Зов за помощ

Buster Dousglas

New Member
Здрасти!
На кратко, правя колички за пуканки и варена царевица. И затова искам да си направя сайт нещо като showroom.
Нуждая се от помощ за сайта по скоро от информация. Понеже той няма да е нещо кой знае какво малко информация няколко снимки и толкова, затова смятам да се пробвам сам :D
Въпросът ми е, с коя програма да го направя и ако може съвет от къде да почерпя информация за работа с нея.
И също така преди години бях чувал че било най - добре да се пише на html защото сайта ставал възможно най лек, един вид по бързо зарежда има ли нещо такова :mrgreen:
 
От: Зов за помощ

Искам да поясня, имам достатъчно време да се образовам добре за програмата с която ще работя.
Казвам го за да ми предложите най доброто според вас а не нещо с което смятате, че ще се справя понеже си личи от писанията ми, че съм невежо говедо. :D
 
От: Зов за помощ

Аз ти предлагам да го направиш с Wordpress. Ще ти е много лесно и удобно, а и сайтът ще изглежда прилично. Има доста безплатни темплейти, а в краен случай може да си напишеш собствен. Има безплатни уроци и за това в нета. Има и много добавки безплатни към Wordpress. Проучи го :)
 
От: Зов за помощ

Понеже не съм много в час с термините темплейти означава от тези готовите сайтове където си слагаш снимките и там квото искаш и готово.
А после сайта е ww w. asdasd . rrgrg .frfr.bg naprimer :D или съм далече много :D
 
От: Зов за помощ

+1 за Wordpress. Достатъчно е да можеш да боравиш с Google, за да постигнеш задоволителен резултат.
 
От: Зов за помощ

Подкрепям предния отговор - WordPress е най-добрия вариант, в случай, че просто искаш да направиш сайт, без да разполагаш с технически познания. В youtube има хиляди видеа по темата. Като гледам се организират и курсове... (макар и платени ... https://softuni.bg/trainings/1317/business-websites-with-wordpress-march-2016 )

В случай, че желаеш да започнеш както се казва - "от нулата" и желаеш да се занимаваш професионално (или пък не) с изработката на сайтове - ще трябва да усвоиш основополагащи програмни езици, като HTML и CSS са част от тях. Може би това ще ти е от полза - https://www.youtube.com/channel/UCgQgDxzhT4XMZry-rxHGh3A
 
От: Зов за помощ

А защо не blogger?

За даденото описание е даже по-просто и по-добро. Сетваш го на собствен домейн, един читав шаблон и летиш. Хостингът е фри и няма никакви шансове да падне.

Да не говорим, че познанията са в пъти по-малко от нужното за WP
 
От: Зов за помощ

Аз ти предлагам да платиш на някой 100, 200 кинта да ти го направи професионално.
 
От: Зов за помощ

А защо не blogger?

За даденото описание е даже по-просто и по-добро. Сетваш го на собствен домейн, един читав шаблон и летиш. Хостингът е фри и няма никакви шансове да падне.

Да не говорим, че познанията са в пъти по-малко от нужното за WP

Предпочитам да чета и да се понауча, и да създам това което ми е в главата мога да отделя точно 4 месеца мисля че горе доло биха били достатъчни за да науча основните неща на някоя от тези програми общо взето ми е малко като предизвикателство и ми е интересно
 
От: Зов за помощ

Ако е само за представяне на продукцията (какво предлагаш и т.н.) и разни снимки, може на чист HTML.
Има готови безплатни темплейти из интернета - вземаш един и си го нагласяш.

А снимките предполагам може да ги качиш във Flckr или Picasa и оттам да ги линкнеш в темплейта.
 
От: Зов за помощ

Ето тук има всякакви платени темплейти, не чак толкова скъпи: https://themeforest.net/

Всичко обаче е много относително. Ето примерно един HTML темплейт: http://themes.suelo.pl/mi/index-it-vertical.html Ще кажеш, щом е HTML значи всичко е леко и бързо. Е да, обаче 2.5MB се трансферират конкретно за този темплейт и само половината от това са снимки. 572KB е JavaScript, 273KB е CSS, 212KB са шрифтове и т.н.

При Wordpress пак имаш темплейт аналогичен на този, но в допълнение имаш сървърна част (PHP и MySQL база данни) и можеш да променяш съдържанието на сайта през админ панела, да сменяваш теми, да добавяш плъгини и куп други неща. HTML кода се генерира от сървъра всеки път, но това се заобикаля като се инсталира плъгин за кеширане.
 

Горе