Защо да пишем в англо-версията Пазар на форума? Има защо!

Blinky

Owner
Здравейте, съфорумци. :)

Виждам доста хубави предложения, които се пускат тук, в БГ Пазара на форума, които са на, меко казано, добри цени или условия. Било то реклама в сайтове, продажба на сайт / домейн / социален канал, извършване на услуга, и какво ли още не. В този ред на мисли бих подканил, ако мога така да се изразя, да отделите не повече от няколко минути, за да преведете предложението си и да го пуснете в англо-пазара, където е вече би могло да стигне до очите на повече потребители, заинтересуват в подобни сделки.

Да, някои ще кажат "Това е супер, но аз продавам реклама на БГ сайт". И какво от това? Няма да сравнявам пазара и ситуацията със SAPE, например, но защо руските сайтове да са по-хубави, не само за линкове, но и за трафик. А и, никой не знае дали сайта му няма да привлече вниманието на чужденците. Само ще кажа, че сме имали запитвания от чужбина за реклама на ЕУ бизнес / организация. За това, не подценявайте ресурса, който сте градили и развивали с годините.

Ще напиша няколко точки, които биха били полезни да знаете, ако се чудите дали да драснете и в англо-версията. Колкото и странно да звучи, някои са ги имали, питал съм ги. Ето ги и тях:

1. Давате по-голям шанс на предложението си да достигне до повече хора. Да, това винаги е бил и печелившия модел на всеки бизнес - използва всички налични канали, за да постигне максимални резултати. Не отнема много време, може и със слаби познания по английски да скалъпите офертата си. Имате и Google Translator, който не е перфектен, но за случая е идеален. Пробвал съм го - успява да пренесе най-важното, за останалото - както се вика и аз съм на линия.

2. По този начин градите тръст и в ЕН пазара. Нещо, което в бъдеще ще ви спечели чуждестранни партньорства. Българите се славят с интелект и дързък нрав. Успели сме и с двете, използвайки ги правилно. Та, английския тук не е пречка, а инструмент, с който стигате друг пазар, знания и бизнес връзки.

3. Обогатявате знанията си по английски. Ако питате вашите приятели и познати, ще видите, че значителна част от тях са го учили от филми, Cartoon Network като малки, музика и от места, които са били част от свободното им време. Или с две думи, не им се налагало нарочно да го учат, а просто с обстоятелствата.

4. Увеличаваме обема /контента/ на секцията Пазар в ЕН частта на форума. Или за да го опиша по-добре защо е полза за всички, ще дам за пример Слънчевата система - Слънцето е най-големият обект в нея, което кара всички други участници да се въртят около него. Много оферти трупа съдържание, а това докарва повече и повече потребители от вън. Ще има и много недоброжелатели, ни ще трябва да поемем този риск. Важното е, че много качествени ще събере Ен Пазара.

Дано причините са достатъчни, тъй като само тези ми изплуваха, но съм сигурен, че има още много. Слагам темата като Важна, защото определено мисля, че хубаво да се прочете от всеки който търгува тук. Ще я оставя и отворен, ако смятате, че има какво да допълните, защото всички търгуваме. А и е нужно да се допълва от хора, реално търгуващи тук. ;)
 
Последно редактирано:
Днес бих желал да драсна още едно, така да се каже мотивационно постче, което да успея малко да стимулирам и писането на оферти както тук, така и в Ен частта на форма - Ен пазара.

Като цяло ще започна с това, че форума е с Алекса ранк 24 130, което в сравнение с DP и WF не е нещо много голямо, но в сравнение с други форуми, западни и световни - не е никак зле, имайки и предвид, че активността тук е много голяма. Даже смея да кажа, че е доста добра в сравнение с гореспоменатите форуми. В този ред на мисли само мога да кажа, че "дублирането" на вашата оферта в EN пазара на форума е само в полза. ;) Цел №1, която стои пред нас е да минем тези 20К. След това вече се гони и 10К и така, докато не се мине на нивото на големите форуми, които имат под 1000 Алекса ранк.

Ето как седят нещата в ЕН частта:

hqtr.png


В сравнение с БГ частта, която си е по-развита, каквото и да си говорим:

497m.png


След време се надявам нещата да се изравнят, а силно вярвам, че Ен частта ще мине БГ. Все пак е в пъти по-голям. Скоро ще пусна още по темата. Ще се радвам да има и предложения от ваша страна или нещо, което може да ви е направило впечатление и искате да се направи. :)
 
Искам да драсна няколко бързи и кратки изречения, защо да правим офертите си и в английската част на форума.

Първо, искам да погледнете това:

7247694E.png


Темите и секцията се индексират много добре, което е страхотно и ще дам и живия пример на потребителя @Rocksatedy‎, продаващ добре и в двата пазара:

7247731F.png


И хваща още няколко комбинации от думичките на темата.

Давайте смело в Predpriemach.com Marketplace in English.

Колкото по-обемен става пазара, толкова повече потребители от чужди държави ще привлече секцията и темите в нея. Вашата оптимизирана реклама има голям шанс да привлече чуждестранен трафик, което да се обърне в продажби.

В момента Ен пазара е с малко по-либерален характер, но това не означава, че ще има своеволия. Дори никак. Но и не си го е заслужил на първо време.
 
От: Защо да пишем в англо-версията Пазар на форума? Има защо!

Определено има смисъл и полза да се включите. Лично аз имам няколко продажби (афилиейт + диреткни) на чужденци. Дори един от хонк конг си направи профил, писа 6 коментара за да ноже да ми прати ЛС за една от услугите дето съм сложил. Отделно, ако имате възможност, в ЕН частта няма спам (дано и така си остане), има доста полезно инфо и само може всички да печелим от развивне на чуждестранния форум. Успех на всички и има смисъл, аз вече продавам там (дори и по-дребни неща за сега), черпя и инфо и давам, ако имам какво :) Късмет и давайте по-смело, индексацията е супер.
 
От: Защо да пишем в англо-версията Пазар на форума? Има защо!

Обнадеждиха ме тези думи, скоро и аз стартирам с някой чуждестранен профил в соц. мрежи ако не е против правилата тук
 
Re: От: Защо да пишем в англо-версията Пазар на форума? Има защо!

Обнадеждиха ме тези думи, скоро и аз стартирам с някой чуждестранен профил в соц. мрежи ако не е против правилата тук
Кое точно да е против правилата? Нещо не разбрах. Но няма да съжаляваш. Офертите, които правят KALOS & Rocksatedy (и много други потребители тук) продават наистина добре. В чуждестранните форума съм виждал доста добри оформления. Добре поднесено, добре казано и всичко друго е трафик. :) Естествено е хубаво да се ъпдейтва регулярно темата, както и да се искат коментари от хора, които правят бизнес с вас, точно използвайки тази ви оферта. Аз от своя страна ще помагам с каквото мога. Имате думата ми. :)
 
От: Защо да пишем в англо-версията Пазар на форума? Има защо!

Развивам по някой профил в Пинтерест основно и продавам, целта ми е навън, че в БГ все още е слабо като цяло.
 
Re: От: Защо да пишем в англо-версията Пазар на форума? Има защо!

Развивам по някой профил в Пинтерест основно и продавам, целта ми е навън, че в БГ все още е слабо като цяло.

Еми нещо като все едно те наемат за дадена сума да създадеш фирмен Pinterest профил? Звучи Ок, но не знам. Защо да не е. Естествено, ако няма някакви спам истории де. :)

Звучи добре. И ще се радвам, ако искаш да хвърлиш един поглед в други форуми и сайтове как правят офертите си. Просто се стараят повече. Не че няма да стане иначе, но е важно и да ти конвертира темата, не само да я има. Ако искаш, пиши ми на лично, ако имаш интерес да те посъветвам какво имам в предвид. С каквото мога ще помогна. :)

Но ми се струва добра идея. И ще се запиша за темата на 100%, защото е готино да имаш и добре развит профил там, в Pinterest. :)
 
Re: От: Защо да пишем в англо-версията Пазар на форума? Има защо!

Благодаря много за подкрепата :)

Моля, за мен е удоволствие. :) Радвам се, когато някой вземе инициатива за бизнес, и с квото можем, помагаме. :)

Само да отбележа и също така, че форума се радва не само на БГ трафик, но и на Европейски такъв, с тенденция да подгоним и големите форуми, защото каква е далаверата някои наши webmaster-и да купуват мембършип в другите сайтове, за да си пуснат темата. Причината е ясна - трафика. Но това се променя с времето. :)

Също така Buy, Sell & Trade секцията на Ен форума има всичко, което има и нейния БГ еквивалент. Нищо няма да ви липсва там. Може да се правят сделки винаги, без ограничения, естествено, спазвайки правилата на форума и моралите. Измамниците и тарикатите ще бъдат банвани. ;)

Както се знае ЕН пазарът, така както БГ пазарът на форума, са абсолютно безплатни за всеки. За всеки отговарящ на условията. Идеално място е да продадете, както малък уеб сайт или реклама, така и голям портал. Просто, ако смятате, че сайта би представлявал интерес за някой чуждестранен webmaster, то не се колебайте да си преведете темата. Едва ли ще отнеме много. :)

Едно малко заключение: Не казвам и пиша това, защото ни е нужен спешно контент за Ен секцията (не, че ще го откажем :) ), а защото нещата започват лека полека да тръгват и ми се ще да дам малко тласък. Пък който иска да се възползва. ;) :)

Успехи с продажбите. ;)
 
От: Re: Защо да пишем в англо-версията Пазар на форума? Има защо!


Конверсията на посочената оферта е около 15% :) Чак сега видях, че си посочил този пример.

Само да вмъкна, че аз лично съм оставил като начин за връзка само ЛС във форума, т.е. един вид симбиоза. Форумът ми индексира много добре офертите, докато пък аз с ЛС за контакт карам новорегистрираните да участват поне с 6 мнения в ЕН секцията за да се свържат с мен.
 
Re: От: Re: Защо да пишем в англо-версията Пазар на форума? Има защо!

Конверсията на посочената оферта е около 15% :) Чак сега видях, че си посочил този пример.

Само да вмъкна, че аз лично съм оставил като начин за връзка само ЛС във форума, т.е. един вид симбиоза. Форумът ми индексира много добре офертите, докато пък аз с ЛС за контакт карам новорегистрираните да участват поне с 6 мнения в ЕН секцията за да се свържат с мен.

Ха, не бях се замислял върху това. Наистина е така - нямаш детайли или ордър форми, както е в BHW или WF. Но щом и правят по няколко мнения преди да се възползват от услугата ти, то реално наистина са твърдо за получаването й. :) Какво по сигурно от това.

Не съм те питал за конверсията, но вярвам, че си е ОК. В смисъл идват, гледат и си се възползват, ако наистина им е допада. Цените са доста поносими, дори атрактивни. ето ти продажба. Мерси, че споделяш тези данни с нас.

Но процесът е и двупосочен. След време се предполага и чужденците да ни продават и то не малко. Ако са добри предложенията, ще се възползваме. Имам чувството, че от към фрилансърски услуги и съотношение качество/цена, все още БГ фрилансърте държат добро ниво, да не кажа, че най-доброто.

Една 78 потребителя на форума са прочели темата:

7251889B.png


Надявам се и повече (от търговците и купувачите тук) да успеят да я видят и да си дадат мненията, коментар и т.н. Даже би попитал дали някой е продавал скоро в чужд сайт или форум. Определено там се разчита на по-големия трафик, но това както казах е до време. Вярвам, че и тук ще стигнем този "голям" чуждестранен трафик. :)
 
И аз ще споделя. От както я има тази секция, и от време на време взимам участие там, ми пишат чужденци. Разлиавам ги, тъй като не вярвам да ме лъжат. Свръзват се с мен, за да поискат някой съвет, обикновено касаещ темата, по която съм се изказал.

Знам, че не е същото както е в англо пазара, но реших да споделя мнение за частта, в която аз взимам участие. Ядва се добре и мисля, че над 5-10К поста в тази секция, нещата ще се задвижат от самосебе си. В заключение ще потвърдя думите на хората писали тук - има смисъл, особено ако смятате, че това което предлагате ще се приеме еднакво добре както на БГ пазара така и на ЕН. Ще допълвам и аз темата с времето.
 
Здравей и добре дошъл при нас. Така и така темата е повдигната, искам да допълня няколко факта, които се надява да ви бъдат от полза.

Оптимизирането на заглавието и добре написаното съдържание на темата е една много голяма предпоставка. Наскоро имахме продажби от Ен секцията, става дума за хоста. Темите се ранкват добре и гледам, всичко, което се пише на БГ, да се направи на ЕН, защото отварящ и канал за комуникация с потенциални клиенти.

Естествено, примера на Rock не го коментираме, защото той е ясен, беше първия, а и надявам се, не и последния. ;) За това нападайте по-агресивно Ен секцията и въобще не се колебайте, ако имате продукт или услуга, която интересува не само БГ пазара. Дори, ако имате само за ЕН, използвайте само тази секция.
 
Подкрепям написаното от Блинки. Дори на мен ми пишат някакви чужденци, питат туй онуй, но все с резултат накрая. Дори не успях да повярвам, че форума (в последните няколко месеца) е запознал да генерира сериозно чуждестранен трафик. Абе едно ще в кажа, гледайте какво правят другите големи тук и правете същото, има смисъл. И логика най-вече. Не искам да напиша голяма дума, но всеки с мозък ще знае как да използва средата, в която е по-най полезния начин. И един апел към стан, смабата, и ъпчето и другите девчета. За да не ревете от тукашните "добреплащащи" клиенти, отделете си 1 час и си метнете темите в Ен часта. Не говоря празни приказки. ;) Гледам админчетата са си метнали всички теми за хоста и там. Няма да се учудя ако продължат да го правят. ;)
 
Blinky и съветите му са уникални. В началото не го приемах, но после се зачетох в нещата му и има много ценни съвети.

Например:

1. Написах статия за Fiverr преди седмица, да опиша нещата както са, понеже всеки друг го е страх явно и никой не бе написал детайлно.

2. За заглавие ползвах най-често търсената дума свързана с "Fiverr" в Google Trends.

3. На първа страница в Google съм за фразата "Is Fiverr a scam", доколкото добре виждам.
 
ако скъсате връзката БГ-РУ от 80-те (леко се шегувам)
сериозно: четете чужди сайтове нон стоп!
после ще се усетите че тука на балканите леко не сме хора..
карай
:confused::Do_O
 

Горе