Знам какво ми се яде, но не знам как да го приготвя!?!?!?

Бял Оман

New Member
Привет на всички!
Като за начало ще ви кажа, че съм очарован от това място и хората, които щъкат из него. Обиколих много подобни сайтове, но този е единствения, който ми вдъхна доверие от раз. Тук се сещам за приказката за прасенцето и началника. "За малко прасе и нов началник, голяма дума не казвай, че не знаеш каква свиня ще стане утре!" (((-: Това беше, за да не кажете, "от вратата за краката"...
Близо четири месеца обмислям проект за сайт, който ще води след себе си други такива. Акцента основно ще е върху съдържанието, комерсиална тема поднесена по алтернативен начин, пречупен през призмата на житейският ми опит и мироглед. Идеята ми е да ползвам някоя от готовите матрици на Blogger или WordPress, въпреки многото изчетени материали не съм направил избор. С няколко думи, куца ми техническата част. Нямам опит и ще се радвам ако мога да почерпя от вашия. Твърдо съм решен да реализирам идеите си и вярвам в успеха на начинанието. На тези от вас, които решат да заложат на "куцото куче" ще кажа, че няма да съжаляват(шината на крака му е дървена и става за гризане). И както би казал Хамлет: WordPress или Blogger, това е въпроса???(един от многото де) (((-:
 
От: Знам какво ми се яде, но не знам как да го приготвя!?!?!?

Здравей и добре дошъл! Направи добро представяне и смятам да го отпразнуваме с отговор :)

Когато сравняваш Блогър И WP нещата са много неравностойни. Блогър е доста ограничен от към функционалност и по принцип е много трудно да се реализира цялостно IT-решение, което да има добра функционалност. Без да знам каква е идеяата, която развиваш бих гласувал за WP - там плъгин базата е огромна и повечето неща вече са написани и готови за ползване.

Все пак ако прецениш ми драсни идеята си на ЛС и ще мога да ти дам по конкретен отговор.

Евала за позитивното мислене!

Поздрави,
Вецков
 
От: Знам какво ми се яде, но не знам как да го приготвя!?!?!?

Привет и от мен. Като един "Wordpress Maniac" гласувам с две ръце за Wordpress. Както каза колегата Ветцков тази платформа има много повече възможности, плъгини и теми. Не си уточнил дали смяташ собствен хостинг да ползваш или този предоставен от двете системи. Ако си избрал вторият вариант ето една полезна статия на тази тема:кликни ме
Аз също като теб не съм на ти с код, валидация, програмиране и т.н. "Wordpress" ми допадна със своята простота и начин на работа. Мога да пусна линкове за видео уроци или линк за книга за тази платформа, ако се спреш на нея. Колегата BullBlogger ще каже плюсовете на Blogger платформата.

п.п. Нещо познато-криминална физиономия имаш? Да са те давали по телевизията или вестниците?
 
От: Знам какво ми се яде, но не знам как да го приготвя!?!?!?

Да всички мнения които прочетох в мрежата са такива, но всички, които познавам ме съветват обратното! Предполагам че не им се занимава с мен, като че ли блогер се ползва по лесно! Наскоро се регнах в Уордпрес, тоя който е на български, пиша по малко. Онзи ден исках да си сменя темата, но не от наличните. Менюто в настройки ме ограничава!!! Абе, луда работа.
 
От: Знам какво ми се яде, но не знам как да го приготвя!?!?!?

Добре дошъл тук и се радвам за хубавите думи. Опредлено ще намериш информацията, която ти е необходима, за да започнеш това с начинанието си. Ще видиш, че местенцето тук е иделано за развиването ти като професионалист в тази област. И ако трябва да дам мнение по въпроса, аз лично харесвам повече WP платформата, но все пак си направи и ти ресърч и виж с коя ще ти е по-добре да работиш. Пожелавам ти успехи и до нови срещи тук. ;)
 
От: Знам какво ми се яде, но не знам как да го приготвя!?!?!?

Ха ха...Благодаря! Ако се се навъртат мацки, да махна снимката? А се чудех защо феминистките трият мненията ми в блоговете си!!!
Определено ще е Уордпрес. Тъй като съм икономист а кравата е чужда, следователно ще гледам да я издоя максимално.
 
От: Знам какво ми се яде, но не знам как да го приготвя!?!?!?

Здравей и добре дошъл.

Блогър или Уордпрес? Едното е по-просто и лесно, а другото е по-функционално. Зависи от проекта ти можеш спокойно да го реализираш и на блогър. Съществено в случая е да не бъркаш безплатната платформа на wordpress.com с пълнофункционалната УП инсталирана на собствен хост и със собствен домейн. Разликата е меко казано огромна. Предполагам, че колегите предпочитат Уордпрес, но имат предвид пълнофункционалната система а не безплатната услуга.

Ако избираш между двата безплатни варианта blogger.com или wordpress.com с две ръце, два крака и всички други израстъци гласувам за блогър.

Още един плюс на блогър - много по просто е ако започваш от нулата.

Естествено блогър си има и минуси. Ако искаш можеш да ми драснеш едно мейлче на bullblogger {at} gmail {dot} com за да ти дам малко по-подробен отговор.

ПП не мога да не кажа, че блога в подписа ми е посветен на изграждане на блог на блогър и самият той използва блогър, та ако ти трябва нещо такова виждаш един пример
 
От: Знам какво ми се яде, но не знам как да го приготвя!?!?!?

Ползвай си блогер , wordpress sux ако нямаш опит.
 
От: Знам какво ми се яде, но не знам как да го приготвя!?!?!?

Както колегите по-горе казаха, всичко зависи от желаната цел. Ползвам wordpress (но не този от .com) от половин година и съм повече от доволен. Гъвкав е, лесен за употреба. Има една камара материали за това как може да си промениш дори и нещо готово, по начина по който на теб ти е удобно. Лично аз останах приятно изненадан от начина по който е организирано всичко. От ядрото, до всички теми и темплейти. Няма да казвам каква е бройката на достъпните плъгини, ясно се вижда от http://wordpress.org/extend/plugins/ . На мен лично адски много ми харесва факта, че имаш поне 5 алтернативи на всяка една добавка. Така например днес смених кеширащата ми система с друга, която работи по-добре с PHP оптимизатори като APC, eAccelerator. Натовареността на машината спадна двойно, а сайта се зарежда 3 пъти по-бързо.
@scorpiass - колега, не мога да се съглася с теб. И аз преди 6 месеца проходих в ползването на wordpress, но смея да твърдя, че трябва да нямаш грам сиво вещество, ако до 3 дни не си разучил всичко. Системата е елементарна, дори и за хора без опит.
 
От: Знам какво ми се яде, но не знам как да го приготвя!?!?!?

Welcome :)
Аз лично използвам Wordpress и гласувам с две ръце за него. Предимствата колегите ги изброиха по-горе и няма да повтарям казаното от тях. Преди време започнах с Blogger, който е идеален за начинаещи, ще ти помогне да навлезеш в материята както се казва.
Разцъкай си безплатната версия на WP-то, регистрирай си се в Blogger, пиши по малко, дай ни линкове към творенията си, не се притеснявай да питаш ;)
Съвсем скоро мисля, че и сам за себе си ще си си направил сметката кое от двете е по-удачно да използваш за проекта си. Успех!
 
От: Знам какво ми се яде, но не знам как да го приготвя!?!?!?

Здравей, ползвай Wordpress, аз лично започнах с blogger и бях много против wordpress, но после се осъзнахи разбрах каква сила е Вордпресс-а и понеже виждам, че си амбициозен и културен - dark_lord93 - това ми е скайпа, ще ти помогна с каквото мога и то безплатно :) /
 
От: Знам какво ми се яде, но не знам как да го приготвя!?!?!?

Благодаря на всички! За сега цъкам wordpress, bqloman нищо кой знае какво. В Блогър ще пробвам днес. Да ви попитам! Вчера основно си играх с търсачката за ключови думи. След голямо ровене попаднах на словосъчетание между дума и съюз, средно месечното му търсене е около един милион пъти без конкуренция! Домеина е свободен, info-$0,89 com-$9,89. Името няма нищо общо с концепцията ми, но пък може да роди друга. Кажете, това попадение ли е??? А, и още нещо! Не мога да пускам постове и да пращам съобщения, сигурно съм намерил G-точката на правилата за малоумници...(дано е така и дано тоя път стане)
 
От: Знам какво ми се яде, но не знам как да го приготвя!?!?!?

Ще трябва да прочета правилата, въпреки че вече стоплих! Развял съм въжето в къщата на обесените!!! Хи-Хи-Хи...Маниаци... Чудех се защо някой от връзките, които публикувате изглеждат странно, а то било от феродото!!! Посмях се...
 
От: Знам какво ми се яде, но не знам как да го приготвя!?!?!?

Споко, още някое мнение и ще преминеш заветната бариера ;)

[url]http://bqloman.wordpress.com/[/URL]

Харесва ми начина ти на писане, успя да ме разведриш :) Само едно въпросче: 1-вите публикации нарочно ли са с по-голям шрифт или просто недоглеждане?
 
От: Знам какво ми се яде, но не знам как да го приготвя!?!?!?

Правя си експерименти, по време на които мързелът ми се сеща за мен и се опитва да ме изчука. Аз като един истински паметник на хетеросексуализма у нас, му обръщам гръб и заспивам със здраво стиснати бузки. Което ме навежда на мисълта, че седалищните ми мускули са виновни за шрифта. Ще го оправя ,просто исках да видя как изглежда стръвта за кьоркефал... :)))
 
От: Знам какво ми се яде, но не знам как да го приготвя!?!?!?

Нямам думи да опиша възхищението от това, което прочетох в твоя блог.
Уникален си:)
Пожелавам ти много успехи, в това твое начинание :clap:
Поздрави:
Метаджазвето
 
От: Знам какво ми се яде, но не знам как да го приготвя!?!?!?

Ако мога и аз да се намеся,може да опиташ с джумла.Почти като wordpress е ама с повече възможности.Успех с начинанието !:)
 
От: Знам какво ми се яде, но не знам как да го приготвя!?!?!?

Сайтовете от тия тип са дългосрочна инвестиция. И като такваз е за предпочитане да я притежаваш и де юре. Безплатната крава не дава мляко първите месеци, само й ринеш лайната. А след това собственикът може и да си я прибере.

Купи си домейн и хостинг - няколко лева на месец са разходите.
 
От: От: Знам какво ми се яде, но не знам как да го приготвя!?!?!?

Благодаря на всички! За сега цъкам wordpress, bqloman нищо кой знае какво. В Блогър ще пробвам днес. Да ви попитам! Вчера основно си играх с търсачката за ключови думи. След голямо ровене попаднах на словосъчетание между дума и съюз, средно месечното му търсене е около един милион пъти без конкуренция! Домеина е свободен, info-$0,89 com-$9,89. Името няма нищо общо с концепцията ми, но пък може да роди друга. Кажете, това попадение ли е???

Не казахте нищо за това!?!?!?
 
От: Знам какво ми се яде, но не знам как да го приготвя!?!?!?

Определено е попадение
В днешно време почти няма незает домейн
Но, дали търсачката ще го изкарва на първа позиция при търсене, не се знае.
Според мен е хубаво да си регнеш .ком, колкото се може по - бързо.
Утре не се знае дали ще е свободен.
 

Горе