Продава се: За триене

Дискусията в 'Продава се' стартирана от Difo, Апр 16, 2019.

 1. Difo

  Difo New Member

  Рег.:
  Февру 28, 2014
  Съобщения:
  25
  Харесвания:
  1
  Точки:
  3
  За триене
   
  Последно редактирано: Апр 24, 2019
 2. manuel

  manuel Active Member

  Рег.:
  Февру 24, 2012
  Съобщения:
  228
  Харесвания:
  43
  Точки:
  28
  Цялата неяснота около бъдещето на Н-18 и регулациите за софтуерите провокира масово в бранша хората да не вземат никакви мерки на този етап, нито да правят промени и т.н.
  Не мисля, че момента е добър да купуваш или да продаваш подобен тип бизнес :)

  Според мен по-добре изчакай няколко месеца, защото има сериозен шанс немалка част от изискванията да отпаднат.
  А ако все пак не отпаднат, бъдещето на българския софтуер за управление на бизнеса е крайно неясно, тъй като НАП официално казаха, че ако ползваш чуждестранен софтуер, то той не е СУПТО :)
  Или казано с други думи, ако ти си бизнес и имаш избор между това да ползваш Български софтуер и НАП да те следят, да имат правото да изтеглят цялата ти информация, потенциално търговска тайна, а в другия случай да намериш чуждестранен софтуер, който не е вързан с НАП и всичко това да отпадне, мисля, че решението е доста лесно.
   
 3. garnet

  garnet Well-Known Member

  Рег.:
  Септ 10, 2009
  Съобщения:
  1,187
  Харесвания:
  55
  Точки:
  48
  Я раздуй малко повече. Кой чуждестранен софт не е/или е СУПТО? Какво означава чуждестранен софт? Да не е на български? Да не се хоства в БГ (ако е онлайн)? Да е направен от фирма от чужбина?
  Какво?
   
 4. manuel

  manuel Active Member

  Рег.:
  Февру 24, 2012
  Съобщения:
  228
  Харесвания:
  43
  Точки:
  28
  В някоя от многото срещи са ги опрели до стената и са ги питали какво правят бизнесите, които продават в амазон, ebay или пък ползват shopify и разни други чуждестранни платформи, при което отговора от НАП е бил че ако ползваш чуждестранен софтуер то тогава не ползваш СУПТО.
  Общо взето след всяка среща нещата се разводняват повече и повече, та спрях да следя какво се случва. Допускам, че ще има сериозни промени до септември, но .. нищо не е ясно когато иде реч за НАП.

  Най-искрено се надявам това да не стане факт, защото как би могъл българския софтуер да е конкурентен ако за него има 100 административни регулации, а за конкурента му от чужбина опериращ на същия пазар ги няма :)
   
 5. zoomaniak

  zoomaniak Well-Known Member

  Рег.:
  Февру 4, 2011
  Съобщения:
  1,066
  Харесвания:
  276
  Точки:
  83
  Съществуват МНОГО услуги на ниво СОФТУЕР извън България - и на Български език. Те не са подвластни на НАП и т н..... но все пак са ЗАКОНЕН поток от приходи - който може да бъде проследяван. Но това не е проблема.........

  НАП не те ограничава да ползваш СОФТУЕР само в България - цял свят е пред теб.

  Англоезични фактури могат да бъдат превеждани на всички езици и важат според държавата..............

  Но това са врътки за високо ниво. Но лично на Айфона ми съм издавал фактури с АП за фактуриране и всички екстри........... и пак се приема за фактура - с друг номер и т н.....

  По закона за Фактурите - ако прочетеш за изискванията за визуализиране и елементи в тях - ще видиш как нещата са в БАЛАНС между езиците и визията...............
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice