Европейския Съюз глобява Google с рекордна сума

Blinky

Owner
Не е тайна за всички, че Google много го ядат от ЕС. Но този път глобата е рекордна. Явно не им става ясно, че не могат да си правят каквото си искат и въпреки всичко продължават да ги глобяват.


Хубавите новини за нас са, че с тази глоба няма да имат повече ресурс да мислят върху безсмислените си ъпдейти. :D
 
Ще резнат всички адсенс акаунти с 10-20€ и са се избили :)
Да, те едни така приключиха аффа си. :D

Но това е като си повярваш много. И не знам какви точно отдели имат, като постоянно са в някакви правни конфликти с Европа, и пък от друга страна юридическия им отдел постоянно губи. Но обяснението може да се крие в това, че тези глоби-разходи са си ги вече калкулирали в плановете си. :)
 
А за какво са глобени в край на сметка?

Почти всички статии по темата са празни, като тази в economy.bg - споменава се глобата, споменава се обжалването и до там. Никъде не пишат за какво реално е глобата?
 
По антитръстово дело за операционната си система Android на територията на ЕС доколкото разбрах. По-скоро към дъщерната им фирма - Alphabet. Поне по последни спомени каквото четох, а драмата е от много години, но сега е приключила. А Google си го е обжалвал през годините.


Всички статии по темата са "постни" и не става много ясно в детайли.

Тази статия май е май най-пълна и детайлна от намереното от мен:

 
При положение, че печалбите на Google за 2021г. са $257.637B наистина ли някой мисли, че тези €4B изобщо имат някакво значение? :)

Имаш пари, правиш си каквото поискаш и като(ако) те глобят си плащаш.

Това е все едно мен да ме глобят със 50лв.
 
При положение, че печалбите на Google за 2021г. са $257.637B наистина ли някой мисли, че тези €4B изобщо имат някакво значение? :)

Имаш пари, правиш си каквото поискаш и като(ако) те глобят си плащаш.
И аз имам някакво вътрешно чувство, че са си го сметнали. :)
 
Ще резнат всички адсенс акаунти с 10-20€ и са се избили :)
Направо ми иде да им избухам една виртуална дъска по главите на тия зелки. Ти си много прав, всички тези глоби, налози, простотии са върху гражданите на ЕС. Да ти кажа, ЕС ми прилича на една стара проститутка.
 
Майкрософт правят някакви опити да отмъкнат някой друг процент от потребителите на Гугъл. В момента сложиха опцията на Win 10 със сърч бар на десктопа, която я има в Win 11, Mac също имат подобна и при тях има ефект.

Сутринта си мислех по този въпрос и съм малко скептичен, въпреки че е възможно все пак да отмъкнат нещо от Гугъл.

Между другото тези статистики, какъв процент хваща сърч енджина на Гугъл е много съмнителен.

В САЩ не може да се каже че са голям доминант при декстопите, а при мобилните са доста назад. Вървят от години едни статистики за извън САЩ, които са много съмнителни, защото Байду си остава доминант в Китай и излиза така, че за Гугъл остава предимно европейския пазар.
 

Горе