Защита/Превенция на офиса със СОТ или с IP камера и GSM аларама?

От: От: От: Защита/Превенция на офиса със СОТ или с IP камера и GSM аларама?

Аз питам конкретно за офис с почти нищо ценно като продаждна цена. Какво ще открадне - мостри, химикални, принтер и рутер? :)

Защо искаш охрана тогава?
СОТ е ташак работа. ТТи им плащаш, а те не плащат нищо, ако проспят обира. Най-много една-две месечни такси да ти приспаднат.
Ако смяташ, че можеш по снимки и видео да си намираш обирджиите и да ги самонаказваш, си сложи видеонаблюдение - видеозаписите нямат правна сила в България.
Инак е напълно достатъчно да сложиш аудио-визуални стряскащи ефекти.
 
От: Защита/Превенция на офиса със СОТ или с IP камера и GSM аларама?

Че видеозаписите нямат правна сила в България е вярно (по закон), но всъщност по записите има много по-голям шанс да ги хванат!

Пресен пример: http://vbox7.com/play:e5fb951778
 
От: Защита/Превенция на офиса със СОТ или с IP камера и GSM аларама?

Тя какво попита, вие какво я направихте....Както и да е!
Сложи си СОТ техника. 20лв са цигари за 4 дни, кафе и кола за толкова и тн. Да, малко пунта мара е, защото не носят финансова отговорност (извън няколко абонамента), но е друго да има реакция, вият сирени и тн.

ИП камерата е добро решение, но да не се записва локално, тоест на място. И само да вметна - запис на компа не е по-евтиния вариант. Едно pc без монитор е мин 450W, което ще добави поне 22-25лв към сметката ти за ток. Рекордер за ИП камери (NVR) е 30W и струва под 200лв. Така погледнато за 8-9 месеца ти се покрива от сметките, които би платила за компа.
 

Горе