За колко време ви индексират новото съдържание?

Fozzy

Well-Known Member
Създавам това като дискусия, че ми е интересно при вас как стоят нещата. При мен обикновено нов сайт се индексира от 2 до 7 дни, а добавено съдържание във вече съществуващ - за 1-2 дена.

Имам, обаче един, който се индексира като светкавица. Това е личен блог на 3 месеца, където публикувам между 2 и 5 статии на месец по около 1000 думи. Няма НИКАКВА off page оптимизация, никъде не съм добавял линкове, само 2 блога са сложили мой линк в блогрол, незнайно защо. За on-page има обичайните заподозрени wordpress плъгини, но не е нищо специално. Няма h тагове, вътрешни линкове, изходящи тръстед линкове; не се набляга на разни ключови думи и т.н. Та, въпросният блог, като напиша статия и натисна публикуване, докато цъкна хикса на страницата за публикуване и драсна името на статията, тя вече е в Google - ЦЯЛАТА! Става въпрос за доста под минута.

Нормално ли е това? Имате ли такива сайтове? За колко време средно ви индексират нов сайт и ново съдържание?
 
От: За колко време ви индексират новото съдържание?

Стартирах 2 сайта за SEO курса на Телерик. Единия е Garaj-bg.com, който вече не е мой. При него индексирането ставаше веднага след натискане на бутона "Публикувай". :D SEO-то му беше супер, ON и OFF page.
Докато другия... също беше пипнат... няма почти никакъв link building по него и може би на това се дължи, че за индексация на нов материал в него чакам по 2-3 седмици... направо е абсурдно дълго.
Колкото до МНС-тата... какво да ти кажа... стана втора седмица все още нищо индексирано. Не, че съм се засили да добавям по социалки или да пингвам, ама все пак очаквах поне малък резултат.

Честно казано конкретни наблюдения за цифри и срокове нямам. Но мога да потвърдя, че якото off-page seo много допринася за светкавичната индексация.
 
От: За колко време ви индексират новото съдържание?

Индексирането на моя сайт става обикновено за 1 ден , максимално 2 дни.
 
От: За колко време ви индексират новото съдържание?

Индексирането на моя сайт става обикновено за 1 ден , максимално 2 дни.

Би могъл да го увеличиш като веднага след като сложиш ново съдържание, го публикуваш с социалните мрежи като digg, twitter, reddit и други... Наистина ще помогне, в повечето случаи ако сайтът е вече добър (има съдържание от преди, индексиран е от Гугъл и не е твърде нов!), би могъл да го индексираш за минути... или до някой друг час! ;)
 
От: За колко време ви индексират новото съдържание?

Добавено съдържание 7 минути. Нов сайт - зависи от сайта, имам такива който влизат за няколко дни, имам и други който и за месеци няма никой в къщи (говорим за сайтове правени по правилата). Според зависи :)
 

Горе