Земетресението в Турция и Балканския полуостров!

ОКР и хипоходрия позачезват кога човек се сдобие с деца, петове или други задължения, изискващи отговорност, адаптивност, реагиране на момента и т.н.

Едно кученце не върши работа - нещо по-сериозно и "нарушаващо рутината" трябва да е.

Ама примерно ако Митето си остане бекярин, нещата само ше се влошават с възрастта...
 
Темата рязко е сменила първоначалната си насока и се е превърнала в междуфорумна седянка. Интереснооо :cool: :D
 
  • Like
Реакции: OSH
Многоуважаваният от мен астролог Филип Филипов прогнозира редица силни земетресения през следващия лунен месец, като основната причина за тях са текущи и следващи слънчеви изригвания с огромна сила, каквито не е имало през последните 20г. В т.ч. и около двете Америки...
Филип Филипов бе отново изключително точен в прогнозата си, днес 6,4 по Рихтер удари Турция, Сирия, Ливан, Кипър, та чак и Израел. В Събота сподели прогнозата си и няма и 2 дни по-късно, тя започна да се сбъдва. Това няма да е последното силно земетресение, за съжаление...
 
  • Like
Реакции: Vbb
Твърди се, че жертвите са 80 хиляди и повече.
 
Моята информация от преди няколко дни е, че жертвите са поне 80 000. Тогава официално бяха 40 000, днес съобщиха за 50 000.

Една от основните криви за най-големия разлом минава точно през о-в Санторини.

Точно при изригването на Санторини (следствие на земетресение) се губи връзката между прототраките и по-познатите след това. Изворите казват, че и всичко на север до Стара Планина е било обезлюдено.
 
  • Like
Реакции: Vbb
o_O
 
Румънците са се поизплашили и ще правят ремонти на по-слаби сгради и то с евро средства. Нещо като нашето саниране, само дето нашето саниране беше чисто козметично и бая пари се окрадоха от там.
 
Румънците са се поизплашили и ще правят ремонти на по-слаби сгради и то с евро средства. Нещо като нашето саниране, само дето нашето саниране беше чисто козметично и бая пари се окрадоха от там.
Ние дори застраховки няма да си направим, защото сме пичове. И ще продължим да усвояваме тераси, да бутаме стени и разбиваме на поразия. :D
 
01.03.2023 г.

Сеизмологът Хугербитс, който предсказа земетресения в Турция, прогнозира нови в Камчатка

Холандският сеизмолог Франк Хугербитс очаква мощно земетресение в района на Камчатка и Курилските острови в началото на март. Според него магнитудът на земетресението може да бъде 7 или 8. Въпреки това Данила Чебров, директор на Камчатския клон на Геофизичната служба на Руската академия на науките, каза, че в момента сеизмолозите не регистрират надеждни предвестници на земетресение в Камчатка.

По-рано Франк Хугербитс предупреди за възможно земетресение с магнитуд 7,5 в Турция, Сирия и Близкия изток. Това се случи на 6 февруари. По последни данни повече от 45 000 жители на Турция и Сирия са загинали в резултат на земетресения .

Видеоклип, публикуван в YouTube канала на научната организация Solar System Geometry Survey, в който Франк Хугербитс казва, че позицията на Земята, Меркурий и Сатурн може да доведе до силна сеизмична активност на 3 и 4 март или 6 и 7 март.

Според г-н Хъгербитс рисковите зони ще бъдат западното крайбрежие на Северна Америка и дълбоководният изкоп Кермадек в югозападната част на Тихия океан, както и райони на Камчатка, Курилските острови, Северна Япония, Филипините и тихоокеанското крайбрежие на Индонезия. „Няма начин да знаем със сигурност, но първата седмица на март ще бъде изключително критична. Можем да видим земетресения с магнитуд над седем или осем“, каза той.

Коментирайки прогнозите на г-н Hugerbits, Данила Чебров каза пред РИА Новости, че в момента няма надеждни краткосрочни предвестници на земетресения в Камчатка. Той подчерта, че Камчатка наистина е една от най-сеизмично активните зони на планетата, но към подобни прогнози се отнасят със съмнение в руския изследователски център.
02.03.2023 г.

Второто земетресение за деня е станало близо до Курилските острови

Земетресение с магнитуд 5,0 е станало в Тихия океан близо до Курилските острови, според данни на уебсайта на местния клон на Единната геофизична служба на Руската академия на науките . Земетресението е регистрирано в 17:14 местно време (9:14 московско). Огнището му се намираше на дълбочина 63 км, на 60 км южно от село Малокурилское на остров Шикотан.

Трусове са регистрирани в Малокурилски, съобщи за РИА Новости ръководителят на сеизмичната станция в Южно-Сахалинск Елена Семенова.

Това е второто земетресение за един ден близо до Курилските острови. Първото от тях с магнитуд 5,0 е регистрирано в 6:29 местно време (22:29 московско време на 1 март).

Тази седмица холандският сеизмолог Франк Хугербитс, известен с прогнозирането на земетресение в Турция, каза, че в началото на март в района на Камчатка и Курилските острови ще се случи силно земетресение с магнитуд от 7 до 8 по Рихтер. В същото време Камчатският клон на Геофизичната служба на Руската академия на науките казва, че в момента сеизмолозите не регистрират надеждни предвестници на земетресения в Камчатка."

____
Сигурно случайно познава (почти, наддал е с 2 единици, понеже прогнозата е за Русия).
Освен ако не работи в харп, тогава е служебно.:D
 
Ние дори застраховки няма да си направим, защото сме пичове.
И да си направим форсмажора ще занули. Стават ако съседа те наводни :)
 

Горе