Krumov
Well-Known Member
Твоята история няма връзка с лева или еврото и превалутирането това са си схеми на банката която си си избрал. И за погасяване предсрочно има врътки ама трябва да питаш. Внасяш си по сметката соатаъка от дължимата сума и те си теглята всеки месец колко е вноската. Така нито ще те таксуват екстра, нито ще загубят лихвите които така или иначе ти си прежалил когато си подписал.Много елементарно питане, ама нека обясним щом е трудно:
Защо да не са еврови сметките като постъпленията по тях идват в евро? Живея в България, а в България банкомата освен левове пари в други валути не пуска, трябва да се иде до банката или обменното бюро за се снабдиш с друга валута без значение сметките ти в каква валута са или ще ти сложат такса или по-различен курс.
Преди две години реших предсрочно да погася кредит теглен в евро и им казвам в банката от която е отпуснат кредита и където имам еврова сметка - правя ви превод по главницата от тази сметка. Да ама банката как ще изтърве - казаха ми едно добре и какво гледам после в лога на банкирането - взимат евро от евровата сметка - конвертират го в лева по техния курс и после го конвертират пак в евро за погасяване на кредита. Как да не ги заблъскаш?!?
Български клиенти нямам, но това може да се промени в близките месеци.
Ти си обръщаш паундовете в лева но курса официалния ли е или малко по-различен?
1000евро е смешна сума и за някоя банка може да важи, но примерно при 5000 или 10 000евро (среден европейски месечен доход) обръщайки ги в лева при курса на ДСК идва около 44 до 88лв. Уникредит има доста по-изгоден курс и при тях е от близо 30 до 60лв.
Въпроса не е дали ти е богато или бедно, а дали си уважаваш парите. Ганьо обаче обича да се изхвърля дори и да няма и това личи отвсякъде и почти на всеки - още като излезеш на улицата и се огледаш.
Да на официалния курс паунд лева, паунд евро, евро лева, рубли, гривни, йени каквото ми душа иска.
0 такси 0 превалутиране.