Дублирани мета описания в GWT, а не би трябвало

takitodorov

Member
Гледам в GWT, че са ми излезли дублирани мета описанията и заглавията на почти всички статии. Дублирането се получава от статията и от статията в категорията. Ето така : /category/statia и /statia/.
Интересното е, че съм забранил през СЕО плъгина да се индексират категории, архиви, тагове и всичко живо, което може да се счете за дублирано съдържание. Та затова не ми е ясно какво става. Някой има ли идея?
 
От: Дублирани мета описания в GWT, а не би трябвало

Описанието на категорията да не го взима автоматично от първата статия? Имаш ли canonical? И аз бях оплескал по грешка и бях задал да взима описанието на страница на категория автоматично и имах хиляди дублирани статия/категория. Сега gwt бавно ги премахва след като ги индексира.
 
От: Дублирани мета описания в GWT, а не би трябвало

Уж всичко съм направил, както трябва. Днес видях, че са намалели малко и предвид твоя отговор ще изчакам малко да видя дали няма да се изчистят.
 
От: Дублирани мета описания в GWT, а не би трябвало

И аз имам подобен проблем в магазина си, дава ми 100 дублирани мета описания и толкова заглавия. Съответно пише, че се дублират 1 път като са продуктите отделно и като са в категорията, защото в категория нали пак се показват отделните продукти със заглавията им. Не знам доколко е фатално това, но има ли някой идея как се оправя на Опен Карт?
 

Горе