Един простичък въпрос.

GpapazoV

New Member
Добър вечер на всички. Искам още преди да си задам върпосите , да се извиня за това ,че не съм на ИТ нивото на повечето хора от форума.

Имам следният прост въпрос:

Да речем ,че си купя уебсайт,(новинарски примерно) Този уебсаит изисква ли някакви сложни програми или умения за да бъде ъпдеитван с статии ръчно? Не говоря за Аутоматик РСС. Смисъл, по какъв начин става само "пипане" на сайта. Има администраторски вход ?, Писане на кодове? Идеята ми е възможно ли е човек който не е ИТ гений да си купи новинарски уебсайт и да го захранва с новини, като да речем за другите по сложни въпроси относно поддръжката му се помага?

Благодаря на хората които няма да ме нападнат я за правопис ,я за нещо друго.

Лека вечер :):)
 
От: Един простичък въпрос.

Здравей!
Ако умееш да пишеш никакъв проблем .Купуваш си сайта със някаква новинарска система.няма сложно.никаква друга подръжка,освен ако не бараш настройките на сайта ти.
 
От: Един простичък въпрос.

А сайтовете който се продават масово , със системите ли се продават? И не само новинарските , примерно тези за обяви , по същия начин ли седят нещат. Примерно ако искам да сложа един банер освен изработката му , (коята мога , защото имам basic познания по ХТМЛ и ФОТОШОП) друго нещо кои знае колко трудно има ли?
 
най големия ти проблем е да има кой да ти пише уникален контент(или пренаписана, както в повечето новинарските сайтове), другото е лесна работа
 
От: Един простичък въпрос.

В момента повечето новинарски системи се базират на готов софтуер. Този софтуер ако има админ панел, то най-вероятно вътре добавянето на новини става чрез вграден редактор, приличащ на Word, т.е. си пишеш статията и оформянето става чрез кликане по иконки, без познания по кодове или тем подобни истории. Както каза HaRRo, по-големият проблем е да си намериш уникални статии, а още по-големият - да намериш кой да ги чете.

Предполагам питаш във връзка с уеб сайта, който продава nuni, това е точно така. Виж тук точно как става.
 
От: Един простичък въпрос.

Един WordPress с новинарска тема (като на nuni) и си пич. :wink:
 

Горе