Доставка на алкохол, цигари и захарни изделия до дома

От: Re: Доставка на алкохол, цигари и захарни изделия до дома

Хем има бърбън, хем уиски секция, но Jim Beam е в секция уиски - това е най-известният бърбън в света...

И на мен това ми направи впечатление. Иначе ми харесва сайта, успех! :)
 
От: Доставка на алкохол, цигари и захарни изделия до дома

Абе аз вчера загледах там и видях чер продавате и цигари... Сигурни ли сте че е разрешено да се продават цигари по интернет? и ако не е струва ли си за жълти стотинки да рискувате?

Според закона за защита на потребителите е забранено да продаваш хранителни добавки вкл. и витамини - обаче цигари няма проблем.

Обаче има друг закон, в който има ограничения:

Чл. 35. (Изм. - ДВ, бр. 110 от 1996 г., изм. - ДВ, бр. 33 от 2000 г., изм. - ДВ, бр. 57 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 70 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) (1) Забранява се рекламирането на тютюн и тютюневи изделия, с изключение на:

1. територията на предприятия, където се произвеждат тютюн или тютюневи изделия, и обектите, в които се извършва търговия с тютюн и тютюневи изделия;

2. използването на търговска марка, когато в рекламата не участват лица под 18 години и тя не е предназначена или насочена към тях;

3. места или мероприятия, на които достъпът на лица под 18 години е забранен.

(2) Забранява се рекламирането на тютюн и тютюневи изделия в радио- и телевизионни предавания.

(3) Рекламирането на тютюн и тютюневи изделия в пресата и в други печатни издания и чрез услугите на информационното общество се допуска само за публикации, които са:

1. предназначени изключително за професионалисти в областта на търговията с тютюн и тютюневи изделия или за лица, чийто основен предмет на дейност е производството или търговията с тютюн и тютюневи изделия;

2. отпечатани или публикувани в трета държава и не са предназначени за пазара на държава - членка на Европейския съюз, и на други държави - страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство.

(4) Друга реклама на тютюн и тютюневи изделия в пресата и в други печатни издания и чрез услугите на информационното общество е забранена.

(5) Забранява се спонсорирането от лица, чийто основен предмет на дейност е производството или търговията с тютюн и тютюневи изделия, на:

1. радио- и телевизионни предавания;

2. събития или дейности, които се провеждат в няколко държави - членки на Европейския съюз, и в други държави - страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или имат по друг начин трансграничен ефект.

(6) Забранява се всякаква форма на разпространение на тютюневи изделия в случаите по ал. 5, т. 2 с цел пряко или косвено популяризиране на тютюневи изделия.

12. (нова - ДВ, бр. 70 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) "Услуга на информационното общество" е услуга, извършена възмездно или безвъзмездно от разстояние, по електронен път и по изрично изявление на получателя на услугата, като:

а) "от разстояние" означава, че услугата е извършена, без страните да се намират едновременно на едно и също място;

б) "по електронен път" означава, че услугата е изпратена и получена по предназначение чрез устройства за електронна обработка (включително цифрово компресиране) и съхраняване на информация, като услугата изцяло се осъществява чрез използването на проводник, радиовълни, оптически или други електромагнитни средства;

в) "по изрично изявление на получателя на услугата" означава, че услугата се предоставя при изрично заявяване на желание за ползване от страна на получателя.

Според закона е забранена рекламата на цигари вкл. и чрез използването на информационни технологии (Интернет).

Обаче е спорно как може да се тълкува дейността във връзка с цитирания по-горе сайт. Дали в момента лицето, което публикува връзка към сайта прави реклама на сайта или на тютюневите изделия, които се предлагат чрез сайта? Дали присъствието на тютюневи изделия в сайта може да се разглежда като реклама на тези тютюневи изделия?

В закона никъде не видях да пише, че се забранява продажбата на цигари чрез сключване на договор от разстояние - забранена е само рекламата им. А дали може да се твърди, че се рекламира сайта, а не продуктите, които са посочени на сайта е спорно. И дали може да се твърди, че продуктите, посочени на сайта не се рекламират също е спорно.
 
От: Доставка на алкохол, цигари и захарни изделия до дома

Рекламата на цигари определено е забранена като чета текстовете горе.... май и продажба на лица под 18 е забранена. Сетих се как едно време много и се ядосвах на лелката от бараката като не искаше да ми дава цигари щото не съм и изглеждала на 18, а аз бях студентка.:) онлайн не знам как се решава проблема с възрастта...всеки може да поръча
 
Последно редактирано:
От: Доставка на алкохол, цигари и захарни изделия до дома

А самото присъствие на цигарите в сайта за продажба на цигари дали може да се разглежда като реклама? И рекламата на сайта може ли да се тълкува като реклама на продуктите, които се продават на сайта?

Според мен не се нарушава закона, защото офлайн магазините (напр. Пикадили, Лидл, Кауфланд, Билла) го вършат (имат цигари, които клиентите виждат и купуват, извършват реклама на магазините) и никой не ги глобява/вкарва в затвора. Защото присъствието на цигарите в магазина е не с цел реклама, а с цел да се продават (а няма как да се продават, ако не се виждат - т.е. ако потребителите не знаят, че в магазина се продават такива продукти).

Може да се каже, че само наличието на информация за продуктите, които се продават не може да се разглежда като реклама.
 
От: Доставка на алкохол, цигари и захарни изделия до дома

няма как да се продават, ако не се виждат - т.е. ако потребителите не знаят, че в магазина се продават такива продукти
ами държат ги скрити под щанда, правят един списък, закачат го на касата за да се вижда, че в магазина се продават такива неща и ако някой иска му предлагат да си избере от списъка :) сериозно така е в някои страни
 
Последно редактирано:
От: Доставка на алкохол, цигари и захарни изделия до дома

правят един списък, закачат го на касата за да се вижда, че в магазина се продават такива неща

Няма принципна разлика между това да има списък на видимо място и самите стоки да са изложени на видимо място. И в двата случая клиентът разбира какво се предлага.
 
От: Доставка на алкохол, цигари и захарни изделия до дома

Няма принципна разлика между това да има списък на видимо място и самите стоки да са изложени на видимо място. И в двата случая клиентът разбира какво се предлага.

Разбира клиентът, но по различен начин - едно е чрез излагането им на показ, друго е чрез някакъв невзрачен списък.
Знам, че в някои страни дори не ги излагат на показ, може би също да го смятат за забранена реклама или пък да имат в закона текст, категорично забраняващ това.

А аз иначе съм се напушила( отказах ги точно преди една година) и сега ми е все едно кой, къде и как ми ги предлага.
:)
 
Последно редактирано:
От: Доставка на алкохол, цигари и захарни изделия до дома

Здравейте,

Видях сайта ви за доставка на алкохол, определено добре се е получил. Аз също имам сайт за доставка на алкохол, само че е за гр. София и е денонощен - nazdrave.org
Сайтът ни е онлайн от ноември и мога да кажа, че върви добре. Разбрах, че сте почнали от януари, в началото има трудности, но не се предавайте и нещата лека по-лека ще тръгнат. Като съвет мога да ви дам да наблегнете на онлайн рекламата.

Поздрави и пожелания за успешен бизнес !
 
От: Доставка на алкохол, цигари и захарни изделия до дома

Здравейте. Тия дни пуснахме един сайт за доставка на алкохол, цигари и захарни изделия по домовете. Постарахме се цените да са като на Вашия квартален магазин и дори по-ниски, но да получавате поръчките си директно у дома си.

Засега работим само в Пловдив.
Та ми се искаш да Ви попитам за мнението ви - Drink.BG :)

Да видим сега дали уебмастърите са алкохолици или не :)


Мнението ми е че в петък и събота върви много,като закъсат хората за пиене през ноща :)
преди около месец,два ми пуснаха брошура в пощата с реклама на този сайт: bellabottle.co.uk още си я пазя че не се знае... :)
Твоя сайт ме кефи повече понеже е по раздвижен а има и скайп.В днешно време хората пари за пиене нямат да не говорим да се набутват по телефона :p
Не съм чел всички мнения но някой беше казал че няма бурон "купи" или нещо от сорта,погледнах на този сайт и там няма... ми нормално,всеки като е пиинал му е по лесно да се обади и да плати на място от колкото да се опитва анлайн :mrgreen: Както са написали хората 3 прости стъпки:харесваш го от менюто,обаждаш се и то идва :)
 
От: Доставка на алкохол, цигари и захарни изделия до дома

А кога ще решите да ме компенсирате за линковете, които платих и изчезнаха след седмица.

Писах ти 10 пъти на лично но се направи на луд. Изчаках няколко месеца, пак нищо.
Бях повече от търпелив, а сега е време е за малко форумна драма.

И в тоя алкохолния бизнес ли си токова коректен?
 
От: Доставка на алкохол, цигари и захарни изделия до дома

Хубав сайт колега! Дано да ти потръгне и мисля ,че този сайт ще има успех.
 
От: Доставка на алкохол, цигари и захарни изделия до дома

Толкова грозен спам не бях получавал! Че и две лични си пуснал... като успамиш автомобилен форум какво си мислиш, че ще стане?

Човеко, така не се прави сериозен бизнес! Само се излагаш...
 

Горе