Запитване за проект за микронишови сайтове

zlege

New Member
Здравейте !
От известно време съм се запалил по интернет маркетинга и ровейки тук там попаднах на следната идея(публикувана преди около половин година)на един човек:
Инвестира се в изработването,оптимизацията и популяризацията на около 50 качествени микронишови сайта,работещи с АдСенс.От партньора му осигуряване на финансите,от него поръчването им на правилните хора(твърди че има бизнес в сферата на маркетинга и може да ги изработи и сам,но предпочита услугите на опитни маркетолози),както и оптимизацията и популяризацията им за да носят печалба в дългосрочен план.След това се делят печалбите.
По негови думи закупуването на 25 сайта изработени от опитен маркетолог биха стрували 1500-2000 лв.и би отнело около месец да се получат.След това с още около 2000 лв. щял да приложи знанията си и неговото ноу-хау в интернет маркетинга за да направи сайтовете по-популярни,както и по-печеливши-това също около месец.С две думи - около 4000 лв. и 2 месеца за 25 сайта изпълнени от-до.След като тези 25 сайта са готови,им се дава месец-два за да се види какви приходи горе-долу ще докарват.По негови думи принципно една нормална печалба от 25 сайта за месец е около 2000 лв.Според него печалбата ще тече неопределено време-2,5 години,може и повече,не се знае.Разходите по поддръжката на 25 сайта била от порядъка на 1000 лв.на година.

Сега изникват въпроси и тук идвате на помощ вие:
-Като хора,които са в тази сфера как ви се струва цялостната идея?Това търсене на лапни шарани ли ви прилича или може да се окаже добър проект?
-Щом той ще свърши цялата работа,а си търси само инвеститор,защо не ги направи със собствени средства и да не дели с никой?Дали причината е за да поеме някой друг риска или е възможно да има и друго нещо?
-При този казус какви договори и документи трябва да се подписват за да не се окажеш набутан и сайтовете да станат негова собственост и ти да пиеш една студена водица?Може би се създава "оод" или някаква друга форма на дружество?
-Какво е разумното съотношение на поделянето на печалбата между страните?
-Други възможни подводни камъни ?

Благодаря предварително !
 
От: Запитване за проект за микронишови сайтове

Здравейте !
По негови думи закупуването на 25 сайта изработени от опитен маркетолог биха стрували 1500-2000 лв.и би отнело около месец да се получат.След това с още около 2000 лв. щял да приложи знанията си и неговото ноу-хау в интернет маркетинга за да направи сайтовете по-популярни,както и по-печеливши-това също около месец.
До колкото си спомням по времето, когато МНС бяха вървежни, колеги ги предлагаха тук за по около 25$ парчето, а в пакети по-евтино.

Здравейте !По негови думи принципно една нормална печалба от 25 сайта за месец е около 2000 лв.Според него печалбата ще тече неопределено време-2,5 години,може и повече,не се знае.Разходите по поддръжката на 25 сайта била от порядъка на 1000 лв.на година.
С всички животни, които развъди гугъл през последните години и танца в СЕРПА, от тия 25 я тръгнат 10 ...
 
От: Запитване за проект за микронишови сайтове

Аз в момента тествам МНС услуга и честно да ти кажа върви но трябва търпение.
Ако искаш да изкараш някой лев * не е сигурно но в момента се води, че 70% от тези сайтове само успяват да " заработят " *
 
От: Запитване за проект за микронишови сайтове

Хм, в такъв случай,ако говорим за тея пари, не е ли по-изгодно да си научиш домашното за СЕО,да си купиш примерно 3 сайта от флипа за по около 2000 $ всеки,които генерират към момента около 1000 $ на месец общо и да не делиш с никой? Числата се движат там някъде.
Като гледам даже някои предлагат и да те свържат с човека който ги е поддържал,че да продължите общия бизнес,така че това допълнително улеснява нещата,поне за в началото..
Минуса е че се залага на по-малка бройка и ако някой бъде порязан от Гошо-лошо.Но някак ми се струва,че сайт който прави пари,ще продължи да ги прави при правилна поддръжка.Пък и на тея цени попаднах на някои с домейни на по няколко години и добър пейдж ранк,демек се предполага че няма да ги думнат току така,нали ?
Поправяйте ме ако не съм прав и пускайте съвети.
 
Re: От: Запитване за проект за микронишови сайтове

Здравей и добре дошъл при нас. :)

Да, това е добър вариант. Но за да станеш и такъв тип инвеститор, ще е нужно да знаеш и да четеш в детайли. Най-вече са ти важни статистиките и това от къде черпи трафика този сайт, правещ тези $2 000 на месец примерно. Доста хора искат да са от тази страна на барикадата - да инвестират в нови и нови малки и големи онлайн бизнесчета. И да се включват където могат, естествено. :)

Това дали днес ще си там, а утре няма, си е правилно водене на сайт, така и визия за бъдещето. Трябва да си идея по-иновативен от конкуренцията, както и да знаеш какво следва, за да не бъдеш неприятно изненадан. За това и трудно се продават сайтове със съмнителни трафик ресурси. И такива, които трудно доказват дали връзките ще седят след като смени собственика. Но реално това е риск, който всеки инвеститор би поел. Същото е и за обикновения бизнес.
 
От: Запитване за проект за микронишови сайтове

Долното не е реално (поне не в дългосрочен план). Ако вярваш, че за 2000 ще си купиш сайт със стабилна печалба 300+ на месец, трябва да преосмислиш концепцията.

да си купиш примерно 3 сайта от флипа за по около 2000 $ всеки,които генерират към момента около 1000 $ на месец общо и да не делиш с никой? Числата се движат там някъде.
 
От: Запитване за проект за микронишови сайтове

Добре де,да вземем това примерче:
flippa.com/3081470-pr-2-dieting-health-paleo-news-guide-panda-friendly-makes-650-m-nearly-10k-u
Сайта е на 2 години,твърди се че не е наказван от Животните,10к уникални на месец,работи с Адсенс и продажба на продукти,3 Social Media Accounts with followers.
Прави около 600 $ на месец,а го е продал за 2000 $.Тук в този случай нещо намирисва,дайте ключа за палатката.
А като оставим настрана този сайт има доста примери за продадени сайтове около 2-3 к $ ,твърдящи че правят по около 300 $ месечно само от Адсенс и работата по тях е основно добавяне на някоя и друга статия от време на време,а самите сайтове са на възраст половин-една година.И като гледам има наддавания,не е като да няма.Айде аз не разбирам нещата,ама тея дето наддават едва ли са най-случайните.Така че не разбирам кое не е реалното на концепцията в случая,явно изпускам нещо съществено..?
 
От: Запитване за проект за микронишови сайтове

25 Микронишови сайтове+Адсенс=2000лв на месец?!?!?!
1.Като знаем какъв е приблизителния трафик към един МНС ще е цяло чудо ако имаш поне 50 клика на адсенс банерите на месец за всичките 25.
2.А щом са МНС ,значи не ранкват за high paying adsense keywords,т.е приходите за клик няма как да са високи.
 

Горе