Доларът пада яко!

От: Доларът пада яко!

А се говореше, че до средата на 2009та доларът ще е пак 2 лева :/
 
ахам нестана така щото трише крепеше еврото с заеми в иени и долари а ецб продаде 27 тона злато а днес чичко трише даде на банките 600 милярда евро. веселбата тепърва започва всички чакаме гамените да тръгнат да излизат от петрола :)

и едно интересно мнение на SStoilov от форума на Инвестор
Е нека някой даде разумно обяснение за 100% поскъпване на еврото за няма и 10 години . Европейската икономика 2 пъти по голяма ли стана ? или какво ?
 
От: Доларът пада яко!

Интересно, но наивно, личи непознаване на финансовите зависимости. Ако на този инвесторски специалист някой му каже, че курсът на долара обикновено расте при отслабване на американската икономика и при очакване на инфлация, то ще се озове в небрано лозе. Зависи и от застраховането на капитала - доларът расте при световна несигурност, тъй като при криза всеки изкупува американски ценни книжа. А какво става при промени на цените на енергоносителите - расте или намалява? :)

Сега обърни тези зависимости спрямо еврото. Качването на еврото означава проблеми и за САЩ, и за Европа. Когато има промени на капиталовите пазари, дали като покачване или понижаване, играчите отчитат най-вече, че има промени, независимо с какъв знак. Всеки се застрахова от промени с долари, това е световен принцип, поне засега. Така че ако дадена икономика (неамериканска) расте, това не означава, че нейната валута също ще расте. При резки колебания винаги се инвестира в американски ценни книжа, а тези покупки водят до обратната зависимост.

Европа няма нужда от скъпо евро, то би прецакало нейния експорт. Никой не ще да купува скъпи стоки по време на криза.
 
От: Доларът пада яко!

Рекорден спад от доста време насам - под 1.35.

По данни на ubb.bg:
Продава: 1.36670
Купува: 1.34960
Фиксинг: 1.35973

Аз чаках покачване, а то какво се получи - понижаване...
 
От: Доларът пада яко!

Аз имам една сметка в $ и сега като сметнах сам дръпнал назад с около 200 лв. Сега се чудя да ги изтегля ли, да ги оставям ли? :(
 
От: Доларът пада яко!

лятото е нормалн ода пада заради туристите :)

после ще се качи пак
миналата година така се порецаках изчаках доста и вместо на 1.27 купих стока на 1,47 ... 20 стотинки на долар ... много са особенно за един контейнер ...

тази година падне ли под 1.30 обръщам всичко налично в долари
 
От: Доларът пада яко!

Според мен почакайте... Аз ще чакам поне 1.45 . Мислех си за 1.50, ама явно скоро няма да стане работата... Ако нямате зор оставете си паричките във валута. Колкото и слаб да е доларът в момента, поне е стабилен (колкото и смешно да звучи). Преди време по новините са споменали, че икономиката на щатите е отчела някакъв напредък и стабилизация. Ако всичко е наред до няколко месеца доларът ще се качи с поне 15-20 стотинки. Но при всички положения след нова година доларът не трябва да е по-малко от 1.55-1.60 ... Ако е под тия стойности значи има грешка и кризата се удължава умишлено (не че не е създадена умишлено).
Аз имам едни доларчета, не че са много, ама пък не са и малко, но още не съм видял чак такъв зор, че да ги тегля ;] Сега смятам да продам някой друг домейн в Sedo и се чудя как да ги пусна - в евро или в долари? ;]] Защото съм почти сигурен, че ако ги пусна в долари ще получа по-добри резултати, отколкото, ако ги пусна в евро. Просто в момента еврото е скъпо и клиентите биха избягали ;] Докато, когато доларът е евтин, клиентите някак си няма да се притесняват да ръснат някой друг долар в повече... А пък на мен не ми пука, нали и еврото и долара са по-скъпи от лева и пак съм на кяр в левове :D
 
От: Доларът пада яко!

Ммм долара пада дали с Обама няма да се срини. Иначе аз съм доволен от ниския долар. Предполагам, че има и други доволни от ниския долар особено тези които си поръчват стоки от изток :)
 

Горе