Закона е отменен .... от 1 март 2011

От: Искат да ми сложат акт от минимум 5000 лева заради CashBurners

От къде е тръгнало за момента няма значение.
Ако наистина сигнала е от държавните институции в САЩ и след всичкия този натиск над КЗП определено ще е много сложно положението и Ветцков трябва да действа много внимателно и премерено ( и със солидно подкрепление ).

Да, явно има някакъв сигнал от американската институция, но той едва ли касае точно сайта за който се хванаха и който фактически медиите разпостраниха и обявиха продукта за лекарство, каквото не е .

Кой беше чувал за този сайт до сега ? Никои , но утре вече ще се коментира от фармацефтите по всички аптеки:), както се получи със ставринола след репортажа по нова тв .

Проблема е че има проблем, който едва ли ще бъде решен със съставянето на един нагласен акт.
 
Последно редактирано:
От: От: От: Искат да ми сложат акт от минимум 5000 лева заради CashBurners

FDA забранява да се правят твърдения, че хранителните добавки лекуват. Ако пише, че лекуват нещо - нарушава се закона. Подобни са законите и в други държави.

В действителност много хранителни добавки могат да се ползват с цел лечение и/или предотвратяване на дадено заболяване. Обаче от FDA налагат цензура - подобни неща е незаконно да се твърдят.

Съгласен, но в сайта ме пише, че продукта лекува изброените болести, даже като се купува специфично пише, че не е лекарство. А и от FDA не се заяждат. Тук става дума за защита на потребителя (ебахти и защитата).

Ще видим какво ще стане.

Успех понеделник.
 
От: Искат да ми сложат акт от минимум 5000 лева заради CashBurners

много се изнервям от подобни репортажи... много всеки ден си търсят някаква помия която да разбъркат за да изкарат нещо което да стане за репортажче пръдливо само и само да се котират
тъпи свиркаджии

За това искрено ще ви помоля да не вярвате на медиите, или поне не на 100% докато не се изкаже и другата страна. Сигурен съм, че в момента ги използват за пропаганда и налагане на определни гледни точки, за да може обществото да има какво да гледа и да вярва, доколкото има все още вяра в нещо.

След като видим какво ще стане в понеделник, ще се измисли и стратегия. Аз лично не искам да живея в такава държава. Не може толкова силно оръжие като медиите да е в ръцете на държавата, защото не е никак честно и законно. И тук не можем да говорим за каквато и да е журналистика, тук първо са некомпетентни, второ неуки и трето подкупни. За да направиш наистина добър репортаж, ти трябва да проучиш върпоса до такива детайли, че да може наистина да разбереш къде е новината. А тя не беше в това, че нещо е незаконно, а че държавата се гаври с хората. Ето това ще ги прави и смешни и всеки имащ повече сиво вещество в мозъка си няма да се говерява на новините, независимо коя медия ги излъчва. Така работят тукашните медии.....има да се учат много милите.

И не само това, нека направи анализ на репортажа:

Аз лично този репортер никога не съм го чувал. Като му гледам репортажите и известен няма да стане, но както е казал народа - човек стига до там до където се простира и неговата компетенция.

Друго, което ми направи впечатление, за фармацефта....искали са мнение само от един магистър фармацефт или са сложили в репотажа само него чрез селекция от няколко запитани. Тук и в двата случая са се изложили. В първия - намерили са някой, който да им отговори и той се изказа много добре, което злепоставя тях. И втория...ако от селекцията са избрали този, представете си другите колко по-добри са били? ;) ИЗДЪНКА!!!

Защо не бяха си направили труда да си направят един нормален превод и под него да се подпише лицензиран преводач. Аааааааааа.....да, защото няма такова като професионално документиране. ИЗДЪНКА № 2!!!

Нямат никакви глоби и дела срещу компанията....демек има срещу дадения човек, който са добарали тук. Е как става този номер? ИЗДЪНКА № 3!!!

Когато се търси отговорници се поглеждат и дислаймърите на сайтовете, за да се види правно потребителя какви задължения има към търговеца, който е фирмата продавач и фирмата-търговец към потребителя (клиента). Ама зашот да ги четем, ние научени се раждаме. Това говори за адско тъп подход, да не кажа отнесен. ИЗДЪНКА № 4!!!

Пич, като се намира хранителен махазин, поне да беше попитал. А не да ни говориш празни приказки. И аз ходя с Джесика Алба. ИЗДЪНКА № 5!!!

Новината започва, че ги разследват от комисията в САЩ, и завършва с това, че над компанията няма такова разследване? На кое да вярваме, по-добре на другите, поради набора от издънки до момента от "нашите". ИЗДЪНКА № 6!!!

Искам да питам г-на, май Лазаров беше, все тая, защо трябва човека, който го рекламира да го доказва, това е работа на търговеца. Тук върпосния човечец не прави разлика между маркетинг и продажба, кофит е като не си доучваш в даскало. Все едно БТВ да ми докаже, че ипотечните вноските на някоя си банка, от рекламата им там, няма да се вдигат, както е в рекламата. Глупости - абсолютно противоречие. ИЗДЪНКА № 7!!!

Как така няма оплакване а случая продължава. Страно нещо. ИЗДЪНКА № 8!!!

Нека ако имам пропуски да се допълнят, но заклевам се все тук е по-добър журналист от тези. :)
 
От: От: Искат да ми сложат акт от минимум 5000 лева заради CashBurners

Сигурен съм, че в момента ги използват за пропаганда и налагане на определни гледни точки, за да може обществото да има какво да гледа и да вярва, доколкото има все още вяра в нещо.
Все още хората са на принципа "Казаха го по телевизора!" значи е вярно.

Каква е разликата в случая между БТВ, dir.bg и другите вдигнали шумотевица и жълтите издания? Никаква! Представете си социалните и криминалните новини, колко са истина и колко са дописки!

Вецков и аз съм с теб и успех в понеделник.
Ако всичко мине добре предлагам накой от хората пишещи статии да отрази подобаващо случая и всеки да я пусне в блога си. 5000 члена на форума с по 2-3 блога = армия :twisted:.
 
От: Искат да ми сложат акт от минимум 5000 лева заради CashBurners

Само една справка с copyscape покава че има 10-ки дали не и стотици такива сайтове със абсолутно същите твардения, дори със абсолютно същия текст. Това е доказателство, че момчето не си го е измислил а го е взел като твърдения от търговеца, защото те са предоставили текста за реклама.

Когато телевизията пуска лъжливи реклами тя бива свялена, но телевизията не е носи отговорност дали твърденията в рекламата са истина или не. Същото е и с интенерт сайт - които рекламира даден продукт.

Много интересно дали въобще ще посмеят да му напишат акт. Да не говорим че този дето е пуснал лъжлива информация, че vetzkov "продава незаконно" може да бъде съден за подриване на авторитета.
 
Последно редактирано от модератор:
От: Искат да ми сложат акт от минимум 5000 лева заради CashBurners

Не съм от феновете на рекламирането и продаването на подобни стоки онлайн, неведнъж съм писал за това и тук, но тези клоуни от БТВ наистина изтепаха рибата с репортажа. Не ми идва нищо друго наум освен този цитат (познайте откъде е):

"В голяма опасност сме!
Защото по-малко от 3% от вас четат книги.
Защото по-малко от 15% от вас четат вестници.
Защото единствената истина, която знаете, идва от телевизията.
В момента съществува цяла една генерация, която не знае нищо за това, което не е дошло от телевизията!
Телевизията е госпъл. Висше откровение.
Телевизията сваля и издига президенти, папи, премиери.
Телевизията е най-страшната проклета сила в целия безбожен свят и жална ни майка, ако попадне в ръцете на грешни хора!
Телевизията не е истината.
Телевизията е проклет увеселителен парк!
Телевизията е цирк, карнавал, пътуваща прупа акробати, разказвачи на приказки, танцьори, певци, жонгльори, панаирни изроди, звероукротители и футболни играчи.
Бизнес за убиване на скуката."
 
От: Искат да ми сложат акт от минимум 5000 лева заради CashBurners

Мен ми се струва, че цялата робота е да се вдигне медиен шум и да се покаже, че правителството върши нещо уж и от ЕС да кажат: "Congratulations Borisov".
 
От: От: Искат да ми сложат акт от минимум 5000 лева заради CashBurners

Не само ти се струва, а е така.
Правителството натиска много здраво всички слоеве на обществото ( не знам с каква цел ) - малки бизнесмени, средни бизнесмени, дядовци и баби, продаващи зеленчуци, дори и полицаи ( които по презумция са виновни и ги ровят постоянно от ДАНС ).
В момента времето е много неприятно и натиска е много голям ( при БСП беше по-либерално и по-спокойно, на които аз определено не съм почитател ).

Мен ми се струва, че цялата робота е да се вдигне медиен шум и да се покаже, че правителството върши нещо уж и от ЕС да кажат: "Congratulations Borisov".
 
От: Искат да ми сложат акт от минимум 5000 лева заради CashBurners

Да, за това е. Това е толкова жалка маниполация, че даже и те не могат да я формират като новина. Видяхте, че не знаят какво да кажат, така че да изглежда че наистина има нарушаване на права и закони. А и все пак говорим, че става дума за онлайн маркетинг, продажбата е другото действи, предприемано от програмта. За това тук ще сме си все така неуки, защото не искаме да четем и да се развиваме. Примено, този репортер според Вас, колко от IT професионалистите ще го вземат на сериозно? Аз знам отгоовра - николко. Дано поне жена му го взима на сериозно, че и ако и там е така - май нещата ще са за съжаление. ;)

И наистина стана по-кофти. Имам чувството, че сега хопрата повече ги е страх и определено по-малко си позволяват да предприемта големи стъпки, за да не бъдат потъпквани от държавата ни. И на мен ми беше по-добре при миналото правителство.....а то не беше за хвалене. Кофтин, ама пожарникара не става за това. Хората и без това не живеят живота, който им се полага тук, а и сега и го скапват допълнително. Май ще е редно всеки месец да се пише за ставащите неща тук в БГ, за да видят, че стват неща, ама не както трябва и е нормално.

И да след понеделник и аз ще помагам за блогване по темата за акта и за цялата истина, наистина 5000 човека като нищо могат да сдухат и БТВ и Дир.бг и все такива лайнарки. ;) И не е нужно да се кефиш на продуктите, страна, но утре теб ще натаковат за нещо, което грам няма да е така. Както стана в този случай. Не е хубаво да сме жертви, защото някой някъде трябва да отчита дейност. ;)
 
От: Искат да ми сложат акт от минимум 5000 лева заради CashBurners

И не е нужно да се кефиш на продуктите, страна, но утре теб ще натаковат за нещо, което грам няма да е така.

Както обикновено, само едно нещо си разбрал и то погрешно.
 
От: Искат да ми сложат акт от минимум 5000 лева заради CashBurners

Казусът се дели на две.

От една страна, продажбата на подобни стоки онлайн е опасна и упътванията са написани така, че да заблуждават потребителите.

От друга страна обаче, реакцията на институциите и медиите по случая е, меко казано, малоумна. За едните не знам дали ще имат основания за акт, но е пълно с основания, оспорващи такъв акт. Другите, типично за тях от време оно, когато става въпрос за интернет (Гатака, Българският Фейсбук, торентите, клиповете и т.н.) си служат с измислици и непроверена информация, като в повечето случаи репортерите дори не разбират това, което казват (водещите няма да коментирам - не са длъжни), и не питат и двете страни за различни мнения по даден казус - нещо задължително и записано изрично в Етичния Кодекс на българските медии.
 
Последно редактирано:
От: Искат да ми сложат акт от минимум 5000 лева заради CashBurners

Като пуснах едно търсене в Google за медицинското приложение на съставките (Витамин C, Черен бъз, Ехинацея, Цинков оксид) излизат интересни резултати. Даже има и такива, в които се говори не само за грип, но и за ХИВ и РАК. Оказва се, че даже и за абсурдните на пръв поглед твърдения могат да се намерят доказателства (разбира се има и изследвания, финансирани от фармацевтичната мафия, които казват обратното).

Интересен факт, който намерих, е че ехинацеята според някои източници не трябва да се приема от хора болни от СПИН, а според други източници е точно обратното.

Противопоказания:
Кога не трябва да използвате Д-р Тайс Ехинацея Форте?
Ако сте алергични към растения от сем. Сложноцветни не трябва да вземате Д-р Тайс
Ехинацея Форте. По принцип не трябва да се използва и от пациенти с напреднали системни
заболявания като туберкулоза, левкемия, левкози (злокачествени заболявания на кръвта),
ревматични заболявания на съединителната тъкан, множествена склероза, СПИН/HIV
инфекции, както и други автоимунни заболявания.
http://www.medicine.bg/public/listovka/14157s.pdf (google docs)

Обратното се твърди тук:

Echinacea angustifolia at the dosage used in this study, induced a dramatic improvement in immune system function, as measured by a marked augmentation of NK mediated lysis of HIV-transfected cells. These effects were seen in 11/12 patients, even in those who were most immunosuppressed. This response may be an indication that in patients with HIV infection immune system reconstitution is possible and could be achieved utilizing this nontoxic, inexpensive agent.

Berman S, See DM, See JR, Justis JC, Tilles JG, Ma CB. Dramatic increase in immune mediated HIV killing activity induced by Echinacea angustifolia. International Conference on AIDS.

Analysis of polar fractions of E. purpurea extracts showed the presence of antiviral activity, with evidence suggesting that polyphenolic compounds other than the known HIV inhibitor, cichoric acid, may be involved.

Diane F Birt, Mark P Widrlechner, Carlie A LaLone, Lankun Wu, Jaehoon Bae, Avery KS Solco, George A Kraus, Patricia A Murphy, Eve S Wurtele, Qiang Leng, Steven C Hebert, Wendy J Maury and Jason P Price. Echinacea in infection.
 
Последно редактирано:
От: От: Искат да ми сложат акт от минимум 5000 лева заради CashBurners

От една страна, продажбата на подобни стоки онлайн е опасна и упътванията са написани така, че да заблуждават потребителите.

Не всички продукти са опасни, вярно е че има и опасно но в случая фармацевта каза че не са опасни съставките. Проблема е че всички хранителни добавки са забранени, а не само опасните.

Примерно ако отидеш от някой голям супермаркет и си купиш хранителна добавка няма проблем, обаче ако същата я пуснеш онлайн ставаш терорист. Закона трябваше да бъде формулиран така, че да е ясно кое забранено и кое е разрешено. както и начини за контрол на качеството.

Обаче на тях им е по-лесно да боднат едно изречение и всички да са в нарушение според него. От там идва абсурда в случая.
 
От: От: От: Искат да ми сложат акт от минимум 5000 лева заради CashBurners

Примерно ако отидеш от някой голям супермаркет и си купиш хранителна добавка няма проблем, обаче ако същата я пуснеш онлайн ставаш терорист.

В супермаркетите се продават продукти, които са много по-опасни от хранителните добавки!

Примери: пушено месо, пържени храни, алкохолни напитки, Red Bull, Coca-Cola, Pepsi и много други.

Продажбата на добавките чрез Интернет не е по-опасна (ако добавките позволяват транспортиране при нормални условия) - информацията, която се дава на потребителя (листовката) е една и съща, независимо как той е купил стоката. Освен това при покупка чрез уебсайт потребителят има възможност да се запознае (на спокойствие) по-подробно с продукта в сравнение с покупката в магазин (особено ако след него има опашка от други клиенти и това го притеснява; продавачът в тази ситуация също ще бъде притеснен и ще гледа да обслужи колкото се може по-бързо текущия клиент за да може да вземе парите и на другите чакащи).

Освен това разрешаването на електронната търговия с хранителни добавки ще улесни потребителите - например аз преди време исках да си купя подобни продукти (хранителна добавка с черен бъз), обаче не си купих, защото е забранено да се продава онлайн (а в аптеките точно този продукт го няма никъде - питах в няколко аптеки). В крайна сметка си купих буркан със сироп от черен бъз, поради невъзможност да го купя под формата на капсули.

Някои ще кажат - "може да си купиш подобен продукт онлайн от чужбина чрез посочения по-горе сайт". Мога, обаче не искам да се разправям с митниците (наскоро имаше тема и по този въпрос).
 
Последно редактирано:
От: Искат да ми сложат акт от минимум 5000 лева заради CashBurners

Това, което е полезно за един, може да убие друг. Затова в медицината боравят с понятия като "доза, противопоказания, алергии, рецепти, час на прием" и т.н. Великият Комбинатор ходел по редакциите с опровержение, обиден от това, че публикували, че го е смачкал кон, но друг наистина би могъл да бъде премачкан. Един пуши 2 кутии на ден, друг е болен от астма, а "капля никотина убивает лошадь". Истинското мляко е много хубаво и полезно, но на някои хора може да им се отрази смъртоносно (вж. Реймон Ресторо).

Затова с подобни добавки наистина трябва да се внимава, има и съответни разпоредби в страните от ЕС, към които България за взаимно съжаление принадлежи. Обаче, това което се прави в този конкретен случай от институциите и медиите, няма нищо общо със законови разпоредби и наистина е близо до една всеобща показност. Всичкото Мара втасала, сега да отчетат дейност и vetzkov го издокарали като най-неоткриваемия измамник, опасен за човечеството, нищо чудно и за общонационално издирване да го обявят (в Интерпол не могат, щото ще им се смеят).
 
Re: От: Искат да ми сложат акт от минимум 5000 лева заради CashBurners

Затова с подобни добавки наистина трябва да се внимава, има и съответни разпоредби в страните от ЕС, към които България за взаимно съжаление принадлежи.

Да и аз съм затова което разрешено във всички другите държави от ЕС... А като някои ден законите се синхронизират... Ако се развият програми опериращи от бг за цял свят :) поне за някои гарантирам работа само с едни най-каствествените добавки произведени в германия директно от вносителя.
 
Последно редактирано от модератор:
Re: Искат да ми сложат акт от минимум 5000 лева заради CashBurners

ветсков братле ми хрумна още нещо като теза

сделката не става на сайта показваваш темплейта на а на пеимънт гейтуеиа securebill.org които си твъда собтвеност на фирмата и те му пращат продукта.
 
От: Re: Искат да ми сложат акт от минимум 5000 лева заради CashBurners

ветсков братле ми хрумна още нещо като теза

сделката не става на сайта показваваш темплейта на а на пеимънт гейтуеиа securebill.org които си твъда собтвеност на фирмата и те му пращат продукта.

мда и тая позиция ще я изложиме :) мерси
 
От: Искат да ми сложат акт от минимум 5000 лева заради CashBurners

Има и друг момент, който говори и за пълен непрофесионализъм. Без да имат продукта и без да са го проучили и анализирали, как могат да знаят определени неща за него. И как може да съставиш акт без доказателства, като продукта, който реално не го продава този, на който ще се връчи акт, не е в наличност като доказателства. Това обвинение яко издиша хора. И още нещо, защо преди акта и дали ще има такъв и защо (кои точки е нарушил) медиите,, или тези които са си дали дупето (те си знаят), са обвинили без да са излушали другата страка. Деме взеха страна, ей така, защото така им е наредено. Много издишат тия, направо толкова се е разсмърдяло, че чак се чудя защо адваката не предложи контра на това и да им се смъкнат няколко стотин хилки от бюджета, и без това ги съдят от 100 места. Видяхте ли сега защо съдят държавата на толкова много места, защото цялата и стратегия е погрешна. Но да му мислим ние - данъкоплатците. :)
 

Горе