Идва нова ера в eCommerce платформите! shoptico.com - нова, супер бърза eCommerce платформа

Какво ще направите с външните ресурси за реклама като google,google tag, facebook pixels, adwise, pazaruvaj интеграции и profitshare, rtb?
Стараем се всякакви такива неща да се зареждат след като страницата е "заредила" статичната част от съдържанието, където е възможно. Всъщност в момента не се сещам за интеграция, където не е възможно. Т.е. това по никакъв начин няма да наруши user experience-а. Евентуално ако избереш да си интегриран с много такива ще смучеш повече трафик и батерия на мобилни устройства на хората, но всичките по отделно са optional, т.е. това че ги има интегрирани всичките, не значи че те ще товарят всеки един магазин ако не са включени всичките.

слабото място както винаги е базата , надявам се че не разчитате само на 1 машина.
Ако имаш предвид дали всички магазини ще са хостнати на една машина - твърдо не. Имаме си изградена система за distributed deployment. Също така всеки магазин си има абсолютно собствена и напълно изолирана база от останалите.

Ако имаш предвид дали един магазин ще може да бъде хостнат едновременно на няколко машини, поради твърде обемен load - това все още не сме го имплементирали и едва ли ще ни бъде в плана за 2019. Но по-натам ще се наложи най-вероятно.

Готин кик старт ще е според мен ако успеете по някакъв начин да направите някаква съвместимост между приложенията на shopify и вашите.
Със сигурност това би било много добре, но се съмнявам, че ще е възможно :(

Дали ще има модул за импорт на xml файлове и последващ автоматичен ъпдейт на зададени периоди? Нещо като All Import Pro за WP?
XML Import - да. Не съм запознат конкретно с All Import Pro за да кажа дали ще е същото. Автоматично ъпдейтване през определено време - нямаме планирано за момента, но не звучи като нещо сложно да се имплементира ако има желание от потребителите. Ще го имаме предвид.

чудесно, изброи няколко покемона :D, но не каза какво точно е искал да каже автора, че правите неща които другите не могат.
Затова започнах с "въпреки маркетинговото звучене на фразата, ще се опитам..." :) Със сигурност конкретния технологичен стак не ни дава някакви свръхестествени възможности, нечувани в другите езици за програмиране и технологии, но според мен ни дава edge в доста отношения.

пуснете едни демо магазин за да се види там скороста, а не на някаква демо страничка
Прав си, че изглежда измамно с демо страничка, но по наши измервания при реалния магазин засега няма значителна разлика от това, което се вижда сега. Вéрвайте ми :p Неща, които не се случват мигновено в реалния магазин са - зареждане на резултати от търсене, потвърждаване на закупуване, логин, и общо взето неща, които изискват roundtrip до базата и юзърския интерфейс има нужда от response за да направи визуализация. Например добавяне на продукт в количка, смяна на страница и отваряне на количката ще бъдат мигновени операции, тъй като не изискват потвърждаване от бекенда.
Като RAM usage и трафик числата са по-големи, просто защото има повече картинки и повече елементи по страниците.
Засега това мога да кажа. Пък другото - поживём — увидим. :)

Може ли да има дигитални продукти?
Да. Възможно е това да не е част от бетата обаче.

Може ли да се продава абонаменти чрез вашата платформа?
На roadmap-а ни е, но едва ли в първия релийс.

Здравейте, още чакам отговор какво ще правите към външните ресурси :) защото примерно те качват към 1.5 секунди ако един онлайм магазин ползва сериозна стратегия за реклама и ремаркетинг.
Извинявам се за забавянето. Дали все пак успях да отговоря на въпроса?

Другото което се чудя как се фиксирате клиента да не качи 8 слайдера на началната страница и да забави сайта.
Това е добър фийдбек. Това, което си мисля е, че най-добре за него да му изкараме просто един дебел warning, че това което прави може да резултира в кофти перформънс за неговия магазин, пък той на своя глава вече да прави каквото иска. По-apple-ския подход би бил вместо warning директно да му забраним да прави неща, които биха могли да доведат до кофти перформънс, с цел да пазим бранда, но мисля че това е твърде крайно.

Отделно част от deployment pipeline-а ни е автоматичен анализ на това кои части от страниците се виждат при първоначално отваряне и всички по-тежки ресурси (картинки), които са извън границите на очаквания viewport се lazy-load-ват след като е приключило първоначалното зареждане на страницата. Т.е. освен ако тези 8 слайдера не се виждат едновременно на екрана, няма да е чак такъв ужас. Даже бих казал изобщо.

освен че ще спестите от машини ако знаете какво правите и ще направите добри планове, сигурно заради това сте го избрали и още ред причини
THIS GUY GETS IT :)

обаче как ще се преценява кой код колко е добър и как ще защитите кодвете и провокирането и ограбването на даден онлайн магазин в маркетплейса защото най-вероятно ще се инсталират от панела на системата или се бъркам
Не съм сигурен дали разбирам напълно въпроса, но реално след като всичко е хостнато на машини, до които само ние имаме достъп, инсталирайки си модули от маркетплейса, ти реално няма да имаш достъп до техния сорс код. Единствения, който може да ти го открадне, сме ние. :)

Визуалният едитор нали ще може да променя както десктоп изгледа, така и мобилния изглед?
Да.

А да, нали ще може да се върже с Google Analytics и Facebook Pixel?
Да.

Абе и аз съм готов да се обзаложа, че с тоя стак сами ще си пишат в маркетплейса.
Здравей, хейтър,

Ето вече имаме поне един ентусиаст и той да ни прави компания в маркетплейса, така че всичко е точно :D
 
Всичко добре, обаче моля махнете зубъра (или по неговия бинglish тхе geek) от темата. Изобщо кой ви даде идея, че програмистите трябва да имат какъвто и да е контакт с клиентите. Дори за обяснения....които клиентите 99.99% не разбират.
 
Здравей, @Vladimir Angelov Благодаря за отговора много точно :)
Желая Ви успех, надявам се да стигнете далеч, малко хора се впускат в тази надпревара.
Поздрави!
 
Всичко добре, обаче моля махнете зубъра (или по неговия бинglish тхе geek) от темата. Изобщо кой ви даде идея, че програмистите трябва да имат какъвто и да е контакт с клиентите. Дори за обяснения....които клиентите 99.99% не разбират.

Има няколко човека, които имаха конкретни техничес... пардон "зубърски" въпроси, на които няма как да отговори не"зубъра" :) Евентуално може да направим отделна тема за технически въпроси само, но според мен ще е непрактично.
 
Здравей, @Vladimir Angelov. Пожелавам ви много, много успехи.
Mодул за импорт на xml файлове и последващ автоматичен ъпдейт на продуктите на зададени периоди. Супер важно за колегите, които работим на принципа на дропшипинг за да имаме винаги актуализирани, стоката, цените и наличностите в реално време.
 
Маркетинга и хайпа е на ниво, дано е такъв и крайния продукт. Успех!
 
Дизайна счупен.
Виж файлът 17607

Това на какъв браузър или дивайс, за първи път виждам да е така :D

A, да. Видях на IE 11 няма flex за това така става :D Няма смисъл дори да се хабя за тоя умрял браузър от 2013 г. ;)

Новата ера дойде ли, или да я чакаме още?
То ако така идва бързо, вече да съм милиардер. Хубавите работи стават бавно :D
 
Това на какъв браузър или дивайс, за първи път виждам да е така :D

A, да. Видях на IE 11 няма flex за това така става :D Няма смисъл дори да се хабя за тоя умрял браузър от 2013 г. ;)
Ако мислиш така - то този бизнес не е за теб..........
 
Това на какъв браузър или дивайс, за първи път виждам да е така :D

A, да. Видях на IE 11 няма flex за това така става :D Няма смисъл дори да се хабя за тоя умрял браузър от 2013 г. ;)


То ако така идва бързо, вече да съм милиардер. Хубавите работи стават бавно :D
flex-a е много удобен, но губиш IE.
Преди малко ми звънна една клиентка, която имаше проблем и се оказа, че използва IE .. проблемът беше другаде, но факта е че все още има хора които го използват. А да се напише css без flex не е rocket science.
Друга алтернатива е да сложите едно съобщение в началото на сайта, където да се изписва, че браузъра не се поддържа. Аз така съм направил с IE < 9, защото с осмицата имам някакви js проблеми и е too much effort да ги оправям.
 
@testkiwi какви данни имате и къде ги гледате за браузърите, че да решите да отсвирите един от тях?

При 3 милиона потребители за месец юни Edge има дял от 1.36%, а IE 2.90% (~70k потребителя). Ако клиентите ти са готови да загубят тези хора - живи и здрави :).

Между другото не само с IE има проблеми флекса. Ще разберете като започне (или е по правилно да кажа ако започне) експлоатацията на продукта ви.
 
Ако мислиш така - то този бизнес не е за теб..........
Кое не е за мен? То bootstrap 4 не работи на тоя браузър, какъв е смисъла да оптимизирам нещо за този мъртъв от години браузър? Демо сайта, не магазина, мога да го фиксна да работи и на 9 ама за какво.. Ще сложа една страничка, да си свалят "нормален" браузър

Гледайте шопифай - 30 милиадра долара и не работи, пишете им как може такова нещо :D
upload_2019-6-19_11-47-53.png


И wix, който струва към 10 милиарда долара не реаботи на IE 11
upload_2019-6-19_11-37-11.png

Не берете грижа за потребителите ни, имаме няколко стотин хиляди бизнес клиента в няколко държави, които могат да имат нужда от магазин или вече имат такъв, на които ще бъде предложена платформата, мисля, че можем да си позволим да изпуснем тези с IE, при положение, че и други големи играчи на пазара ги "боли фара" за IE :D
 

Прикачени файлове

  • upload_2019-6-19_11-35-20.png
    upload_2019-6-19_11-35-20.png
    347.5 KB · Преглеждания: 10
То проблема ще дойде, когато клиента ти звънне и каже, "абе сайта ми е счупен". Какво ще му отговорите?
А прочетох "- Боли ме фара за счупения ви сайт." :D
 

Горе