Закупуване на БГ домейн

blackout8

Well-Known Member
Здрасти.

Ще си купувам бг домейн но не ща пак от регистор-а, та да ви питам какво ще ми предложите като алтернатива?
Виждам ICN, Superhostinga и Host-a дават закупуването на такъв домейн почти на едни и същи цени. Коя компания бихте ми предложили?
 
От: Закупуване на БГ домейн

Superhosting, но процедурата е тромава. Най-добре ако имаш офис на register.bg в твоя град или наблизо иди и регистрирай на място, става за 10 мин.
 
Re: От: Закупуване на БГ домейн

Superhosting, но процедурата е тромава. Най-добре ако имаш офис на register.bg в твоя град или наблизо иди и регистрирай на място, става за 10 мин.

Какво и е тромавото? Единственото, че трябва да отидеш в един офис и да подпишеш пълномощно. За 5 мин. пускат домейна.
 
От: Закупуване на БГ домейн

Това с подписите само при супера ли е или при трите фирми? Няма ли изцяло онлайн като номрален ком, нет или т.н домейн. Щото ако трябва се разкарвам, то се убива малко идеята :D
 
От: Закупуване на БГ домейн

Принципно преди ти искаха пълномощно, за да ти регистрират домейна. И това важи за всички. До колкото знам съвсем от скоро Суперхостинг май имат нова процедура и не е нужно да ходиш до нотариус, а направо при тях можеш да си свършиш работата, но не съм наясно вече как е точно.

Сигурен ли си, че много искаш/ ти трябва бг домейн? :)
 
От: Закупуване на БГ домейн

Да сигурен съм. все пак ще се прави силен бранд за БГ и трябва е БГ домейн :)

Ок мерси за инфото, ще видя какво ще избера.
 
Какъв нотариус бе, какви пет лева??? На година регистрирам по 20 сигурно бг домейна, вкл. 1 миналата седмица. Отиваш да подпишеш едно пълномощно, че даваш на Суперхостинг, примерно да регистрира, управлява и обновява домейна вместо регистър.бг и толкова. Подписваш, плащаш и домейна ти е готов.
 
От: Закупуване на БГ домейн

Пълномощното нали трябва да ти е заверено :) Както казах преди година и нещо беше така. Но от преди месец и нещо явно може и на място в офис на Супер-а да си свършиш цялата работа или поне момчето в офиса нещо такова измърмори, понеже тъкмо бил получил документи, печати и т.н.


Пълномощното ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се подпише по един от следните начини:

- подпис на пълномощно с електронен подпис* на Регистранта и изпращането му по електронна поща (e-mail);
- полагане на подпис** в офиса на СуперХостинг.БГ в гр. София;
- нотариално заверено пълномощно, донесено в офиса в гр. София, или изпратено по пощата или куриер.


** Подпис в офиса на СуперХостинг.БГ в гр. София
Пълномощното може да бъде подписано в офиса на СуперХостинг.БГ в гр. София, ЛИЧНО от Регистранта или от упълномощен от него представител, като тогава не се налага да бъде нотариално заверено. При подписването се представа документ за самоличност. За юридически лица се представя и документ за идентификация на фирмата (организацията).
 
От: Закупуване на БГ домейн

Аз имам един .БГ домейн в суперхостинг, но наистина стана малко бавно, защото във Варна имат офис, но там не може да се подпише. Трябва в офиса в София или по куриер.
 
От: Закупуване на БГ домейн

Ако имаш електронен подпис няма нужда да ходиш до там , ще им подпишеш пълномощното електронно /говоря за суперите/ , иначе до колото ги разбрах ако го взимаш на фирма май ел. подписа трябва да е на упълномощен управител ... т.е. взимаш си го на частно лице най лесно с ел. подпис. За ден всичко е готово :)
 
От: Закупуване на БГ домейн

Аз успях за 7 дни. Забави ме изпращането на пълномощно по пощата. Обадих се по телефона, за да предупредя, че ще го получат по конвенционалната поща.
Съвет* отиди при млад нотариус, иначе се дърпат и питат, какво точно правиш. Питат, какъв домейн ще продаваш и какво е това. Ще ти се наложи да обесняваш, че ще правиш уебстраница.
 
От: Закупуване на БГ домейн

Аз когато си купих от хост.бг единствено отидох до офиса им и попълних една бланка. За около 10 мин. е цялата работа, а домейна беше активиран след около 20 мин. Това е най-добрия вариант. Спестяваш такси за нотариус и куриер.
 

Горе