За или против влизането на България в еврозоната

За или против сте за влизането на България в еврозоната?

  • За

    Votes: 39 59.1%
  • Против

    Votes: 28 42.4%

  • Общо гласове
    66
И дай пак:

Огнище на африканска чума по свинете бе открито в една от най-големите свинеферми в Румъния. Над 20 000 животни ще бъдат умъртвени в свинефермата в село Голещ

Свинефермата в Голещ е най-голямата в окръга по брой на отглежданите животни и една от най-големите в страната. В същата свинеферма преди около две години бе установено огнище на африканска чума по свинете и бяха умъртвени около 30 000 животни.

В същото време от фермите в Испания с френски и немски инвеститори прасенцата чума не ги лови и вноса си върви 🤣 🤣 🤣

Някак си Шенген спира заразите по границите 🤭
 
И малко европейски умствени диарии за Добро утро:

Лятно часово време

Все повече проучванията обаче показват, че при преминаването към лятно часово време в съвременното общество разходите за енергия всъщност се увеличават поради продължителното използване на климатици и компютри.

Проучване на повече от 110 000 души, публикувано в Journal of Clinical Medicine, установява, че сърдечните пристъпи се увеличават значително през двете седмици след преместването на часовниците напред. Първата сутрин в понеделник е времето на най-голяма опасност, но като цяло изглежда, че тези внезапни по-ранни утрини могат да стресират човешкото сърце....

Освен това физиологичният стрес, причинен от загубата на един час в леглото, може дори да повиши риска от развитие на множествена склероза, според проучване на италиански биохимици от този месец.

Много хора се дезориентират до една седмица.... Кой съм аз, къде съм ( УЖАСТ)

Съдиите издават по-дълги присъди в дните след преместването на часовниците напред. Липсата на сън може да ги направи свръхспособни и отмъстителни 🤣

Аз съм за зимното - целогодишно.
 
Абе супер си е смяната на зимно и лятно.
През лятото, въпреки, че денят (светлата част) е по-дълъг, времето на мен лично не ми стига доникъде. Тоя един час през зимата се усеща като поне +3 :)
 
Последните няколко години правителствата се надпреварват, кой ще харчи и взима повече заеми. ... В един момент няма да имаш текущи пари за да си покриваш разходите и ето ти промяната на курса....

Ами заблудил си се, валутните резервите на БНБ са в Евро, лева е обезпечен с еврото, нямаме суверенитет щото лева е обезценен отдавна. ...
Точно това споменах и аз няколко страници назад в темата, но тукашните герои го прескачат и цитират моите лични мотиви, които се отнасяха до това как ще се отрази на отделните хора. После друг скочи - "ама ти не гледаш глобално на картинката!" - аз решавам за кое ще пиша и за кое не. ;) Макроикономически как ще се отрази го има списано в анализи из няколко сайта, който се интересува - нека влезе и се осведоми.

Това, че сега лев = ~1 евро не означава, че вечно ще е така. Лева е обезпечен с евро валута, а не със злато.
Продължи ли растежа на публичните плащания без отбелязан растеж в икономиката, който да покрива този ръст - не след дълго курса лев-евро ще се промени и тогава много от противниците на еврото ще се ухапят отзад.
Ако имахме нормално развиваща се икономика, останало някакво по-сериозно производство с висока добавена стойност, за което се чува в цяла Европа, валутата ни да е обезпечена със злато и правителства, които водят стегната финансова политика, да, и аз може би щях да съм против еврото. Но ние лев отдавна нямаме, ползваме евро банкноти, оцветени като левчета и си мислим, че имаме нещо. Единственото, което имаме е правото да си мълчим когато се взимат решенията за еврото, тъй като не сме пълноправни членове в Еврозоната. Вярвам, че това допринася много за самочувствието на българина, също колкото и полу-приемането ни в Шенген.
Като сме решили да ставаме членове на ЕС - нека да е както трябва. Ако не искаме повече - видяхте какво направиха англичаните. Но тъй като сме с никаква икономика, народно единство и кураж, ще си строим наср*ни в ъгъла и ще слушкаме, мънкаме и оправдаваме за собствената си глупост, мързел и немощ. Защото знаем само да се оплакваме и отхвърляме онова, което не знаем, вместо да се възползваме максимално от възможностите, които се откриват пред нас, да не говорим за това да си проправим нови.
 
Очаквам всички тролове от българо-руската дружба да ги събудите тези в техните форуми с писаници за валути на сатанизма, робство чрез дигитално евро и баба Ванга каза...

 
Очаквам всички тролове от българо-руската дружба да ги събудите тези в техните форуми с писаници за валути на сатанизма, робство чрез дигитално евро и баба Ванга каза...

Имат си вагони с рубли, сменят. Какво сте се огледали пък вие. :D
 
Продължи ли растежа на публичните плащания без отбелязан растеж в икономиката, който да покрива този ръст - не след дълго курса лев-евро ще се промени и тогава много от противниците на еврото ще се ухапят отзад.
На крайния ефект и от двете му се вика "инфлация". Случва се независимо от валутата. Освен ако храниш някакви вътрешни ирационални или подсъзнателни убеждения, че еврото означава някаквъв вид застраховка с/у инфлацията. Погледни която и страна от западна Европа за "reality check".

Вярвам, че това допринася много за самочувствието на българина, също колкото и полу-приемането ни в Шенген.
На кой тип хора ще го вдигне? То е все едно да гледаш в криво огледало, генериращо красиви образи с AI. Демек ще го вдигне на най-тъпите индивиди, които живеят с илюзията че изведнъж ще се анулира 2000 и кусур години история, географията ще се размести и ще станат западноевропейци.

Самочувствието ще се вдигне на разни шебеци, на които то (самочувствието) е вързано с това къде е произведена колата дето карат, стоките които купуват и местата където ходят на почивка за уикенда.

На свинче - звънче.

Защото знаем само да се оплакваме и отхвърляме онова, което не знаем, вместо да се възползваме максимално от възможностите, които се откриват пред нас, да не говорим за това да си проправим нови.
Кои възможности? Дай пример. Да питам за 100-ен път - кой тук прави успешен бизнес на западноевропейския пазар, изнасяйки бг стока и вдигайки по тоя начин БВП-то?
 
Последно редактирано:
Ами заблудил си се, валутните резервите на БНБ са в Евро, лева е обезпечен с еврото, нямаме суверенитет щото лева е обезценен отдавна. Който мисли, че имаме валута с някаква стойност, нека падне борда и добър ден 90-те. Реално сме в кюпа и квото и да се случи в еврозоната ще се отрази и на нас и ще се отрази много по-зле щото сме периферия. Не можем да стоим отстрани и да мислим дали да влезем или не, щото дефакто сме вътре. Това могат да си го позволят Унгария, Чехия и тн. страни които имат собствена валута с реална стойност.

Да, ЕЦБ и сега може да ни оказва влияние, но не е като да сме изцяло подчинени.

Сега като прочетох и писанието на искащия да пътува с белите, който също смята, че лева ще падне утре.. въврим към следващия въпрос:

Как така хем сме достатъчно икономически стабилни да покрием изискванията на еврозоната, хем имате страх, че лева ще зачезне за ден?

То кацо цяло въпроса за и против.. е малко все тая, щото така или иначе сме задължени да се джойнем.

Дания също са вързани към еврото, а преди туй към дойче марката и доколкото ми е известно също обезпечават с Юро, за тяхно щастие те си имат клауза, която не ги задължава да са в зоната и нямат тоя натиск от ЕЦБ.

Реално по-примера по-горе, това, че не сме в зоната на "спаси" за да не сме в кюпа на Италия, Гърция и Португалия, когато ЕЦБ реши да помага на немската икономика.

Малко над 600лв. е превалутирането на 100k лева в юро във виртуалните банки и ще спите спокойни, че спестяванията ви нема да зачезнат за 1 ден.
 
Очаквам всички тролове от българо-руската дружба да ги събудите тези в техните форуми с писаници за валути на сатанизма, робство чрез дигитално евро и баба Ванга каза...

Да се чудиш откъде имат толкова пари за обмяна тия външноклозетници? Медия жаба вероятно ще обясни.
 
Колко личен пример от това, че си държа евра в нас? Копейки още няма, ама ще ви пинга като заимам. ;)
Отиваш някъде в ЕС, плаща си с едно нещо, после имаш клиент, който иска да купи от теб услуга от чужбина, даваш му еврова сметка. Ако се сетя за нещо още по-лично ще ти пиша пак. ;) Няма да те забравя. ;)

По-добре ме забрави, че ми отнема доста време да разбера ко точно искаш да ми кажеш.
 
Да се чудиш откъде имат толкова пари за обмяна тия външноклозетници? Медия жаба вероятно ще обясни.

Дюшенк банк... предишния им рекорд е от юни 2022, тогава са изхарчили 176млрд. за доларЕ и юро. Явно тва е неква ШОК, БОН-БА, ВЪХ НИДЕЙ новина.
 
Да се чудиш откъде имат толкова пари за обмяна тия външноклозетници? Медия жаба вероятно ще обясни.

Хахаха сигурен бях, че ще започнете с тъпизмите. Дори в африканските държави има хора с пари. В България бабките хвърлят по 10 к през терасите. Това значи ли, че сме богата страна? Въпроса е защо хората с пари обменят рублите във евро и долар? Имат нужда от братски помощ на тукашните тролове. Трябва да и отворите очите, че долара и еврото умират.
 
Въпроса е защо хората с пари обменят рублите във евро и долар?
Некви отговори:

 
По-добре ме забрави, че ми отнема доста време да разбера ко точно искаш да ми кажеш.

Постовете му са произведения на изкуството, а изкуството не се "разбира", а просто му се отдаваш и директно го приемаш с чувствата и душата си... Интимно и субективно преживяване е, неподлежащо на анализ и класифициране.
 

Горе