Доставка от САЩ, как?

ами така е, но има още един момент, когато стоката е над 2 кг директно отивала в разменна поща на митницата.
Другото което се сетих - аз си поръчах протеин и така и не дойде (5кг) и ми върнаха парите със всички разходи защото бях си го взел със застраховка.
Дори не ми дойде известие да ходя на митница.
Така че имайте и това предвид >2кг и отива на митница - може и да не го обмитят но пак отива там.
 
Още понеделник (31.03.08) пратката беше тук (поръчах 26.03.08) обадих се да ги питам дали ще я доставят или не и ми казаха, че пратката била "високостойностна" и трябва да ходя да си я взема. Не ми се пише в момента и за това няма да навлизам в подробности, почти нямаше проблеми, платих 20% ддс и след като почерпих едно кафе мито не трябваше да плащам и почти след 5 мин си взех пратката и си тръгнах като пич :)
 
Благодаря, незнам дали наистина се оправят но очаквах да е много, много по зле.. Даже тук там като търсех инфо за процедурите прочетох доста неща които твърдяха, че положението в Столична Митница е доста зле, но честно казано бях много изненадан когато видях само 3 бабички зад гишетата всички други бяха приятно облечени млади дами (мацки) и младежи :)

Пожелавам на всички които ще имат нещо общо с митниците като цяло да имат същото изживяване и поне понякога да ни радват бг институциите :)
 
Здравейте! Прочетох доста неща във Форума но не можах да си направя сметка.Имам идея да накарам роднини в САЩ да ми поръчат стока от Американски сайт(дрехи , обувки и т.н) и след това да ми пратят вещите със кулет ,но незнам колко ще ми излезе.теглото би трябвало да е не повече от 5-6 кг . Бихте ли ми казали горе-долу колко ще ми излезе колета?

Благодаря предварително!
 
Последно редактирано:
От: Доставка от САЩ, как?

Здравейте,

вчера попаднах на още един сайт който доставя от САЩ, изглежда ми да е много обещаващ, поне доставят всякакви неща , в смисъл и големи пратки с контейнери - така ми каза един познат.

Сайта е: tranzit.us

Някой от вас ползвал ли го е ?
 
Аз четох много добри отзиви за някакъв сайт, който действа като някакъв доставчик/куриер и виртуални щатски адреси и такси, които излизали по-добри от тези за обикновена доставка за САЩ. Не съм ги пробвала лично, надявам се да не са скаMъри, но напоследък си правят реклама, сравняват се с другите от сферата и може да cи струва да се пробва. Ако пък пращат и като подарък, много може да се намаже ;)

SIte: http://www.viaddress.com/


Опа, темата колко е стара, май съм обиколила темите прекалено много. Извинете!
 
От: Доставка от САЩ, как?

На всеки се случва :)
Но от друга страна това си е прясна информация, може да е полезно.
 
От: Доставка от САЩ, как?

скоро си поръчах рибарски принадлежности за около 90$ със доставката от един сайт в сащ, които доставят до българия. Нямаше проблеми за доставката, получих всичко след около 10 дни, и когато отидох в пощата да си я получа ми взеха още 5 лева, като целият пакет беше обвит в лепенки на бг митницата.
 
От: Re: Доставка от САЩ, как?

http://ircalc.usps.gov/?country=10046

Линка е в отговор на въпроса за цената ... USPS има наистина добри цени: до 2 кг. - $14

За данъците, аз до сега винаги съм писал стойност $20 (занижена) и получателите не са имали проблеми.
 

Горе