За или против влизането на България в еврозоната

За или против сте за влизането на България в еврозоната?

  • За

    Votes: 39 59.1%
  • Против

    Votes: 28 42.4%

  • Общо гласове
    66
Тая теория - в кенефа и пускай водата. Хората винаги са се биели за територия. Преди да започнат да се делят по националност, са се разграничавали на племенен принцип. Суверенните държави могат да противостоят на хегемона. В противен случай имаме пълен протекторат и диктат. Дали всички държави щяха да са в локдаун, ако безумията не идваха от един властови център?

Мнение на Орк. За територия се биели, ама не всички. Отдавна сме минали тея времена - само руснаците и Орките им, които ги поддържат мислят така.

САЩ в Сърбия територия ли и взеха, или в Ирак? Долара ли наложиха там, нещо не мога да се сетя.
 
Последно редактирано:
Е, то е видно, че ни си чул новината, нито схващаш за какво се говори. Питали сме ЕК дали да го пуснем - факт. И в случая по-добре, щото наште комсомолци-натегачи щяха да откажат. :)

С питане и до Рим се стига да знаеш. Иначе Лавров зомбито само с гумена лодка трябва да му се позволява да преминава, ама това си е моето мнение. Грешка на ЕС или на който и да е - да пуска, дори и дипломати - като е санкциониран, ще си стои в кочината. Сигурно има някаква причина да го пуснат на OSSE или каквото е там, от това което чета - изгубена кауза, ако някой мисли, че ще прави дипломация и разговори и срещи имат някакъв смисъл.


nevermind, сега прочетох-

Засегнатите от санкциите имат право да пътуват, особено когато пътуването им е свързано с причината да бъдат санкционирани, обясниха от ЕК​


Говорителят обясни, че засегнатите от санкциите имат право да пътуват, особено когато пътуването им е свързано с причината да бъдат санкционирани.

"Лавров е санкциониран, но санкциите предвиждат изключения за участие в международни срещи", посочи той, цитиран от БТА.
 
колко е лоша глобализацията - само, че искаш ли да търсиш подобни - че то целият ти живот зависи от неща, които не са от тук, и има търговия, обмен, комуникация, отношения.
Още преди векове в Европа е внасяна коприна от Китай, подправки от Индия, ценни метали от Африка и т.н. Хората са пътували безвизово и са комуникирали, само че с писма. Дали е било глобаализация? Казвали ли са на всички държави, че трябва да се откажат от конвенционалните горива за сметка на нещо несигурно и нерентабилно като слънчевата енергия??
 
Мисленето не ти се отдава - не се впрягай. Глобални съюзи и алианси много здраво се усеща целия свят за тях, след втората световна война, когато опускат Хитлер.

Имаш някакви много грешни представа за самата дума глобализация, благодарение на нея имаш интернет и достъп до информация - образовай се поне, безплатно можеш да четеш по темата и да гледаш видеа.
 
Не знам какво забравят, но тотално наблюдавам пълна летаргия измежду родителите на нашето поколение, като много от тях са със супер различи доводи. От имам да мисля за други неща, до едно време ги гледаха бабите и дядовците, сега няма кой да ми удари рамо. И така едно поколение, а може би и следващите започват лека полека да се отдалечават от нормалното възпитание и отговорности към себе си и към околните.

Пак ти казвам, няма как държавата да поеме 100% от вината. Тя е в много малък % в сформирането на характер, възпитание и възприятие за правилно и неправилно.
Все пак държавата създава условията и законите и трябва да следи за това да бъдат спазвани. Едно време от деската градина до университета и казармата учеха младите да спазават закона, да държат чисто около себе си, да са културни и прочие.

Масово се неглежира какво правят хората на работа, у дома или навън. Никой не търпеше кретенизми където и да е. Последните години обаче простащината се толерира и дори се изисква като стил на поведение.
 
Глобални съюзи и алианси
Кой ги отрича?? Те могат да съществуват и в първоначалния им замисъл, а не в перверзната им форма, която виждаме в момента - тази, която служи само на целите на сащ. Я, ми кажи колко резолюции на ООН не е изпълнил хегемонът??? Това е държавата, за която решенията на ''глобалните'' алианси нямат никаква стойност, ако не отговарят на нейните интереси.

НАТО, ЕС, СЗО - това са все структури, които имат задачата да налагат агресивно волята на хегемона. Логично е при тая действителност да съм против глобализацията. Суверинитетът на отделните държави и правото им на собствена външна политика не пречи на глобалната комуникация и търговия. Не смесвай нещата.
 
По-добра форма от сегашната за комуникация и организиране и отношения в глобалния свят - никога не е имало.

Няма проблем да служи за целите на САЩ нещо - те са световен лидер - икономика, валута, армия, каквото се сетиш. Държат и технологиите - та каквото служи на САЩ, служи и на другите, дори и без САЩ да са виновни за тази полза.

НАТО, ЕС, СЗО - това са все структури, които имат задачата да налагат агресивно волята на хегемона.

То ако беше така, нямаше САЩ да вършат нищо, щяха да пращат НАТО. Видяхме в Ирак как НАТО ги отрязаха - пък ти си говори свободни съчинения от кръчмата колкото искаш. Ако ще въртиш дали САЩ имат роля в НАТО - ами имат - държат технологиите, армията, сателитите, инфраструктура, армия, каквото се сетиш - ако очакваш Резидент Радев да има същата дума като Тръмп или Байдън там...


СЗО-то - има една камара учени, които антиваксърите като тебе ги обявихте за терористи. Ама не си спомням да са казали на Лукашенко да ваксинира, след като викаше, че няма корона вирус и той. Освен него, бяха още 10-20 кенефи, които не спазваха някакви предписания, които от СЗО правиха - никой не им е налагал някаква сила да ги спазват - ако искаш ги спазвай - видяхме ги след това със статистиките и как се молиха за ваксини.




Я, ми кажи колко резолюции на ООН не е изпълнил хегемонът??? Това е държавата, за която решенията на ''глобалните'' алианси нямат никаква стойност, ако не отговарят на нейните интереси.

Нали ви казвам, че сте крейзита - ООН-то до вчера не го признаваше, и обясняваше, че са подлоги на САЩ, днес обясняваш че САЩ не и спазвали резолюциите - кое последно?
По спомен САЩ ги направиха за смях в ООН 2013-2014 , заради Ирак и Афганистан, и едни top secret кадри, от дронове от wikileaks - избери си позиция - веднъж САЩ командват света и са "ХЕГЕМОН", друг път онези ги порицават и ги правят за смях - кое от тези двете е.




Пак глупости. Дайте да видим коя е тая фейсбуук страница дето ги четете тея тъпизми, да се посмеем и ние?
 
И няма нищо лошо в групичките, и съюзите. Нормално е общите идеи и каузи, да създават партньорства и да работят заедно. Орките си мислите, че всички са като вас - ходят да превземат територии в 2021-ва година. Видяхме Швеция и Норвегия как влязоха в НАТО, без изобщо да са имали желание - заради вашия вожд - дето играел 4D шах. Та хората гледат сигурност, бъдеще - вие пиете цвик и ядете картошки, и си мислите, че света се върти около вас - няма такова нещо - даже напротив - сформират се съюзи, алианси, и т.н..

Цивилизования свят е ясно с кои е, и накъде - към технологиите, запада, икономиката, сигурността, и т.н.. А не към диктатора ПУТИН и кочината русийка - като гледам и вие сте из ЕС, а не ходите в Русийка - кво беше - било трудно паспортите - ъхъ..
. Виж за НАТО - фактите са си факти - този съюз ти дава 100% сигурност, от такива като Русийка - доказано, само 70-80 години история, без да са нападани страни на НАТО.

Един го беше казал преди години - ми Русия да си направи икономически съюз, и ако е толкова силен колкото ЕС - защо да не се прехвърли някоя държава... Или пък НАТО - щото хората не са Орки, и знаят накъде е живота и хубавото. Само Орките милеете за Русия, а там се изнасят с милиони да робуват в Европа / САЩ. Там живот няма за нормалните хора, или предпочитат да отидат на по-добро място от диктатурата и мизерията.

Кво стана с БРИКСА впрочем - тън мън -- ДЕДОЛАРИЗАЦИЯ ще правят... Всяка година ви промиват мозъците с едни и същи изказвания, те хората отиват и казват едно и също, и на другия ден отиват в САЩ да се молят за помощи, щото са развиващи се страни... Същият им съюз е и военният на Русия - нападнаха страна, поискаха помощ - русийка отказа - Е каква реклама направиха на този съюз за в бъдеще? Кой ще предпочете Русийските Блатни съюзи, пред ЕС и НАТО? Видяхме 2014 какво направиха Орките като Украйна реши да се маха от калта и да дърпа към Европа.


Всички Орки се мъчите да преправяте ЕС/ НАТО / САЩ - а вие много ги харесвате и използвате - технологии, губет, робуване на запад, стоки, отворен пазар, доходи, икономика, достъп до информация и т.н.. - абе просто си решете проблема - няма нужда да прекроявате тях - отидете в Русия и подобните му кочини - каква е тая шизофрения всеки път... Аз в Русия не бих отишъл никога, за нищо на света, освен ако не правя много сериозни престъпления, и то срещу американски граждани, че няма да ме екстрадират - за друга причина не мога да се сетя, та не бих живял там, или бих гледал да се изместя възможно най-бързо, ако някъде не ме кефи.
 
Последно редактирано:
По-добра форма от сегашната за комуникация и организиране и отношения в глобалния свят - никога не е имало.
Естествено, и това е благодарение на напредъка на технологиите, а не на управлението на света от 1 точка. Технологиите се развиват не само под ботуша на хегемона, както може би знаеш. А може би не?
 
Така ти се струва, но фактите са, че 'противниците' на така наречения 'хегемон' - не могат един полупроводник да направят... А камо ли нещо, което да 'разтърси' света, и да им помогне за свалянето на 'хегемона'... Нещата са плачебни направо.


Ето ти пример - NVIDIA - вмомента е шестата компания в света - AMD/ MSFT / INTL - сектора се променя вмомента - всеки иска да е NVDA, с 200% up спрямо миналата година, и компания с много обещаващо бъдеще, като гледаме AI и чиповете там. - Къде са противниците на хегемона ти? Това е само един пример, и добавих още 3 компании, защото те са конкуренция на NVDA вмомента - хората си работят, конкурират се, света си върви - долара няма да падне, САЩ ще е следващите 50 поне години номер едно военна сила, икономическа, влиянието и ще се повишава - и в разни руски губернии - хората гледат да отиват към цивилизования свят, не към диктатурата - технологиите движат света - пък това, че САЩ дава перфектна среда за технологични компании / стартъпи - АМИ ЕВАЛА!
Империализма и СССР-то - отдавна приключиха - май хегемона ги приключи - като Рейгън и сложи 3 години санкции, и те не издържаха на напъна - да се реди другия на опашката... Някой диктатор ще да е следващия - няма да е нормален човек...

Market cap: $1.195 Trillion


То сигурно излишно да давам NVDA като примерна американска компания, при положение, че - всичко е американско... Американците срещу вас да летят , не да тичат - руските Орки не можете да ги стигнете - ще си останете с някакви спомени от бабите пред блока - имало казарми, имало второ и т.н.. Междувременно ви прекъснат, и вдигнете телефона - я от iPhone, я от Android ... Ами не става така - всичко американско го ползвате, ама стане ли дума - американците това, хегемона онова, ФАЩ това, ФАЩ онова - смешно.
 
Последно редактирано:
Та американската икономика и мисъл - си бута целия свят - от големите индустрии - телефони, дисплеи - монитори, проводници - каквото се сетиш , че стигнем и до твоята конфигурация, не само хардуер - и софтуера ти, та няма какво да си говорим празни приказки:
https://www.tradingview.com/markets/stocks-usa/news -

Та като гледаме компаниите, забелязваме, че САЩ и продуктите / компаниите им - движат света и технологиите - какво бълнувате - ще бутате 'хегемони' и 'демони' - изобщо наистина ли мислите така, или преписвате, каквото сте чели?


Та извода е, че 'краварите' и 'деМоните' - движат света от 40 години, благодарение на тяхните изобретения и компании / открития... Та приятно или не за Вас - света отива към технологичен подем - няма да се връщаме да правим чушкопеци - не виждам някой, който да се обори на САЩ като икономика, камо ли военна сила.
 
Ей това да изгледаш, преди да помислиш за Китай. РОТОРИТЕ да опитват да крадът - за самолети, понеже Китай нямат читави самолети пътнически ... - е това ли е прогрес - така ли ще се бутат 'хегемони' в модерния свят според теб?

С кражби и корпоративен шпионаж. Както като бяха откраднали, че и преписали manual-a на CISCO китайците преди няколко години... Не се бутат 'хегемони' по този начин..

Хайде, нямам нищо против някой да дойде и да бутне 'хегемона' - ама с кражби и корп. шпионаж - не става - ще вземеш нещо веднъж- ами като не знаеш как е направено, как да го поддържаш и т.н... - ще стане като с CISCO рутерите.

В първото видео, някой си каза, май някакъв от ЦРУ - Американците са заложили, на иновациите, и образованието, за разлика от - Китай - винаги ще са печеливши спрямо кражбите и кражбата на технология - и са сигурни, че дори и успешни такива кражби - в дългосрочен план се вижда кой дърпа напред... Нека - някой да смени САЩ като хегемон - ама Китай или Русия / Иран ? Не благодаря...


 
Та американската икономика и мисъл - си бута целия свят - от големите индустрии - телефони, дисплеи - монитори, проводници - каквото се сетиш , че стигнем и до твоята конфигурация, не само хардуер - и софтуера ти, та няма какво да си говорим празни приказки:
https://www.tradingview.com/markets/stocks-usa/news -

Та като гледаме компаниите, забелязваме, че САЩ и продуктите / компаниите им - движат света и технологиите - какво бълнувате - ще бутате 'хегемони' и 'демони' - изобщо наистина ли мислите така, или преписвате, каквото сте чели?


Та извода е, че 'краварите' и 'деМоните' - движат света от 40 години, благодарение на тяхните изобретения и компании / открития... Та приятно или не за Вас - света отива към технологичен подем - няма да се връщаме да правим чушкопеци - не виждам някой, който да се обори на САЩ като икономика, камо ли военна сила.

Абе, човеко, толкова ли е трудно да схванеш, че нямаме нищо против щатската икономика, технологии, иновации, па още по-малко шоу индустрията (поне допреди няколко години, преди да се изкелиферчи на фрийк-шоу). Проблемът е в агресивната политика на държавата сащ. Наистина ли не виждаш, че с разпалването на войната в Украйна целенасочено убиха Европа?? За каква глобализация говорим, когато една държава убива партньорите си?
 
Все пак държавата създава условията и законите и трябва да следи за това да бъдат спазвани. Едно време от деската градина до университета и казармата учеха младите да спазават закона, да държат чисто около себе си, да са културни и прочие.

Масово се неглежира какво правят хората на работа, у дома или навън. Никой не търпеше кретенизми където и да е. Последните години обаче простащината се толерира и дори се изисква като стил на поведение.
Кво общо имат законите с възпитанието ти и характера. Чистотата и хигиената е личен избор, ходиш как ти е кеф, ако обаче на дадено място те искат в съответния вид и е правило, излиташ от там (в случая училище) и никой не ти е виновен. Културата също. Никой не ги търпи и сега, но за жалост това е модерно, защото повечето са станали олигофрени и така им е по-лесно. Аз примерно пък не ме кефи, че на времето са ги карали всички мъже с къси коси. И в двете има някакви крайности, но за жалост изпускането на положението е резултат от тези крайности. За това човек трябва вътрешно да се само-възпитава. И реално е редно родителите да възпитават себе си първо, защото децата копират и търсят добри примери, на който да подражават. И резултата е ясен, наблюдава се по улиците. Никой не ни е виновен за тази културна и цялостна деградация.
 
Наистина ли не виждаш, че с разпалването на войната в Украйна целенасочено убиха Европа?? За каква глобализация говорим, когато една държава убива партньорите си?

Това е доказана гнусна долна лъжа. Отиди в темата за войната в Украйна и скочи на първите страници - да видиш какви глупости пишехте. Даже САЩ направи нещо нечувано есента - да разсекрети 30-тина май бяха страници , от военния план на Русия, за нападението - защото по спомен MI6 имаха големи съмнения, дали информацията на ЦРУ е достоверна - още от есента стотици пъти казваха на Капутин , че и шефа на ЦРУ ходи Октомври месец - да му обясни, че това ще е огромна грешка да напада Украйна - ама вие нали си знаехте тогава - правихте си ученията на границата с 200 000 души, 2014 пък свалиха MH117 май беше - пътнически самолет - двама се сещам, които са правили същото - Пабло Ескобар за президента, и Кадафи... И анексираха Крим и взеха области и пуснаха армия в чужда държава тайно .. Както и да е...

ИНАЧЕ СЪМ съгласен, ако кажеш, че САЩ спечели от войната - че те показаха на целия свят, колко струва Русийка - с някакви милиарди помощ на година, който им е 5-6% от военния бюджет - доказаха нещо важно също - че за да побеждаваш по-числен противник и оборудван - ами не е нужно САЩ да води война с теб, нито целия свят - само САЩ да те подкрепя - това е достатъчно за да спреш инвазията на така наречената 'втора армия' ( в Украйна де ). Нищо де - той КАПУТИН нали играе 5D шах - след като 'спря' експанзията на НАТО ( lol - швеция/финландия) , все ще измисли как да превземе Киев - скоро :D

Иначе виждаме какво са 'убили' - тея пропаганди ги оставяй за коментарите у фейсбуука, абсолютно доказани лъжи и пропаганди - не веднъж в другата тема е ставало на въпрос - оставай ги тез неща за фейсбуука.


пс: Химарса и switchblades дроновете, и кой знае още колко оръжия - навярно добър маркетинг им направиха руснаците - с живо тяло - показват качество :D - направиха - с показното срещу Орките. Путин сигурно и там е играел 5D шаха. САЩ впрочем сигурно се кефят и на Путин - съсипа им икономиката и Европа бизнес отношенията, договорите, пазарите - за много години напред.
 
Последно редактирано:
Кво общо имат законите с възпитанието ти и характера. Чистотата и хигиената е личен избор, ходиш как ти е кеф, ако обаче на дадено място те искат в съответния вид и е правило, излиташ от там (в случая училище) и никой не ти е виновен. Културата също. Никой не ги търпи и сега, но за жалост това е модерно, защото повечето са станали олигофрени и така им е по-лесно. Аз примерно пък не ме кефи, че на времето са ги карали всички мъже с къси коси. И в двете има някакви крайности, но за жалост изпускането на положението е резултат от тези крайности. За това човек трябва вътрешно да се само-възпитава. И реално е редно родителите да възпитават себе си първо, защото децата копират и търсят добри примери, на който да подражават. И резултата е ясен, наблюдава се по улиците. Никой не ни е виновен за тази културна и цялостна деградация.
Държавата и обществото са тези които контролират дори културата, чистотата и хигиената на отделния индивид. Не може да има държава и общество само на Коледа или по БТВ да почистим България....

Никой не ни е виновен за тази културна и цялостна деградация
Напротив тази деградация първоначално е изкуствено създадена политически. Познай от къде точно идва ;)
 
Това е доказана гнусна долна лъжа. Отиди в темата за войната в Украйна и скочи на първите страници - да видиш какви глупости пишехте. Даже САЩ направи нещо нечувано есента - да разсекрети 30-тина май бяха страници , от военния план на Русия, за нападението - защото по спомен MI6 имаха големи съмнения, дали информацията на ЦРУ е достоверна - още от есента стотици пъти казваха на Капутин , че и шефа на ЦРУ ходи Октомври месец - да му обясни, че това ще е огромна грешка да напада Украйна - ама вие нали си знаехте тогава - правихте си ученията на границата с 200 000 души, 2014 пък свалиха MH117 май беше - пътнически самолет - двама се сещам, които са правили същото - Пабло Ескобар за президента, и Кадафи... И анексираха Крим и взеха области и пуснаха армия в чужда държава тайно .. Както и да е...

ИНАЧЕ СЪМ съгласен, ако кажеш, че САЩ спечели от войната - че те показаха на целия свят, колко струва Русийка - с някакви милиарди помощ на година, който им е 5-6% от военния бюджет - доказаха нещо важно също - че за да побеждаваш по-числен противник и оборудван - ами не е нужно САЩ да води война с теб, нито целия свят - само САЩ да те подкрепя - това е достатъчно за да спреш инвазията на така наречената 'втора армия' ( в Украйна де ). Нищо де - той КАПУТИН нали играе 5D шах - след като 'спря' експанзията на НАТО ( lol - швеция/финландия) , все ще измисли как да превземе Киев - скоро :D

Иначе виждаме какво са 'убили' - тея пропаганди ги оставяй за коментарите у фейсбуука, абсолютно доказани лъжи и пропаганди - не веднъж в другата тема е ставало на въпрос - оставай ги тез неща за фейсбуука.


пс: Химарса и switchblades дроновете, и кой знае още колко оръжия - навярно добър маркетинг им направиха руснаците - с живо тяло - показват качество :D - направиха - с показното срещу Орките. Путин сигурно и там е играел 5D шаха. САЩ впрочем сигурно се кефят и на Путин - съсипа им икономиката и Европа бизнес отношенията, договорите, пазарите - за много години напред.
Човек, написал съм ти го в другата тема чернона бяло са искали да си воюват. Кинти трябват, ей ;)
 
Притрябвали са им на САЩ кинти, те губят много пари от войната - въпреки че, направиха за смях Русия, и могат да се оглеждат към пасифика предимно вече, Русия е бито псе - със сигурност САЩ са доволни. 5D шах цъкате вие...

Добре, че Путин направи услуга на САЩ да нападне Украйна, че да имат САЩ кинти, че иначе сигурно Златния Юан и златната Рублей да са топ. Много хитри тез американци :love:

artworks-0abSUkZLEIs5ykzU-SD0nzw-t500x500.jpg
 
Аз примерно пък не ме кефи, че на времето са ги карали всички мъже с къси коси.
Е как ве - виж "Щурците" примерно... Просто са се грижели външността да отговаря на личностните качества и особености. Тоест, дългите коси са били ок за хора на изкуството, сертифицирани гейове и тем подобни. Ама нема как да отидеш на работа в завода с 1м ковило, та да ти го захапе машината и да те придърпа целия :D

А и съгласи се, че шофьор на автобус "Чавдар" с дълга коса некси не се връзва тематично.

Преди седмици ми трябваше Доксициклин - личната и фелдшерката в селото ни се счупиха да ме прехвърлят една към друга, заради пустите 3 лева потребителска такса, понеже звънях по телефона - пътувах. 3 лева, мама му стара..
Имам поне 1 скатула от тва - останало от котките. Ако бързаш следващия път, нема се занимаваш с лични докторя, ами направо отиваш при ветринаря :D
 
Последно редактирано:

Горе