Евтини сайтове - откъде?!

Забелязах, че повечето хора тук имат проблем с поръчковите сайтове.. Чудят се как да си направят сайт и т.н. Други пък пишат по 150 статии за домейн, а това някак не ми се връзва с логото 'Предприемач'. Та реших да ви споделя за едно сайтче - www.rentacoder.com . Какво ще намерите там:
- Куп индийци, които са готови за 10 дни да ви напишат CMS система за $100;
- Куп обяви, където можете да изкарате $100 за 10 дни :) ;
- Куп англичани, които дават луди пари, за да им напишете дипломната работа;
- Хиляди обяви за писане на съдържание на сайт, където цената е около $2 долара на статия (или поне така беше преди години).

Какво трябва да правите в този сайт:
- Търсете новите поръчки, защото понякога хората са на зор и ще ви дадат/приемат поръчката и без да имате много feedback;
- Опитайте се да намерите добър и евтин африканец(азиатец), с когото да създадете дългосрочни отношения.

Какво печелите? Печелите време и пари. Буквално. Аз съм бил там като кодер и ви казвам, че цените са нереално ниски за свършената работа. Бъкано е с кодери от третия свят, където $100 са месечна заплата и хората си живеят предоволно с тях, така че и те са предоволни на тая цена. Естествено, качеството на услугата няма да бъде същото като да си вземете някой утвърден гуру, но за малки проекти мисля, че е идеално.

Ако пък търсите бързи парички за кратко време - винаги можете да пишете статийки или да хванете няколко малки проекта, които да свършите набързо. Не е трудно да се вади по стотачка на седмица от това сайтче. Има достатъчно поръчки. По този начин ще изградите и някакво портфолио, но не си мислете, че някой ще го вземе насериозно по-нататък :)

Препоръчвам ви този сайт САМО ако търсите нещо малко и семпло, във всеки друг случай е по-добре да се обърнете към специалист.
 
vitohol каза:
Мерси за сайта. Аз го ползвам като seller от доста време и мога да ти кажа че за тия пари - малко трудно ще намериш свестни хора братле :) Със сигурност ще се хване някой който със няма и понятие какво прави . Хахаха!
Може да са се променили статистиките от няколкото години насам, но виждах такива бидове и се чудех на тия хора какво им има :)
 
CrAzY-MaST каза:
Мерси! Този сайт изглежда доста интересен :)
Даже няколко неща ме заинтригуваха и може да вземем $-те ня някой, но все се чудя ква е гаранцията че ще ми платят :shock:
Гаранцията е 100%-ва. Като seller ти плащаш парите предварително (цялата сума) на сайта. После като свършите работата, сайта си взима своята комисионна и ти дава на теб твоите 85%
 
Сайтчето е хубаво, от лидерите в областта е. Аз отдавна работя с тях.
Аз съм наемал графични фрийлансъри за да им давам част от моите проекти (графичната работа) и съм предоволен. Ако имаш късмет можеш да оцелиш на някой нешлифован диамант, имам предвид някой много талантлив човек, който тепърва започва но просто е роден за тези неща. Аз извадих такъв късмет с един румънец, от тогава винаги работим заедно ако взема някой по-голям проект и ми трябва човек за графиката.
 
От: Евтини сайтове - откъде?!

Забелязах темата и реших и аз да дам приноса си по намиране на изпълнители за евтини сайтове.
Скоро попаднах на ето този сайт:

absalutary.blogspot.com/

Изглежда ми обещаващ и скоро ще пробвам дали може да ми свърши работа за една малка фирмена страничка. Разцъкайте го, дано да ви хареса.
 
От: Евтини сайтове - откъде?!

Светльо, прозрачен си, сайтът е твой.

За рентакодер - работил съм доста през него като програмист. Да, в повечето случаи цените са ниски, но може да се печели и доста повече от сто на седмица. И няма причини да не ви вземат по-сериозно нататък, там има цели фирми, които работят по доста големи проекти, включително американски и европейски фирми.

Напоследък ползвам сайта само като купувач и мога да кажа, че получаваш за каквото плащаш. Ако поръчваш материали по $2, качеството ще е като за $2. Аз плащам между 5 и 10 и последният път получих наистина добри материали, не просто пълнеж. Ползвал съм и услуги на българи оттам, също с прилично качество и не за $2
 
Последно редактирано:
аз като поръчвам никога не избирам най ниската оферта а търся комбинация от цена и кодера да е изпълнявал проект като моя и досега нямам случаи да съм недоволен....
а найстина има и фирми и минава и проекти за по няколко хиляди долара въпросътр е че ще трябва да почнете от по малки и да трупате репутация докато ви поверят такъв ...
 
От: Евтини сайтове - откъде?!

да споделя и аз моя опит. Точно от тоя сайт си взех програмист индиец, естествено с добри препоръки, да ми направи сайт за обяви и в интерес на истината съм недоволен. Прекарах още 2 месеца да дооправям и доизпипвам сайта. Също така, много трудно да се разбереш с тях. Ако не им кажеш до последния детайл какво да направят омазват на 100%, така че знайте че риск .
 
От: Евтини сайтове - откъде?!

Чудя се дали да се регна и да си предложа услугите за coloring flash games :)
Там видях, че е имало такова търсене, но не мога да видя какви пари са се наддавали. :)
Някой запознат ли е как върви? :)
 
От: Евтини сайтове - откъде?!

Благодаря на georgimateev за страничката. Регнах се. Засега имам достатъчно работа в реалния, а не виртуалния свят, но мисля да ги пробвам към средата на декември :)
Все пак идват празници, а нека не си кривим душичките - всички обичаме да си правим подаръци.
Има достатъчно оферти за такъв като мене (дизайнер и програмист), така че все ще пробвам как е :)

Иво...успех с търсенето на някое проектче. Дано плащат достатъчно за флаш гейминг.
 
От: Евтини сайтове - откъде?!

Ето ви евтини HTML сайтове: site4you.hit.bg

Това някаква шега ли беше?

По темата: rentacoder е едно добро място за намиране на евтина работна ръка, но не винаги може да се гарантира качеството. Някой с повечко акъл може да си направи бизнес, но подробностите ще ги оставя за себе си ;)
 
От: Евтини сайтове - откъде?!

В rentacoder бидвах по задачка, в която се искаше да се нареже PSD и да се кодне HTML; ако не се лъжа последното изискване май беше този HTML да се вкара след това във вече съществуващия им CMS. Максималният бид беше 100 долара, аз кандидатствах с 55, но избраха един, който беше предложил 60.

Предполагам, че причината е била липсата на портфолио при мен и може би недосаттъчно убедително кандидатстване. Иначе $60 за 1 час работа - нарязване на дизайн и кодване, ми се струва прилично заплащане :wink:
 
От: Евтини сайтове - откъде?!

Бе да... освен последния лек детайл с CMS-а. Аз точно така веднъж се нахаках на едно smarty дето ползваше около 6-7 000 файлченца, като поне по 30-ина се сглобяваха за всяка страничка + SQL в който се оказа че са и сичките текстове, включително тия на бутонченцата.
Отнеми около седмица, докато почна да чаткам аджаба кое къде е, какво вика и от какво зависи.
 
От: Евтини сайтове - откъде?!

Няма логика - Smarty до колкото разбирам, е парсер. С-мата, която ползвам аз - CMS Made Simple, е на основата на Smarty и е с темплейти :wink:
 
От: Евтини сайтове - откъде?!

След още над година време смея да твърдя, че в този сайт наистина ще намерите повече нехранимайковци, на които ще им платите, за да се учат, отколкото хора, на които да възложите онлайн бизнеса си. Ужасно, но факт
 

Горе