Едно въпросче за affiliate програмите

console

New Member
Здравейте!

Незнам дали тук е правилното място за тази тема.

Интересуват ме следния въпрос:

Искам да пусна да продавам стоки чрез моят сайт.Тои е изцяло на български и цели посещения от България.Affiliate програмата обаче не е българска.И става много гадно.Представете си следната ситуация.Влиза в сайта човек който и въобще не разбира английски а и не му трябва защото сайтът предлага информация изцяло на български, и си харесва дадена стока на която и се върти банер цъква върху него и го прехвърля в страницата на сайта, от който аз взимам дадената стока, които разбира се е на английски.Ами според мен вероятността да се откаже да купи стоката е доста голяма.Та да си дойдем на въпроса.Има ли някакав законен начин да речем аз да си направя системата за плащане, тоест той да ми плати на мен, а аз след това да закупя продукта който желае, и съответно да му го изпратят на адреса който е посочил?Бях чувал за някакъв подобен тип програми drop shiiping или нещо от сорта,но това там е доста по-сложно за работа.Аз не целя да слагам надценки на стоките.Това което искам да направя е да е по-лесно и разбираемо за клиентите.

Ако някои е решил такъв тип проблем нека да сподели или да ми предложите някаква алтернатива.

Поздрави!
 
От: Едно въпросче за affiliate програмите

Ако искаш да е законно ще трябва да си регистрираш фирма, с всичките произтичащи от това данъчно-счетоводно-бюрократични кошмари. Иначе правилно си се ориентирал - "drop shipping" се нарича това, което ти трябва. Предлага се от сериозните афилиейт програми като CrocMint.

Има и друг начин. Може да помолиш CrocMint да ти позволят да преведеш страницата за плащане на български език. Те в момента имат преведени сайтове на български език (с много лошо качество), но страницата за плащане не е преведена (има превод само на страниците за плащане към официалните сайтове, доколкото знам).

Щях да забравя - ако избереш "drop shipping" трябва да не си български гражданин (и фирмата ти да не е регистрирана в България), защото ти е забранено да продаваш хранителни добавки от разстояние (глобите са много големи). За фирми, които не са регистрирани в България няма никакви проблеми да продават хранителни добавки на територията на България (като ги изпращат по куриер). Фирмата може да е регистрирана във всички страни от ЕС (с изключение на България) и извън него (не ми е известно да съществува друга страна, в която законите забраняват да се продават хранителни добавки чрез сключване на договор от разстояние освен България).

Закона за защита на потребителите отново постави в неравностойно положение родните ни електронни магазини
Неравнопоставеност
 
Последно редактирано:
От: Едно въпросче за affiliate програмите

Здравей и добре дошъл тук.

Искам само да дадеш уточнение за какви продукти и пазар става дума, но определено е тъпо да четат на български и после да минат към английския вариант, освен ако не праща6 директно към пейпът системата на програмат от списъка тук: Trusted Affiliate Programs

Има опция това да стане малко по-добре като възприятие. Все пак там не са много нещата, които са на английски. Освен важните неща от пеймънт процеса ще се преведат и изнесат на FAQ страницата, за да няма недоразумения и неясности по въпроса с поручката. Винаги има алтернативи, но гледай да го направиш така, че да е максимално олеснено за тези, които нямат грам понятие от английски.

Trusted Affiliate Programs ти предлага пълна секция с програми, към които може да се отнесе дадения проблем и да получиш отговор. Но аз лично бих препоръчал да видиш дали този бг пазар си заслужава старанието. ;)

Успехи.
 
От: Едно въпросче за affiliate програмите

Забравих да кажа най-важното. В България цените на хранителните добавки са сравнително ниски*, пазарът е малък, следователно печалбата е много по-малка, отколкото тази, която се получава при продажба в други държави. Т.е. с една и съща инвестиция на време/труд/пари ще получиш по-добра възвращаемост на инвестицията когато продаваш на клиенти в по-"скъпи" държави.

* Разглеждал съм сайтове за хранителни добавки и цените са смешно ниски. Гледам, че и по аптеките цените са ниски. Разбира се е възможно преценката ми да е грешна, защото забелязвам, че в Интернет е пълно със сайтове за хранителни добавки (на български фирми, изпращащи с куриери от България), които работят въпреки огромните глоби, които ги заплашват!
 
От: Едно въпросче за affiliate програмите

Благодаря за изчерпателните отговори особенно на happyslacker, някои ден ако реша да продавам хранителни добавки несъмнено ще се обърна към теб за помощ ако ми се налага.Нишата в която съм се насочил е предлагане на дамско и мъжко облекло което ще рече панталони,ризи,шапки,рокли,поли и да не ги изброявам всичките.Все още не съм избрал affiliate програма която да използвам.Идеята ми доиде като разгледах сайта на people magazine, и много ми допадна начина по който те предлагат такъв тип продукти за справка погленете http://shopping.peoplestylewatch.com/page/EditorPicks?lookId=1109718[url]http://shopping.peoplestylewatch.com/page/EditorPicks?lookId=1109718[/URL].

Blinky найстина незнам доколко ще си заслужава усилията които ще се положат за направата му,но сайтът не цели да печели главно от това.Просто докато разгледах people и ми хареса начинът им на предлагане.И за това се замислих ако мога да направа по улеснено плащането.Мисля днес да разгледам коя affliate програма да използвам и да проверя дали найстина работят,но си мисля щом сайт от ранга на people magazine ги използват вероятността да са коректни е доста голяма.
Другото което е ,че сайтът му предстои откриване в съвсем скоро време, и найстина това може би един от най-малките проблеми,но все пак бих искал да пусна колкото се може повече неща в него който да заинтригуват посетителите.
 

Горе