаимосвързан със силния петрол. Обаче цената на нефта падна в пъти, доларът качи очаквани донякъде нива, но това не реши проблемите. Цените на горивата са на границата на издихание на доставчиците, но доларът си седи (и ще седи) на нива 1.46-1.54.

От друга страна, Трише забеляза признаците за скорошно излизане от кризата (ако може да се нарече така репликата, че тя е достънала дъното вече). На нас като на редовни потребители това няма да се отрази веднага, но след година и половина в еврозоната ще се усети повишаването на деловата активност по борсите (за България - след 2 години).

В случая става въпрос за типично финансова активност, а не за валутни курсове. Резки промени в съотношението на основни валути водят до световни проблеми, независимо от посоката на движението на маркерите, от резки промени се печели само спекулативно, т.е. печелят тесен кръг професионалисти, но не и икономиките като цяло. Качи ли се доларът рязко спрямо еврото, то това ще съсипе първо не европейската, а американската икономика. Параграф 22. Ако рухне американската - ще рухне по принципа на доминото дори и руската, на теория. На практика - Китай никога няма да позволи рухването на американската икономика, прекалено много е вложил там, прекалено много банки закупи.
 
Значи само едно не разбирам защо изведнъж при паритет с еврото долара бил много скъп ? било неизгодно за америка щели да фалират......... паритет е имало някъде през 99 (тогава не са ме вълнували такива неща) после даже е беше по скъп от еврото до 2002 :) питай някои живял в сащ последните две години от втория мандат на клинтън и първите две от от мандата на буш колко зле е било като е бил скъп долара :)

Да можеби им е по изгодно да евтин ама няма да го удържът ;)

9-25-eurusd-monthly-for-dawnmeson.jpg
 
Re: От: Доларът пада яко!

"хиперинфлация в евро"? за такова нещо чувам за пръв път. Подкрепям само мнението на strana.


за хипер инфлацията в евро влизаш в http://forum.investor.bg/ и търсиш потребител супертреидър и си говориш с него по въпроса :) прочетели че и аз не вярвам
 
От: Доларът пада яко!

Може би не боравим с точния смисъл на термините. Какво означава "паритет е имало"? Паритет е определено съотношение между валутите, изразено в злато. Това е "законно" съотношение.

Що се отнася до икономическата политика на американските президенти... прекалено се възвеличават личностите. Ако съветниците бяха слушали Клинтън или Буш (старши) вместо те да слушат тях, то тази световна финансова идилия нямаше да стигне до 2008, а щеше да се срути още по време на тяхното управление. Дори пресловутата рейгъномика (по-добре да бяха турили Мръсния Хари вместо усмивката на Роналд) е резултат на имиджмейкъри в световен план, иначе в чисто американски такъв си беше трагедия за средния американец. Войните в Персийския залив забавиха донякъде плащането на сметката (военната промишленост винаги стимулира съществено националните икономики), но все някога тя трябваше да се плати. Падна се на Обама.
 
всеки има право на мнение ... аз съм го отиграл за силен долар поне спрямо еврото

иначе дългосрочно за валутната двоика евро долар ще тества дъното от 0,84710 в период до 2017 :) и това няма да срути америка :)
 
От: Доларът пада яко!

Никой няма да срути Америка в близките десетина години. Никой от тези, които могат да го направят, няма сметка :)
 
От: Доларът пада яко!

BTW, пробвай фондовата игра на Дарик тестово, интересни тенденции се наблюдават.
 
ами продължаваме с бизнеса тогава :) а като долара ви се струва евтин вместо да спекулирате си си пазете част от доларите ги ползваите за неща със що годе постояна цена в долари... хостинги, домеини, нови бизнеси.......... :)
 
Re: От: Доларът пада яко!

BTW, пробвай фондовата игра на Дарик тестово, интересни тенденции се наблюдават.


аз подкрепям решението на едно приятелче спекулант да не играе повече на бфб докато не променят правилата да са като на световните борси....

Борсата ми е другото занимание освен сайтовете хванах 2005, 2006, 2007 на БФБ беше добре :) даже имаше един период си помислих маму стара аз защо работя... и края на 2007 началото 2008 ни върнаха в реалноста..... имам си едни акции ще си ги държа (кобоса ми е балбукнал :() ДФ тата ги спасих на + и поне не съм правил репо сделки нямам дългове .... дълга и широка... сега съм настроен по скоро да инвестирам в нови бизнеси не на борсата...

Иначе ми е любопитно какво става в играта яко ъп ли има? Предполагам да? ако спекуланите имаха по 10 бона наистина да ги вкарат можеше да го видим реално :)
 
Последно редактирано от модератор:
От: Доларът пада яко!

БФБ имат едно твърдо установено правило - каквото и да става, накрая е тесла.
Твърдо установените правила са полезни, да не копирам Геко и алчността

http://www.youtube.com/watch?v=5JZp215Bgyk

сега, но принципът е същият - и лошите неща могат да се използват.

Т.е. по българските борси има шанс за краткосрочни спекулации тип риск губи-риск печели.

Самият пазар, ако мога да го нарека така, си е типично инсайдерски, едва ли ще се стигне до разследвания относно инсайдерско инфо в близкия четвърт век. Но може да се рискува заради самата тръпка при определени събития (пр. свински грип и съответно акции на фармацевтични компании, крах при ваканционните имоти, но залагане на АСДИЦ и тем подобни)
 
иначе пича които вярва в хипер инфлацията в евро днес постна това евро долар е смятано като кошницата от валути които представлява евртото за годините преди официалното му пускане
10.gif
 
От: Доларът пада яко!

Всеки от нас вярва в нещо. Едни в бог, други в малки зелени човечета, трети в евро-хиперинфлация...

То не че и аз съм много голям оптимист за бъдещето на Евросъюза. Стана по-зле и от СССР, при това без да притежава неговите природни ресурси, почнаха да приемат сульо и пульо и, общо взето, очакват ги сериозни вътрешни дрязги, меко казано. Но чак пък хиперинфлация е прекалено като прогноза. Много други фактори трябва да навлезат преди да може да се случи това със световна валута... общата азиатска трябва да стартира, рублата да стане конвертируема не само по решение, но и да се възприема като такава и т.н. и т.н. Най-лесно се кара на принципа qui bono - изчисляваш кой има сметка от настъпването на дадено финансово събитие и сравняваш с възможностите на тези, които нямат такава.
 

Горе