Дропшипинг - нужда от съвет за работа с други сайтове

Shamsina

Member
Здравейте!
Производител съм на група продукти - интересни и непопулярни за БГ пазара.
Та, малко по малко започнаха да ме търсят хора с онлайн магазини, които желаят да продават моите продукти.
Дотук добре, но ми прави впечатление, че и в 10те магазина, с които работя нещата са абсолютно различни - откъм познания на хората, реализирани продажби и подход към клиентите. Което също е нормално - разни хора, разни търговски подходи.
Това, което аз искам е да съм максимално полезна на съответните магазини, така че, заедно да продаваме повече - аз си получавам своето, те - тяхното и клиентите да са доволни.
Как според вас мога да съм по-полезна? Това, което правя - мостри, насоки за подходящи за конкретния сайт продукти, когато се ползва аналитикс и има желание от другата страна - заедно разглеждаме статистиките и избираме подхода, промоции - периодични за различните сайтове, адекватна и бърза реакция при запитване от клиентите.
Та, това е питането ми - как производителите можем да сме полезни на търговците за да продават повече?
 
От: Дропшипинг - нужда от съвет за работа с други сайтове

Здравей!
Поздравления за желанието за производство и за самото производство!
В БГ производителите печелят най-малко!!!
Още по-вече пък да се надяваш някой да ти продава твоя продукт(който най-добре познаваш) за смешно малки проценти и да си даде ЗОР за това!
Личният ми съвет е-направи си ти един добър онлайн магазин със достъпни цени и опитай да направиш бранд!
Това е лично мнение и-да ти кажа от личен опит!
Успех!
 
От: Дропшипинг - нужда от съвет за работа с други сайтове

Анани, благодаря ти за поздравленията. Аз сайт си имам и бранда си развивам, не ме мисли от към тази страна. Когато стартирах, стратегията ми не е включвала понятието "дропшипинг", просто защото е било непозната за мен територия. Сега, година по-късно, онлайн магазините сами започнаха да ме намират, което може само да ме радва. И да ме мотивира да продавам повече.
 
Едно ще кажа като начало - БГ производителя или вносителя не е много наясно как да работи с онлайн магазини като цяло. Познат има онлайн шоп за колела и ми каза, че това е най-трудната част от управлението на бизнеса му. Много ме радва като чета, че някой се отваря все повече на това тук, в БГ. В САЩ и Канада всияко е толкова разработено, че чак се чудят как да оптимизират, а не да допълват. :)

В това въведение ще започна и ще продължа с това, че им предоставяш доста неща, което е супер. Но ето какво още бих препоръчал и аз, като човек, които има известен опит в това:

- Надявам се имаш сайт, на който предоставяш инфо не само на продуктите, но и какво точно представлява и програмата, която предоставяш. Нещо като каталог + B2B възможност. И не прави глупостта (както правят някои, малко но ги има) да слагаш цени, които биха "прецакали" партньорите ти - тези с онлайн магазините.

- Направи си мейлинг лист с мейлите на търговците и често ги мейлвай с последните ъпдейти, най-вече когато става дума за продуктите. Много е важно.

- Доста дропшипъри напоследък се отварят на това да пускат XML към магазините, който ги промотират. Правят и някой друг модул за най-популярните шопинг системи и като цяло само оставят на търговеца да продава. Но да съм честен, това го правят дропшипъри с над 2К продукта в порфолиото си.

- Имай пълна информация за продуктите, инфо статии за тях (ако имаш време и средства да направиш, например, как да защитим колата си от дъждовния период - за авто продукти, предпазващи боята на колата), снимки с добро качество, добри и пълни описания на продуктите (тук направо се дънят повечето), промоционални нещица около тях, промоции и материали за тях - редакционни файлове, и др.

- Но това, което най-добре продава е личния подход. Всеки, който получи персонално внимание не само е стимулиран повече, но и знаеш, че си помогнала на 100% и това "колело" вече се върти и работи за теб. Продължавай да го правиш. ;)

- Като се логват при теб - в сайта на дистрибутора - може да има направиш някакви състезания. Често стимулират. Ако не - с мейл - пускаш им, че има такова състезание ... и да речем този месец, раздаваш на топ пърфомърите награди - от 1во до 5то, примерно. Но е хубаво да е със сайт, защото може да правиш и други неща с него, например анкети какво им допада и какво искат, малка общност, нолидж бейс и др.

Това се сещам за сега. Ако нещо друго ми дойде ще продължа да пиша. Но това е най-важното, според мен. Нещото, което ще те отличи то много тук и определено ще минеш в друга лента при продажбите.
 
От: Дропшипинг - нужда от съвет за работа с други сайтове

Blinky, благодаря ти за за съветите. От към дропшипинг все още съм на стартовата линия, така че, добре трябва да си осмисля нещата.
До сега разчитам наистина на личния подход - и предвид новите ни партньорства и предвид спецификите на продуктите.
Всички останали насоки, които си описал, в една или друга степен ги правя, макар и не в пълната им цялост :) което ме радва, на прав път съм.
А ти със сайтове в БГ или чужбина работиш?
 
Аз с чуждестранни. И най-добрите за момента, с които съм работил за хамериканските дропшипъри. Има какво да се учи от тях, определено. ;)

Ако имаш въпроси, кажи да помагаме. ;) Ще се радвам да стане една голяма богата тема за Дропшипинга. ;)
 
Re: От: Дропшипинг - нужда от съвет за работа с други сайтове

А ти със сайтове в БГ или чужбина работиш?
За чужбина предимно. За бг имам много примери около мен. За колела, часовници, дрехи, аксесоари за домашни любимци и т.н.

Но по наблюдения тукашните са доста далеч от тези в световен мащаб. ;)
 

Горе