За или против влизането на България в еврозоната

За или против сте за влизането на България в еврозоната?

• За

Votes: 41 59.4%
  • Против

Votes: 29 42.0%

• Общо гласове
    69
Кво значение има кой се е посрал повече, казвам че опитахме сами и са осрахме, ти ми въртиш лукуми.
Нищо не сме опитали сами това ти казвам ама фантазията е голяма. Всичко случло се с външна намеса. СДС и Атлантическия клуб бяха финансирани отвън с определни инструкции. Баща ми се занимава с политка от преди 1980 лично съм присъствал на СДС конфернции във Враца и в София в който се обсъждат действия дошли отвън. Трябва ако ми остане време да ровна из архива му в България да кача едно две неща ама тогава кой знае каква фантазия ще ти избие...

Знаеш ли, че на определени кметове в севрозапада са изпращани точни иснтрукции как и кога да обяват фалити и да ликвидират и разпродават техниката на точните хора от АПК-та и ТКЗС-та?

ДОЛЧЕ ВИТА В ЛЕВОВЕ И В ЕВРО

Цените в магазина са изписани и в левове, и в евро. В левове и в евро са изписани и цените върху четките за почистване на тоалетни чинии, върху обогатена от червеи тор за цветя, върху бидоните за кисело зеле, върху гъбите за баня, но върху мухобойките не са. Мухобойките твърдо се съпротивяват и носят върху себе си само левови цени.
Една помакиня си е купила три-четири гъби за баня и солница и е приготвила десет лева – да ги плати.
–Ма та коги сте ги намалиле тия работи, ма? Туке пише, че са по четири лева, па долу пише, че са по два.
–Отдолу са цените в евро – обяснява продавачката.
–Ми то тогива излазя, че ше е по-евтино с еврото.
Може и да не ви се вярва, но изписването на цените в левове и в евро има много благоприятен ефект върху очите. Гледаш цените и ти се струва, че идват два пъти по-евтини дни и два пъти по-евтин живот.
От първи януари 2026 годината може да се окаже сто осемдесет и два дена и един дообед. Любимата ти жена може да се окаже любима наполовина и да се чудиш какво ще правиш с другата половина. Стихотворенията в евро също трябва да се скъсят наполовина, а хайкуто да изчезне.
Може да се окаже, че мандатите на всички управници и началници трябва да продължат поне още толкова.
И в края на краищата може да се окаже, че всичко в тоя свят е магия – щракваш с пръсти и изчезваш наполовина. Щракваш втори път и изчезваш напълно. Тъкмо да щракнеш трети път и разбираш, че вече нямаш пръсти и че винаги вместо теб от началото до края е щракал някой друг.
Живеем във времената на фокусите, на разполовяванията, на присъединяванията и на паралелните реалности.
Сигурно ви прави впечатление как след сакралната дата осми юли на нашите софийски вождове им олекна, успокоиха им се душичките, изтриха с ръка потни чела и отидоха да рапортуват за изпълнената задача.
И остава една голяма загадка – как така те виждат всичко в розова светлина и как ние – обикновените хора, не я виждаме тая розова светлина.
И изведнъж – хоп, на годишна база инфлацията била четири процента. Четирийсет процента е най-малко, мошеници такива, нагли лъжци, които се забавляват с нашето страдание и безпомощно смешни напъни за някаква истина. Направо се парализирам, като го чуя това нещо за четири процента инфлация на годишна база.
И като чуя как ни се подобрил кредитния рейтинг, как ни се подобрили инвестициите, как всичко ни било по мед и масло, и се сещам за героя на Алеко – небезизвестния помощник–регистратор. Нали го помните тоя герой от „Разни хора, разни идеали“ на Алеко Константинов? Той – помощник-регистраторът, подмазвачът, мижитурката, пълният боклук службогонец, а не само Бай Ганьо, е истинската заплаха за нас. Бай Ганьо е простак, а помощник-регистраторът е червей. И именно те – червеите, помощник-регистраторите се гърчат и се шушкат нагоре-надолу. Прояждат плътта ни и вървят към сърцето на държавата.
Бай Ганьо се изнесе отвъд Океана – от Чикаго се изнесе във Вашингтон. И му харесва, и командори, та се къса. А помощник-регистраторът червей се движи и поглъща всичко от София до Брюксел. И като погълне всичко, както написа някога Алеко, като ще влезе в една бирария, па като ще се натряска, па като ще почне да псува от земята до небето и псувните му ще стигнат чак до подначалника.
Рано или късно обаче помощник-регистраторът ще види сметката и на Бай Ганьо, защото червеите регистратори управляват света. Движат му болтчетата и механизмите, докато всичко ръждяса и се скапе. Включително и ние самите. И това също е фокус – необясним фокус на природата. Необясним фокус на живота и на това, кое колко струва и с какво трябва да го купим.
В едно свое интервю на въпрос дали в края на краищата Господ играе на зарове, гениалният Стивън Хокинг отговаря горе-долу следното: „Господ непрекъснато играе на зарове.“
Значи не ни остава нищо друго, освен да гледаме какво ще се падне на зарчето – четири или две, лев или евро.
Няма да е лошо и на мухобойките да сложат етикет за цената в левове и евро. В тая жега без мухобойки сме заникъде.

Николай Милчев@последователи

Кой е казал, че е заради борда, въпреки него е, демек тия граници дет ги блещиш не ни пречат? Точно обратното, влизането в зоната ти налага по-голям контрол. Всяка година се следи бюджетният ти дефицит и растежа на дълга, Ако не спазваш правилата почва процедура за прекомерен дефицит, при която ти се налагат санкции, ограничения и изисквания за корекция. Ако Гърците бяха в борд щяха да се се занулили, благодарение на зоната и ЕС ги спасиха, естествено има си цена. Като слагаш някви епитети няма да промениш това, че въщност ти си шаблона.
Еми, прави го по-трудно.
Да де, желанието някой да на контролира и шиба, това е мантрата на евродебила.
Гърците не влязаха ли и те след схема?
Ми не съм, аз виждам проблема.. а шаблонаджията, чака да го бутат, да цоца и накрая да го изшибат и се радва на усещането, че ще стане по-европеец.

Хората със шаблонно мислене стават лесни за манипулиране – повтарят чужди „опорки“.

Например цитати от Ицето Ицев и т.н..

Еми, прави го по-трудно.
Да де, желанието някой да на контролира и шиба, това е мантрата на евродебила.
Гърците не влязаха ли и те след схема?
Ми не съм, аз виждам проблема.. а шаблонаджията, чака да го бутат, да цоца и накрая да го изшибат и се радва на усещането, че ще стане по-европеец.

Хората със шаблонно мислене стават лесни за манипулиране – повтарят чужди „опорки“.

Например цитати от Ицето Ицев и т.н..
Външен контрол има още от 97ма, не щот некой много иска, а щото си се осрал до ушите и сам не можеш. Сега действаме на своя глава въпреки контрола и виждаме кво става. Доста ниско ниво, да нямаш накъв комплекс с това шибане, че го повтаряш на всеки пост, споко не прави поста по-аргументиран, напротив. Чувстваш ли се шибан откакто сме в борд?

Я кажи, как ше я преборим корупцията, дай нещо конкретно и реално, стига шаблони.

Баща ми се занимава с политка от преди 1980
Това обяснява много неща.

Последно редактирано:

Горе