Закона е отменен .... от 1 март 2011

Re: Искат да ми сложат акт от минимум 5000 лева заради CashBurners

Член 51 е променен (синхронизиран с европиското законодателство) от една година сигурно във всички теми една по една трябва да го пусна :) онзи ден го пусках

http://lex.bg/laws/ldoc/2135513678
Темата е идеален пример за това колко е зле БГ и каква курупция е плъзнала на всякъде. Направо ужас. :)

Сега вече всеки, който е бил със съмнения дали да почва и реално само това го е спирало, може да поеме по този път. Дано вече не им е проблем и да го мислят. ;)
 
От: Искат да ми сложат акт от минимум 5000 лева заради CashBurners

"
ЕДИТ: Извинявай, че си помислих, че грешката е твоя, сега прочетох по-внимателно какво пише и май наистина е от WordPress. Интересно каква ще да е тази опция, дето изкарва тези щуротии отдолу. Може да е някой откачен модул :D
Често го срещам това явление, затова се зачекнах.
Флекса може би е най-мразеното нещо от мен! Всъщност единственото по-мразено е простотията на "умните" глави в БАН навремето, които породиха флекса и шльокавицата! Още в зората на MS`s OS от Майкрософт поискаха от нашата държава да им представят подредба на клавиатурата, за да я вградят в продуктите си. Това бе стандартно запитване към всички държави. Тогава нашите се захванаха да умуват дали да предложат БДС или да сътворят нова, може би "социалистическа" подредба. Та докато умуваха се нароиха купчина подредби. Щото живота не можеше да чака и имаше нужда от документи на български. Като се започне от нормална кореспонденция, та до счетоводни програми. Докато на МС им писна да чакат и вградиха БДС в Уиндоуса. Но злият дух вече бе изтърван!
След като флекса ми омаза тотално компа и се наложи преинсталация и загубих някои неща (нямах дялове на харда, и не помня имаше ли тогава, а и да е имало - не знаех) повече на ща и да чувам тази дума. Винаги работя с вграденото БДС. Това е най-лесния начин за писане и ненапразно този стандарт не е сменян толкова години - някъде от двайсетте год на миналия век е.

ПС
И не ми опонирайте за фонетичната, че е по-удобна! Нямам намерение да споря.
Първо, БДС подредбата се основава на математиката - честотата на срещане на даден звук/буква в езика. Клавиатурната подредба на всеки език по света е направена по този начин.
Второ, вижда се и тук, във форума - много често се пише грешната буква. По навик при преминаване от английската подредба на фонетична българска.
Трето, оправданието "аз съм в чужбина, тук няма такива клавиатури" е смешно. Оперирате с пари и сделки по цял свят, поръчвате си парцалки, хапчета и супер видеокарти от къде ли не...

ППС
@coolice, благодаря за уточнението!
 
Последно редактирано:

Горе