Запитване към разбирачите

MihailMihov

Well-Known Member
Здравейте,
отправих този въпрос към Blinky и благодаря за отговора му, но нека се допитам и до останалите.

Имам идея да промотирам дейността на малки бизнеси в града ми - кафенета, ресторанти, автомивки, фризьорски салони и т.н., чрез разнасянето на флайери - или ще пращам 2 момичета в центара да ги раздават, или пък да обикалят блоковете и да ги пускат в пощенските кутии. В града ми такъв тип рекламни кампании съм виждал доста рядко, а имам чувството че са успешни и има хляб. Въпросът ми е след като се свържа с даден собственик на бизнес и да речем че се разберем, как може да стане работата при положение, че нямам фирма. Задължително ли трябва да регистрирам??? Възможно ли е да използваме граждански договор и как? Възможно ли е да не използваме нищо, а просто ако някой проверяващ спре момичетата и попита - те да казват че са приятелки на самият собственик на бизнеса и му вършат услуга, или дори тази дейност трябва да се документира по някакъв начин? Ако пък това е вариант - как ще могат те да си отчитат разхода, или ще разчитам всичко да става под масата? Ако има някой с опит, нека сподели, пък като преуспея ще почерпя по бира :beer:
 
От: Запитване към разбирачите

или пък да обикалят блоковете и да ги пускат в пощенските кутии
Има някакъв закон против това, не знам какъв точно, но е нещо свързано с етажната собственост и приетите от нея правила за неизвършване на агитационна/търговска дейност.
 
От: Запитване към разбирачите

FB ads po grad shte raboti mnogo po-dobre ot flaerite i shte e mnogo po evtino, plus shte imash vuzmojnost i za lesen remarketing, kato sushtevremenno shte suburiash mnogo data.
 
От: Запитване към разбирачите

Флайерите вече си изпяха песента ,хората в големия град са натоварени с лавина от реклама и информация . Всяка допълнителна такава ги натоварва и предизвиква отблъскване особенно от непознат човек или източник .По добре в ресторанта постави реклама на фризьорски салон ,а във фризьорскя салон на ресторанта комбинирай издания ,интернет .
 
От: Запитване към разбирачите

Ако имаш клиен или познат с ресторант желаещ да рекламира , фризьорски салон желаещ да рекламира .... с питане стават тия неща .
 
От: Запитване към разбирачите

В холандия мой приятел успя да постигне добри резултати ,чрез реклама във весници ,стикери за стена поставени в салони за красота , кафенета и подобни . Просто ти споделям , не съм в рекламния бизнес .
 
От: Запитване към разбирачите

Благодаря ти наистина за информацията колега, но по скоро не търсех мнения относно дали е добра идеята и как може да бъде по-добра, а по скоро информация как стоят нещата със закона.
 

Горе