Електрически скутери

Здравейте, откъде мога да си купя хубав електрически скутер.. или по-скоро двуколка, не знам точно как се водят при търсене по тези наименования излизат стотици различни модели, но не и тези които търся аз. А те са с две колела и седиш прав. Като това: http://m.hiclub.bg/Article/1491100 супер е и точно такова си търся, но тези са малко скъпички и търся някои по бюджетен вариант, но със същата конструкция...
 
Има и хуивърборд и ел. трутинетка (днес съседа се прибираше от работа с такава)

Нещо такова ли: amazon.com/Balance-Scooter-Personal-Transporter-Terrain/dp/B073G93ZQY?ref_=fsclp_pl_dp_8 -

Давай смело от чужбина. Аз не съм ги виждал някъде по магазините тук. В някой за скутери трябва да има. :)
 
Само на мен ли ми е странно да гледам как мъже на 40+ карат тези тротинетки?
 
Последно редактирано от модератор:
Само на мен ли ми е странно да гледам как мъже на 40+ карат тези тротинетки?
И аз така реагирах, като видях в УК големи мъже на "не електрически тротинетки" уви... :) сега съм им фен. Удобни са :)
@Millionaire виж тук: technews.bg/article-118051.html
 
Има ксиомита за около 800 лв.
Ако нямах колело бих го обмислил сериозно - ~30км с едно зареждане, не се потиш ( т.е. не е нужно да си взимаш душ при влизането в офиса, или пък цял ден да ходиш потен ), преносимо е и можеш да си ползваш градския с него или да влезеш спокойно в някой магазин.

Но и както каза Blinky може да си вкараш от Амазон - има такива фирми в БГ, които ще ти го доставят много евтино. Но остава въпроса с гаранцията.
 
И аз наскоро търсих нещо подобно, с цел да разцъквам лятно време по барчетата и плажовете и стигнах до въпроса, дали може да се кара, ако си ударил 2-3 бири. Но доколкото прочетох в нета, всичко що има мотор, бил той дори електрически и супер малък, не може да се кара на 2-3 бири. Обаче колело може, макар, че с него е по-вероятно да развия скорост, с която да очистя някоя баба. Има разни бг сайтове дето предлагат, просто потърси ел. скутер в гоогле. Дори и техномаркет имаха и в емаг има.
 
Аз направих проучване, най-си заслужават тези ninebot около 1000 лева са, има на места и по 890, но се чака за доставка. Това за тия пари е най-добро, а с допълнителна батерия, която е около 350 лв. вдигаш скоростта с още 5 км/час и пробега до 45 км!!!
 
Според мен са адски скъпи и не разбирам как бедното българско население може да си ги позволи?
Силвия, както всяко "ново" нещо цените са малко по-височки. Макар, че това е ново само в бг. :)
Скоро цените ще паднат. :) Конкуренцията и при тях е достатъчно голяма, че съвсем скоро цените им да са смешни :)
При мен втора ръка се движат около 150/200 евро (Даже мисля, да се огледам и да си взема едно за работа) . Говоря за моделите от по 500/600 евро :)
 
Те и на тази тъпотия ховърборда са големи цените, ама се реят по улиците хората. Аз съм забелязал, че явно цената не стряска обикновено мислещия консуматор, дори напротив. Мотивира се повече да бачка, за да има поредната глупост. :) Така, че очакваме следващата простотия. Аз единствено и само бих карал ел. тротинетка, ако работех или в склад и трябва да стигна до някъде или в някой голям дейта център, това по нашите улици и паркове ми се вижда пълна глупост. Особено когато около теб има тичащи кучена и деца, в парка. А на улицата всеки втори си зяпа телефона докато кара, за да си чекне дали има лайкове на снимката от обяда си. :) И на това ще му мине модата, скоро очаквам някаква дъска с въздушна възглавница.
 
Наскоро попадах някъде на по-евтини китайски модели ел.тротинетки, 25-30км пробег с 25км/ч , та цените бяха 280-400лв зависи вече от модела
 
Един приятел има и съм карал, доста са бързички и с едно зареждане от 3 часа може да минеш около 25км което си е добре от моя гледна точка. Тежи 11кг и нещо и има макс скорост без чип 25км/ч
 
Да се включа и аз по-темата. От скоро съм с това https://www.banggood.com/custlink/D3vD8IDUBu - pro версията на може би най-разпространената тротинетка, тази на Xiaomi. По-каталог трябва да изкарва 40-45 км.. сигурно ще ги направи в економичния или поне стандартния режим. Аз карах шосеен велосипед и обичам по-висока скорост - карам я само в спортен режим.

В такъв режим изкара около 32-33 км с 80 кг живо тегло. Байра в Южния парк от към Козяк го качва без бутане , ако сте 60 кг ще летите, ако сте 90 кг последните 10-15 метра ще трябва да направите нещо . Удобно, забавно е и се сгъва, качвате си я в офиса 4-5 етажа без проблем по стълбите. Средната скорост за изминалите 60 км около 18 км/ч.... Има и красиви има и по-грозни. От вкъщи до офиса е супер решение.
Тази версия влиза в локви, няма проверих по-трудния начин...
Който има излишни пари
и не му е мил живота, може да кара с 80 км/ч подобно нещо.
 
Така си е. Нека станем още по-мързеливи
 
Последно редактирано от модератор:

Горе