За/против индийците

За/против използването на индийците в уеб бранша.

  • За! Плащаш малко - получаваш достатъчно

    Votes: 9 52.9%
  • Против!

    Votes: 3 17.6%
  • За - редовно ползвам услуги на индийци за различни дейности по развитието на страницата ми.

    Votes: 5 29.4%
  • Ползвал съм, но не съм доволен.

    Votes: 0 0.0%

  • Общо гласове
    17

veselin.us

New Member
Изключително интересно ми е дали ползвате/сте ползвали услуги на индийци в уеб сферата. Като цяло се въдят "специалисти" във всичко и цените, които предлагат са точно да си кажеш "какво му плащаш?!".

Аз лично съм работил с индийци извъдени от digitalpoint за събмит по директории и веднъж направих лого контест, а логото за което заплатих цели 20$ хич не беше лошо. За програмиране не съм пробвал, но ми се иска да опитам, макар и да имам резерви, че нещата няма да са добре изпипани и няма да са кодер фриендли т.е. редактацията им няма да е от най-приятната част.

Ами споделете... :) Ще се радвам ако в края на темата успеем да съберем един виртуален екип от индийци, които да ни служат верно... :eek:

Едит: Линковете по страниците им хич не вървят евтино... Особенно пък ако са с висок PR и са на английски...
 
Последно редактирано:
От: За/против индийците

същото се питах и аз тези дни, не съм пробвал но ми се искаше най-вече за събмит. който е ползвал да споделя, няма лошо.

п.с. отговорите в анкетата можеше малко по-добре да ги формулираш и подредиш :)
 
От: За/против индийците

И аз имам желание да се споделят разни trusted индийци. Смятам следващия път като използвам някой - в случай, че съм доволен да го препоръчам тук, а ако не съм да му направя малко анти-реклама :)
 
От: За/против индийците

@veselin.us анти-реклама се пише без тире, не го гледай ти спел чекъра :)
Иначе работя с една индийка, пише ми статии и съм доста доволен, и от качеството и от цената :) kichu1988 се пише насам натам :)
 
От: За/против индийците

Не съм ползвал услуги на индийци за събмитване или нещо подобно, но пък аз ничии услуги не съм ползвал за това...

Когато става дума за събмитване или други bulk услуги - нямам доверие на никого, не само на индийци :)

В кой раздел на digitalpoint да си търся индиец за лого?
Добър въпрос. Можеш да пробваш в раздел "индийци" :D
Или Business > Buy, Sell or Trade > Contests. Там вървят конкурсите за лого. Не се притеснявай да обявиш по-ниска цена - пак доста хора ще се вържат и ще получиш сносни решения. Но не прекалено ниска :)
 
От: За/против индийците

анти-реклама се пише без тире, не го гледай ти спел чекъра
Прав си! :) Направих една малка справка с google и видях, че доста хора го бъркат. Най-вероятно ми е останало в съзнанието след като съм го видял на някое място грешно написано.

Каква пара търси индийката и за колко дълга статия?

В кой раздел на digitalpoint да си търся индиец за лого?

Има си специална категория "Contest". Там си пускаш тема, че искаш Logo Design за примерно... моя съвет е да е от $15 до колкото имаш възможност, колкото по-високо е заплащането толкова повече хора ще участват и следователно ще имаш по-голям избор. Обясняваш в темата какво искаш да е логото, какво да пише, какви цветове да има (разбира се, не е задължително - може просто да напишеш името на фирмата/сайта и те да импровизират). В общи линии най-евтиния лого дизайн, но все пак ако държиш на високо качество - не мисли че ще се разминеш тънко - тънко, но пък за разни не чак толкова притенциозни проекти върши перфектна работа.
 
От: За/против индийците

Против. Всеки, който ми взема хляба за никви пари трябва да е аут :)
 
От: За/против индийците

Както преподавателя ми по "основи на информатиката" казва: "Те във втори клас се учат да програмират, а ние във втори клас се учим да смятаме". Иначе не смятам, че са кой знае каква конкуренция на сериозните специалисти. Просто имат богата обща култура на тема компютърни технологии, но това не ги прави по-добри от който и да е било друг (и циганите могат да пеят, но не съм чул че Майкъл Джексън мисли, че Азис може да го засенчи). Как да не му дадеш $15 и да не го оставиш да се мъчи да събмитва ръчно на 1000 местра.. просто класика :wink:
 
От: За/против индийците

Много интересни мнения, определящи знанията на индийските програмисти - все едно, че се обсъжда 1-ви Б клас от Филиповци, а не нация от над 1 милиард вече.

Индийци има всякакви. Има си деца (както и в този форум), които изкарват някоя рупия с евтиноплатен труд или пък гледат да направят някоя страшно "хитроумна" измама. Има си програмисти, които ги гърбят за центове в Щатите. Има си програмисти, които понатрупаха опит там и се върнаха в Индия, която бележи страхотни успехи в момента и изгражда производства и софтуери, а американските "долини" закъсват за квалифицирана работна ръка от този тип, защото евтините български програмисти са недостатъчно като бройка и не могат да покрият липсите. Има си и специалисти. Като ниво на специалисти и като количество Индия е много по-напред от България, съответно и като заплащане ако сравняваме социална група спрямо социална група, следователно трябва малко повече усет при определения на ангро. Не може да се сравнява индиец, молещ се кравата си да се изкъпе в свещения Ганг, с български студент в реномиран университет по същия начин както не може да се сравнява ученик от квартално даскало с индийски ядрен физик. Всеки непроизволно се сблъсква с подобния си по ниво на (не)компетентност и почва да го обсъжда, тъй като интуитивно го усеща като конкурент. Какво ще стане като дечко от този форум се сблъска в dp с индийски специалист? Ми оня ще му усети нивото на секундата и ще го подмине, съответно тукашният вундеркинд дори няма да разбере какво му се е разминало. Колко му е като си тъп и евтин да почнеш да плюеш индийците накуп.

Има си разпространени митове, че китайците произвеждали само некачествени стоки и били бедни, че индийците по цял ден карат рикши и вместо дрога ползват йога, че руснаците пиели най-много, че японците най-много държали на честта си и т.н., и т.н. И обикновено тези митове се разпространяват и обсъждат от хора, които никога през живота си не са посещавали тези страни. Камо ли да се замислят, че това е над половината земно население и че хората, макар и с една кръв, сме различни.
 
От: За/против индийците

Доста изчерпателен отговор. С много от нещата съм напълно съгласен. Но тук трябва да се отбележи, че става на въпрос за масата индийци, а не за многото специалисти, които имат - за това се обобщава по подобен начин. Ако трябва и за нашата нация да се обобщи - направо ме е страх да се замисля какво ще се каже :shock:
 
От: За/против индийците

Според мен темата е за кофата. Софианци са едикакви си, пловдивчаните са едищо си, пък индийците са ... ?
 
От: За/против индийците

@veselin.us анти-реклама се пише без тире, не го гледай ти спел чекъра :)
Иначе работя с една индийка, пише ми статии и съм доста доволен, и от качеството и от цената :) kichu1988 се пише насам натам :)

И аз съм доволен от него :), до сега съм му превел доста прлична сума и няма ядове.
 
От: За/против индийците

Има ли някой, който има наблюдение върху услугите/работата на 20 души от тоя форум, да ги сложи под общ знаменател и да каже дали е доволен от членовете на Предприемач.ком, после да сложи 1 милиард индийци под общ знаменател и да изкаже компетентно мнение.
 
От: За/против индийците

Напълно подкрепям мнението на strana. Лично познавам много умни индийци, които са и големи специалисти. Огромна част от индийците, които могат да се наемат по разни фриланс сайтове обаче, са абсолютни некадърници.

Като цяло комуникацията с индийци е малко трудна, заради културните различия, така че и това трябва да го има предвид човек, когато работи с тях.
 
За/против индийците - Индискийте Услуги

Къде е форума с 1 милиард индийци активни и регистрирани вътре?
Не търси логика в това мнение. Аз обвинявам алкохола.:)

Предполагам, даже съм сигурен, че всеки говори от опит. Няма начин иначе да дадеш компетентно мнение. Малко наистина комуникацията с тях е трудна, но за сметка на това е евтино. Не е като платиш на някоя голяма фирма за seo или нещо друго. ;)

Добър пул е това, и темата грам не е за кофата. Всеки който наема хора за вършенето на някои от задачите са се сблъсквали с тази работна единица.;)
 
От: За/против индийците

Писах дълго и напоително в друга тема, така че сега ще взема да пообобщя с едно примерче.

Един познат има малка фирма в Австралия.
"Ами... трудни времена. Уволних момчето дето ми поддържаше мрежичката в офиса и наех петима индийци с магистърски it дипломи. Вършат долу-горе същата работа, стига да им висиш на главите. А ми излиза и малко по-евтино даже"

IT-то им е приоритет и университетите им бълват огромни количества съвсем истински, дипломирани експерти. Съвсем неважен момент е че дипломиран мрежови експерт успява да... се connect-не с телефонeн модем през Windows и да опише какво е направил в MSWord... дотам. Там имат един лаф за IT сферата, че ако програмист съумее да прочете вътрешните правила на фирмата, трябва да му удвоят заплатата за проявената рядка компетентност.

Аз не бих рискувал. Де има анти-класация (като http://freelancerhell.com/ ) индийцте водят доста убедително. Да, един милиард са ама китайците, америкнаците и латиносите също са доста народ.
 
Последно редактирано:

Горе