Един въпрос за Affiliate programs

efond

Member
Здвавейте
нов съм с тази област и затова искам малко компетентно мнение от вас
искам да се включа в Affiliate programs на един сайт , но при самата регистрация ми иска име на компания , и някакви номера на документи да се запишат
та въпроса ми е , трябва ли да имам отворена фирма за да мога да получавам такива доходи от сайт или не?

и имам още един въпрос: Какви разплащателни системи послзвате? moneybookers? E-gold? Имам издадена карта от банка ДСК - виртуална виза. Какво ви е мнението за тази карта

мерси и поздрави , много добро форумче :)
 
Аз се записах в една такава програма дето искаше име като написах името и фамилията ми, но не съм пулучавал плащания от тях.

Относно методите за разплащане мога да добавя чек и epassport.
С e-gold е малко сложно тъй като не можеш да изтеглиш парите си.
Трябва да минеш през посредник. Има такъв български.

Относно виртуалната карта аз не съм я ползвал, но пък съм доволен от физическата дебитна карта към нея. Може да се ползва за разплащане в интернет.
 
Здравеи и добре дошъл при нас efond радвам се че форумът ни ти харесва. Надявам да си изкараш приятно тук и споделената информация да ти бъде от полза :)

По въпросът: за да се запишеш за affiliate programs обикновено не се иска фирма* в полето за име на компанията пишеш твоето име и фамилия.

Ако става дума за affiliate program от САЩ те искат Tax ID за своите граждани. В твоя случаи пишеш NA. Някои компании искат да попълниш еднин документ w-8 form и да им го пратиш по факса за да ти изпратят пари (обинквено не е задължително в самото начало, това може да го направиш и като докараш някоя друга продажба и искаш да си извадиш парите от системата). Ако поясниш за какво поле точно става дума ще мога да ти дам по конкретен съвет....

Начините на плащане са най-различни зависи от конкретната програм някога почти всички плащаха с чекове (още ги има като опция на доста места ) доста фирми плащат и с PayPal (в БГ още сме отрязани), MoneyBookers и Еголд са рядко срещана опция но тук там я има. При някои фирми можеш да избереш опция за wire transfer (пращат ти парите директно в банковата сметка)...... а както спомена nikoo11 има и програми които ти пращат дебитна карта от рода на епаспорт с която си теглиш парите от всеки банкомат

Виртуална карта на ДСК не съм я позвал но мисля че е направена точно за плащания в нета. би трябвало да става да си плащаш с нея рекламата на сайта си :)

Ако имаш още въпроси пиши

*Хубаво е обаче като почнеш да изкарваш пари да регистрираш една фирма. Иначе като физическо лице плащаш данъци и за парите които харчиш за реклама (не ти се признават за разход, а на фирмите им се признават). Освен това на база приходите на фирмата ти може да кандидатстваш за бизнес кредититране :) (не ти искат почти нищо друго (без бизнес план), а си говорим за съвсем различни суми (по-големи) и лихвени проценти (по ниски), сравнено с потребителските кредити)
 
Здрасти efond, добре си ни дошъл - да кажа и от мен. Та гледам че са ти отговорили много подробно на въпроса, така че каквото и да кажа юе е излишно. (Браво на nikoo11 & coolice) :lol:

Плащанията са тези които самата Affiliate Program поддържа - най-често са чек, epassporte, PayPal (не ни касае за сега :), Wire ..... Хубаво е да проверяваш предварително за начините и периода за плащане - това е едно от нещата които трябва да са ти # 1 в критериите за избиране на Affiliate Program. И дали плащат естествено. :)

Предполагам че повечето тук ползват основно epassporte и чек разплащанията - това са много често срещани методи при повечето програми. А за фирмата - като станеш сила, не е лошо да си имаш една под ръка, в такива времена живееме, където трябва да си пазиш капитала. :wink:

Успехи, за повече отговори - пиши ни.
 
Добре дошъл efond в нашият форум.
Исках да ти кажа, че незнам какви имена ти иска, но аз дори си бях сложил само малкото име без да знам че ще дойде така чека и той наистина дойде с малкото ми име, от първа инвестиционна не го направиха на проблем....

Най важното е да фигурират твойте имена там!!! Успех!!! ;)
 
стана вече 2 седмици немоа си опрая сайтовете пак кога ще печеля...
 
Sobieski каза:
стана вече 2 седмици немоа си опрая сайтовете пак кога ще печеля...

за всичко има време..pation му е маиката;)
 
кво да им гледате чудя се откаде да започна дали да блог сайт какъв сайт абе... тряа ми идея да вида примерно някой който вече е почнал бизнеса ???
 

Горе