За дублираното съдържание

linderman

Member
Здравейте експерти :wink:

Имам въпрос относно дублираното съдържание..

Да кажем , че копирам 1 към 1 дадена статия от друг сайт ... това е дублирано съдържание - ясно. Но какво става ако примерно заменя 10 % от думите със синоними , това все още ли се сметне от Гоогле за дублирано съдържание? Или да кажем , че разместя само местата на абзаците и някой изречени - това дублирано съдържание ли е ?

Изобщо по какъв критерий и алгоритъм гоогле определя едно съдържание като дублирано?

Благодаря ви
 
И мен ме интересува това, понеже чух нещо, че за дублирано съдържание се смятал еднакъв текст с еднакво форматиране, съответно и еднакъв сорс...което според мен прави един текст почти недублируем (бля, май измислих нова дума :lol: )
 
Под "дублирано съдържание," Google имат предвид не само статиите - структурата и заглавията на линковете, изображения, статии, текст като цяло - всичко това попада в категория "съдържание."

Цялата причина Google да наказват сайтове с дублирано съдържание е да не се показват няколко еднакви по съдържание резултати в търсенето, защото търсещият много по-трудно ще намери нужната информация.

Google имат тенденцията обикновено да хващат хората, които се опитват да ги излъжат ;) Затова препоръчвам да прочетеш дадената статия и да я преразкажеш, ако не можеш да създадеш твоя. Промяна на структурата и отчасти изречения е не толкова проблем в SEO, колкото в авторските права :)
 
Аз искам да попитам ако копираш съдържание едно към едно от друг сайт в твоя, това забранено ли е, в смисъл можеш ли да имаш проблеми със сайта от който си го копирал или просто гугъл няма да те индексира добре?
 
bad_boy каза:
Аз искам да попитам ако копираш съдържание едно към едно от друг сайт в твоя, това забранено ли е, в смисъл можеш ли да имаш проблеми със сайта от който си го копирал или просто гугъл няма да те индексира добре?
Ако на съответния сайт има надписа: Всички права запазени. определено трябва да внимаваш. Макар, че днес всеки лепва наляво и на дясно този надпис. Ако копираш една статия, едва ли някой ще ти направи проблем, но ако копираш постоянно съдържанието им, това вече е друг въпрос. Въпреки, че в България е много трудно да си потърсиш правата от този вид. Съветвам те да променяш, преразказваш или поне да посочваш източника...
 
Да променям или да преразказвам няма как защото разбирам много малко английски, а да го дам на преводач доста скъпо излиза, а аз все още нямам доходи :( Няма ли някаква програмка която да поразмества малко думите :)
 
bad_boy каза:
разбирам много малко английски, а да го дам на преводач доста скъпо излиза
Сродна душа! :p И аз не разбирам английски, затова и не напускам пределите на България, дори и в интернет обществото...
 
Duplicate Content по принцип се отнася за страниците в самия сайт. Т.е. ако забиеш 20 страници, в които пише едно и също, Гугъл ще реши, че го спамиш и ще те накаже. Това, за което вие говорите е copyright, което е престъпление според закона и ако се докаже, че ти си тарашил тая страница, може и да те съдят. Съотвено, за да се презастраховат, че не са съучастници и за да си вдигнат авторитета, че в Гугъл такива съдържания просто не намират място - те си имат своите алгоритми, за да ги изчистят от резултатите. Иначе - да, препоръчително е поне да замениш фразите със синоними, но най-добре преработи целият текст. Направи му един сбит преразказ или го перефразирай, така че хем да отговаря на стила на сайта ти, хем да нямаш подобни проблеми.

П.С. Както ни учеха в училище, личното мнение тежи, така че добавяй и по някакъв такъв параграф. Това обаче не важи за публицистичните страници (как би се почувствал, ако новинарите изказваха директно своята гледна точка...)
 
Не исках да отварям нова тема, въпреки че в тази отдавна не е поствано.

Попадна ми една дискусия в DP за duplicate content, правят много интересен тест и спорът е доста разгорещен. Дочетете го до края, мисля няма да съжалявате. Ето тук започва:

http://forums.digitalpoint.com/showthread.php?p=4609907#post4609907

п.с. ако това вече е дискутирано във форума може да ми разкарате поста, нямаше ме доста време и не съм много в течение :)
 
И аз съм на мнение че преразказа е по-добрият вариант в сиуацията. Изречение по изречение, повече работа е но си струва, определено. :wink: А и кой е казал че няма да стане по-добре с подходящото On-Page SEO, определено - с една дума -> доизпипване.

Иначе контента е по-силен йачен на по-тръстед сайт.:( Това е малко гадно, но големите сайтове си имат политика да проверяват всичко ново, качвано на сайта им като уникален контент. :wink:
 
да, но нали се сещаш, че всеки по-високо тръстед сайт от твоя може на този принцип да копира едно към едно твои статии и отгоре на всичко да те измества надолу в резултатите на searchengine-a.
това си е меко казано тъпо от страна на google спрямо по-малки сайтове (предимно блогове)
 
Еми, то по принцип се има и предвит това кога е отчетен контента на даден сайт, но определено тежест ще падне върху по-тръстет сайта, еми тук сменяш малко контента, рефрешваш го, както се казва. :)

Затова някой webmaster-и често си рифрешват контента, не само за да са им свежи сайтчетата, но да се предпази от подобни неща като тези. :wink:
 

Горе