До 5 години 58% от разходите ще се покачат за IT сигурност, според Gartne.

Blinky

Owner
В световен машаб през сегашната 2011 г. ресурса изхарчен за IT сигурност ще достигне 13% повече от миналата година, което в цифри това се равнява на $35,1 млрд. В сравнение с миналата година, където цифрата бе $31,1 млрд. тази година бележе световен ръст, тъй като критерии за това са нововъведените и бързоразпространяващите се смарфони и таблети, разрастващия се бизнес и компютритев него и всичко свързано с прогресивното развитие на информационната среда.

Gartner също така твърди, чрез поручвания, че разходите за следващата година ще достигнат $38,3 млрд. и над $49,1 млрд. за през 2015 г., което по изчисления от 2011 г. до тогава се измерват точно 58%. В крайна сметка за следващите 5 години се очаква ръст от над 50% в информационната сигурност. Според MSS (Managed Security Services), разходите в тази обалст през 2015 г. ще са 2 пъти (или 200%) повече от отколкот през 2010 г., коят бе също силна за целият IT сектор. Казано в цифри - сумата ще нарасне от $6,82 млрд. до $14,89 млрд.

“Търсенето на услуги в областта на управлението на ИТ сигурността ще нарастне съществено, поради факта, че потребителите във все по-голяма степен ще са мотивирани да минимизират ресурси и да снижават оперативни разходи”, поясняват експертите от Gartner.

Просто след растежа, който отчита интернет търговията е редно всичко около IT сферата да дърпа нагоре, включително и security сегнента. ;)
 

Горе