За янките :D

nortrant

Well-Known Member
Как янките си представят картата на света? :mrgreen:

20120920.pbxhgtqbev.jpg


Ако накараш средностатистическия американец да ти нарисува картата на света, той ще накара дори Черната Златка да се почувства като един Магелан. Неграмотността и незаинтересуваността на янките относно света извън границите на собствената им родина е пословична, коментират в сайта happierabroad.com. Туристи, посетили САЩ, разказват как, ако питат местен дали е бил в чужбина, той жизнерадостно отговаря: „Да, разбира се! Бил съм в Мичиган, Тексас, Илинойс...” Във форумите на сайта са поместени няколко карти, които показват как изглежда Земното кълбо в очите на повечето американци.


20120920.biqlhytxif.jpg


В глобален план картинката е доста опростена. В средата, разбира се, е Америка. На изток има два (кой знае защо) острова – Англия и Европа. За Великобритания пише: „Тематични паркове. Идете да видите кралицата”, а за Европа: „Няма телевизия и ескалатори.”

Още по на изток Азия и Африка са слети в едно петно. В южната му част се уточнява: „Тук живеят дракони. Хората се ядат един друг!”, а на север: „ Внимавайте – комунисти! Те са наши врагове и трябва да бъдат унищожени!” Макар на фона на планетата, Куба да е сравнително малка, янките няма как да не са чували за нея и затова са успели да я маркират горе долу на правилното място в Мексиканския залив (тя не е съвсем там, но това са подробности). За страната на Кастро е написано: „Комунисти. Те искат да унищожат нашата велика демокрация с техните пури.”

На север все пак повечето са наясно, че живеят канадци – „нашите приятелски настроени, но изостанали съседи”. А на юг живеят „малки миризливи пичове с големи шапки”.

Ако се задълбаем в Европа, в която „няма ескалатори”, въпросите вече са за напреднали. Все пак някои от американците, които са пътували по-далеч от Масачузетс, имат някаква идея за континента и за страните в него. За България се изказват кратко и с въпрос: „Те не бяха ли част от Русия?”

20120920.uydgcfgeik.jpg


Великобритания: Риба и чипс, лоши зъби, Джеймс Бонд, Хари Потър. Не могат да задържат колония.

Ирландия: Червени коси. Алкохолици. Ю Ту.

Шотландия: Смело сърце, полички, голф

Холандия: Дрога. Курви. Дрогирани курви.

Испания: Бикове. Хубави гаджета.

Португалия: Това не е ли Испания?

Франция: Сноби. Вино. Не могат да спечелят война. Ниски президенти.

Германия: Бира. Евтино порно. Нацисти.

Полша: Шега за поляци. Не са много интелигентни.

Естония, Латвия, Литва, Словакия, Беларус: Това държави ли са?

Молдова: Не съществува. Никога не съм чувал такова нещо.

Чехия: Бира. Евтини курви. Бира.

Австрия: Умалена Германия. Много планини. Класическа музика.

Унгария: Не, благодаря! Току що ядох.

Гърция: Родината на сувлакито. Тотално разбита държава.

Румъния: Вампири. Можете да си поръчате булка по пощата.

И, разбира се, Русия: Комунизъм. Хакери. Водка. Ана Курникова.

/БЛИЦ blitz.bg/news/article/155477


:lol:
хахахах :lol:
 
А тонката ако ме чете :) да си спомни онази история от преди години.... звъни на потенциален клиент, Итс Тони Волф Колинг фром Бългериа... и отсреща се му връщат Булджериа? Ис дет ниър Алджериа ор Найджериа ....
 
От: За янките :D

Не им трябва да са умни , важното е да ги хадъхват с патриотизъм и да се управляват лесно. Да ходят да се избиват в името на родината и да си мислят ,че наистина е така , а не за пари.
 
От: За янките :D

Не им трябва да са умни , важното е да ги хадъхват с патриотизъм и да се управляват лесно. Да ходят да се избиват в името на родината и да си мислят ,че наистина е така , а не за пари.

Не оспорам икономическия интерес, но ги бъркаш с комунистическия блок за останалото. Те си имат платена армия. А народа им е протестирал многократно през кратката им история срещу войните.

какво други казва? Там сте ебати пичовете :mrgreen:

Интересуваше се от нещата, аз естествено му дадох направо да гледа в википедия за разни неща, Джон Атанасов едно друго, стана му интересно и си говорихме за разни неща.

Изобщо големи комплекси ни гонят тука, както и в останалите малки държавици, че сме най-умните, най-великите и т.н. и все гледаме другите да ги изкараме по-сле от нас си вместо да си отворим очите малко и да си действаме нормално и най-вече да градим вместо да надуваме балони.
 
От: За янките :D

Преди 10 години като бях имаше някакво предаване и за даваха въпроси. На въпрос коя е северната им съседка отговориха Мексико, а за южна беше че цялата граница е морска - Тихия океан.
 
От: От: За янките :D

Ха уцелихте ме, преди малко гледах това клипче - направо паднaх от смях!
Няма как да го вградя тук, който иска да гледа:arrow: http://tomcat2.blog.bg/politika/2012/09/19/spoko-zlatke-ima-i-mnogo-po-zle-ot-teb.1001316 :-o:-o:lol::evil::cry:

нееееее :lol: т'ва цепи мрака без фенерче :D
90% от въпросите бяха свързани с убийства и войни :rolleyes:

а тая пачавра недоносена от началото на клипчето за Виетнамската война - чуди се дали са участвали..къде масови убийства без вас?
 
От: За янките :D

във всяка държава има неграмотници и ако целенасочено представяте данните само от такива съм сигурен че от български граждани и по-големи тъпизми ще скроите.
Дет викат некои софианци: „От Витоша по високо нема и от Искъро по дълбоко нема”, та и тука по нашите земи има хора дето най-много са ходили до областния град да свършат някоя бюрократична работа по принуда , та питайте ги тях за света
 
От: За янките :D

Последния случаен американец с който говорих знаеше къде е България и подробности от света.

Това са някакви мега-хиперболизирани изстории на тия картинки.

Не съвсем. Един колега в университета попита друг състудент (австралиец) на какъв език говорят в Австралия. Питали са ме и България в коя част на САЩ се намира...
 
От: За янките :D

Не съвсем. Един колега в университета попита друг състудент (австралиец) на какъв език говорят в Австралия. Питали са ме и България в коя част на САЩ се намира...

Да, спор няма че повечето не я знаят къде е и няма и защо да я знаят. Аз примерно не знам къде е Мозамбик да кажем но не ми и трябва. И ако мозамбик вземат да се имат за велика държава просто ще ми е през ... ясно къде. Трябва да се има ясна некомплексирана преценка за нещата за да се действа съответно рационално - градивно, нещо да се прави смислено, и да се сравняваме с добри примери, не с лоши, защото иначе и стандарта ни и реалността ни няма да се променят - нали има и по-зле от нас - отбрани селекции от най-лошото у другите... абе както си решите - въобразявайте си, но не си правите услуга, нито на България или на българите правите.
 
ама те на картата са разменили имената на страните и са написали че австралия е първо Иран, после корея това беше добър базик

иначе и аз незнам къде е мозамбик :) това че има средностатистически тъпаци означава само едно че не трябва да си много умен че да изкарваш достатъчно пари за да живееш добре

Иначе само един факт ще дам 60 от топ 100 университетите в света се намират в сащ
на второ място е англия с 12 класацията е правена от англичани така че не може да става дума за пристрастност, имат си и достъчно много умни хора...

http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2012/mar/15/top-100-universities-times-higher-education
 

Горе