Идеи за SEO

webmaster

Member
Опитвам се да направя СЕО оптимизация на сайт на мой приятел, но хем спазвам всички правила, хем не става. Сайта (www.portalimoti.com) е направен доста тъпо с фреймове и е възможно да се дължи на това. Ако някой иска да погледне и да даде някакви идеи ще го черпя бира :D
 
Правилно си усетил че фреймовете са проблемът или поне основния проблем. Google вече няма проблем с фреймови сайтове, но самия факт че не се променят title и мета таговете за различните страници е кофти. Вземи най-добре някой готов темплейт, за да не си играеш и направи сайта наново. Ако го оставиш в тоя вид не мисля че ще има успех.
 
:)

сайта има нужда от цялостен редизайн, много добър подбор на кл
чови думи, добра структура, линкове.. както е в момента .. просто е за никъде. само си погледни кеша на гугъл (бяла страница).. има бая работа според мен
 
:)

Като гледам сайта е писан на HTML 3.2 :D а това че се ползват фреймове не значи че страниците не трябва да имат META и TITLE. Аз лично бих го направил сайта наново, че сега май наистина е голям кошмар, фреймовете са му най-малкия проблем, ползват се някакви сесии при търсене, search.php пренасочва към postsearch.php, ... и най-важното е че result_search.php не дава никакво инфо на Google и самите оферти не могат да бъдат индексирани добре. За бира толкова, за повече идеи хонорара ми е 4-цифрен :wink:
 
А и като гледам и контет мъ липсва. Бота трябва да се хване да индексира нещо освен линкове, алт тагове, мета тагове, и други от кода на сайта. Засилване на връзките към него също много ще го засили. Друго, което може да се направи е да се отървете от тез динамични URL-та, не че няма да ги намери бота и индексира, но просто не са много SE Friendly. По-добре е да се измисли нещо и в тази насока. :wink:
 
ilianskim каза:
Ами сайт за имоти с фреймове и СЕО в тая област , личното ми мнение е че се състезаваш с куцо магаре с расови коне :)
Хехе, направо изкърти миФките с това сравнение.

Без пари оптимизацията няма да стане. Добра алтернатива е адуърд, все пак нишата е доста конкурентна.
 
:)

Благодаря за коментарите и идеите. И аз мисля, че сайта трябва да се направи наново, но хората си го харесват :? и просто искат да му се помогне, а и пренаписването ще струва скъпо. Готово решение трудно може да се приложи защото сайта има няколко хиляди регистрирани потребители с качени оферти, т.е. базата данни трябва да се прехвърли изцяло, което ще е много работа. Та, има нужда от идеи какво може да се направи със сайта такъв какъвто е?
 
Агентите си плащат за да си качват там офертите, така че не е проблем да ти платят да се пренапише целия сайт, а иначе по този аз ти казах - оправи търсачката - нека да е само с GET за да можеш да пуснеш линкове на Г, и пооправи страниците със самите оферти, това е напълно достатъчно. Хубавото на този сайт е че SEO много много не му трябва, хората си го знаят.
 
Още веднъж благодаря на всички за полезните съвети и идеи. Ще пиша какъв е резултата :wink:
 

Горе