Идея за заведение за хранене - инвестиция и доп. съдействие

yavkata_24011

New Member
Здравейте,

Бих се радвал да споделя идея и една малка мечта, която бих желал да реализирам, но за жалост нямам необходимия капитал и имам необходимост от съдействие :))

Също така имам няколко въпроса, за които бих се радвал, ако някой може да отговори адекватно.

Искам да отворя магазинче за сандвичи, което да се намира близо до училище (за предпочитане - центъра на гр. София). Видях реални обяви с читави обекти (малки), които отдават под наем нужните помещения за 400-650 лв./месец. Проучих и процедурата до стартирането на магазинчето - няма да отнеме много усилия, както и капитал.

При осъществяване на тази моя малка идейка бих желал първоначално аз да работя на мястото, тъй като имам страхотни идеи за популяризирането на мястото (малки подаръци за клиентите, игра, charity кампанийка и други), а също така и за да може бизнесът да се развие до степен, до която спокойно могат да бъдат наети двама служителя (съвестни), за които също имам план как да мотивирам.

Имам страхотни идеи и за барче, но там разбирам, че нещата са много по-сложни, а и към момента ми се иска да започна именно със споменатото магазинче, за да усвоя умения.

Какво е Вашето мнение относно идейката ми?
Има ли някой тук, който се е занимавал с подобно нещо?
Има ли желаещ, който би работил с мен? Под работи - имам предвид да съдейства финансово и да има желание да работи с мен :)) Относно

Поздрави на всички,
 
Идеята е добра. Разбира се, ако успееш и да прецениш трафика, който ще минава от там, колко клиента трябва да се отбиват при теб, за да си купят, на каква точно % печална ще работиш и, не на последно място, колко може да поемеш на ден максимум, лесно ще си отговориш на някои въпроси.

Не съм във бизнеса, честно казано нямам интерес, въпреки, че преди 15-20 години имах, точно за малка сандвичарница с пица на парче, ход дог, тостове, дори гюфрети, защото много ги обичам. :) Но не посмях тогава. Имам близък роднина, който е в подобен бизнес. Има две баничарници и му вървят добре. Едната е до гара и бизнес сгради, с едно училище до нея. Другата - между две училища и тук таме някоя сграда с офиси. Стигнаха нивото да имат продавачка, както и персонал за направата на тестените изделия, и пак да са на печалба. Две неща са им определящи - трафика и разходите.
 
Всичко, което ще стане от безстойностен кеш в бизнес си струва да се направи. Разбира се, важно е да си намалиш риска на маск от провал чрез проучвания и зазписване на Б планове, а не да се разчита на късмет и хъс, да хубави неща са, но не винаги игравят в твоята посока. Дай още информация, за да видим с какви идей да ти се включим ние.
 

Горе