Задунайската Колония прибира 60% от доходите на Славянската Рая

niks

New Member
Държавата прибира до 60% от доходите ни

До 60 процента от доходите ни изземва държавата. Тази сметка направи икономистът Георги Ангелов, съобщи в. “Преса”.

Само облагането на брутната заплата с данъци и осигуровки е 39,71 на сто, показва справка във финансовото министерство. Като се добавят имуществените налози, както и косвените – акцизи и ДДС, с които се облага потреблението, процентът скача до 60.

.....................


Колко жалко е да си работник (роб) в Славяно-Мангалистан и да храниш Неоколониалната администрация и нейните Милиционерски копои:-o

Българина си знае..... ръка да пипне, ухо да чуе как шумят буките, буките (кинтите)
 
От: Задунайската Колония прибира 60% от доходите на Славянската Рая

Данъчната ставка не е еднаква за всички в съвременния свят. Голямото бреме на подоходния (плоския) данък се стоварва върху малък процент от дохода на нацията (да не забравяме,че този данък се допълва с други видове данъци). Въпросните данъци неизбежно влияят върху действията и подбудите на тези , от които се вземат. Ако едно търговско дружество губи изцяло всеки спечелен лев, а може да запази само част от всеки спечелен лев, и когато не може да уравновеси загубите и печалбите през различните години, неговото поведение се изменя. Решава, че е глупаво да се поемат рискове със своя капитал ( освен това самият наличен капитал за поемане на рискове намалява драстично). Данъците го изземват преди да е успял да се натрупа. Накратко, първо се вземат мерки капиталът да не се появи изобщо, а след това частта, която все пак се появи, има всички основания да не бъде вложена в нова стопанска дейност. А този капитал е нужен за осигуряване на нови работни места в частния сектор.

Разбира се, аз не отричам, че известно количество данъци е просто задължително, за да се осъществяват основните функции на държавата. Но друг е въпроса, че държавата ни в момента е прекалено скъпа - ненужно раздут административен щат, във времена на външно-политически обединения (НАТО, ЕС) ненужно голяма армия, полиция , които хабят средства и остават все така неефективни, неползотворни. Само за да функционират горепосочените, се хвърлят огромни средства. Средства, които ние плащаме. Цялото това прехвърляне на капитал от А (частния сектор) към Б (държавния) спъва развитието. Спъва производството, спъва производителността.

Без намаляване на бюрократичните тежести и липсата на данъчни облекчения, в България няма да има реална бизнес среда, благоприятен бизнес климат . Няма да има ефективна употреба на капитал, няма да има ефективна и целесъобразна употреба на ресурси, няма да има покачване на производителността и няма да има намаляване на безработицата.
 
От: Задунайската Колония прибира 60% от доходите на Славянската Рая

Никс, тая сметка е стара, колкото е стара съвременната икономика. А тая новина лично съм я смятал тук във форума преди година.
 
От: Задунайската Колония прибира 60% от доходите на Славянската Рая

Минимална заплата 1000 лева иска Сидеров

Минималната заплата трябва да стане поне 1000 лева, а минималната пенсия – поне 500, заяви днес в парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Той обясни, че стягането на колани и налагането на рестрикции не помагат в настоящата икономическа обстановка.

Сидеров допълни, че само с ударно повишаване на доходите можем поне малко да се доближим до долното ниво на европейските стандарти.

.........................

Този руски миндил от както му отрязаха квитанциите както спонсорите от Овергаз така и Гербаджиите на които лижеше задниците повече от2 години, взе да се прави на Българин.

Аз съм казал още преди 9-10 години от както взех първата си комисионна:

Заплата под 1000 лева не е заплата а ПОДАЯНИЕ и като таково не подлежи на данъчно облагане

Ако искат сивата икономика да излезе на светло да въведат 1000 необлагаем минимален месечен доход на глава от населението, колкото е необходимо за да живееш като Бял Човек а не като Славянска мърша.

Докато това не стане не сива, а черна икономика само могат да очакват....... черното ще дойде от дрехите на майките и бабите на юдо-комунистите и техните милиционерски гавази.
 
От: Задунайската Колония прибира 60% от доходите на Славянската Рая

Не е проблема в данъците! Проблемът е, че срещу тях получаваме недобре устроена държава...
 

Горе