Избор на Бизнес Каталог?

maxell

New Member
В кой от следните бизнес каталози е е по-добре да се плати за изходящ линк. В Каталог.бг имам безплатен изходящ линк, но е с неподходящо заглавие и не се показва в google като отделен резултат при търсене на ключовата дума. Въпроса ми е дали има смисъл да плащам на Каталог.бг за промяна на заглавието или е по-добре да взема линк от Бизнес.бг на половин цена или не си заслужава инвестицията и в двата случая.
1. Бизнес.бг
2. Каталог.бг
 
От: Избор на Бизнес Каталог?

Тия от каталог.бг ми звъняха миналата година, да ми предлагат срещу 200лв на месец да ми вписват сайта.
Направили ми демо впесване - 1 месец да пробвам - и после пращат статистика колко посещения имало, али бали... И някаква мацка ми обяснява колко мега изгодно било, как това ми били потенциални клиенти и нам си кво....

викам чеки ся... от тия 200 посещения (на обявата в техния сайт), дето ми казвате, само 2 са цъкнали на линка към сайта ми, тоест само те имат реален интерес - другите са нетаргетирани посетители, дето ме боли курац за тях. Тоест по 100лв на таргетиран посетител.
През Adwords цената на таргетиран посетител ми е 2-3-4 стотинки.

ААА АМА НЕ БИЛО ТАКА, то имало и ефект за търсачките, ма в adwords зависило от конкуренцията, ма нам си кво... :) За търсачките колко е ефекта - линк от директория с десетки хиляди изходящи - ефекта е като за безплатна директория :)

Изнерви ме малко, че и нагли такива 1 месец не ме оставиха да ме питат що не ми харесва цената и си мислят, че пасем трева тука... С някакви търговски номерца, дето ги учили в УНСС-то :)


То ако ставаше така - тука всички само бизнес каталози щяха да бълват :)
 
Последно редактирано:
От: Избор на Бизнес Каталог?

И на мен ми се видя доста скъпо и безсмислено, но като не разбирам достатъчно от качествени линкове и от SEO, пък на конкуренцията профила в каталог.бг излиза на 1 страница към края, а по принцип сайта му излиза на 1-място, а моят е на 3-то. И си мислех дали един платен линк в бизнес.бг( като по-евтин вариант - 75лв/12месеца) няма да помогне, защото като ми пуснаха офертата в групо.бг със линк и веднага го задминах. Или пък да наблягам на сайтовете с отстъпки и аз не знам?
 
200 лева? Не е ли малко многжко за 2 посещения? Може да е такава цената, ако има реално я показвания, я кликвания, я някакви плюсове за сайта. Но ако от там вярват, че присъствието ви там ще ви вдигне в Google, Yahoo, Bing, значи или аз не съм наясно с алгоритъма или въпросните сайтове са или на тези търсачки или с много голямо партньорство.

По прицнип наблягай на натуралното SEO, а не на някакви времени манипулации. Дай на хората да говорят за теб. Нарича се линк байт - хората ликват към теб защото са доволни от теб. Направи си го социален сайта, промотирай си страницата. Понапиши някоя друга статия за теб. Обиколи някои други директории, социални мрежи, защо не и форуми. Пусни ги от подписа тук, но след като си направи постовете. Абе има хиляди безплатни варианта, и после помисли да засилиш. Но що си го минал с 1 линк от групо.бг, значи ще го минеш с много качествени и тематични, и не само ще го минеш, а няма да му дадеш и шанс да те стигне.

Аз едно време кандидатствах е един бизнес кааталог, за бачкане. Не тогава се отнесоха непрофесионално с мен и винаги съм бил негатвино настроен към тях, независимо, че не всички са водени от прасета, с които аз си имах работа. Но там им казах, че услугата трябва да е конкуретно способна и да се продава, като им казах какво може да се направи, а те ми казаха и така си работи, не ни трябват предложения. Не им трябват, ама идеята е да продаваш на всеки и всеки да те препоръчва, а не да се молиш на едните, а на другите да им мрънкаш, че тези пари са оправдани. Пожелахме си успехи в кариерите си и се раделихме. Не храня топли чувства към тях. За това и няма да дам положително мнение, даже никакво. Но сами си преценете дали си струва, след като за тези пари можете да направи следното:

- PPC за 50 лева
- Линкове за 50 лева
- Facebook PPC за 50 лева
- 3 Статии + събмит за 20 лева
- Едни социалки на статията за 10 лева
- Рекмала в 2-3 големи Facebook групи за 10 лева
- Един голям Бушмилс + кола за 8,50 лева за добре свършената работа
- Добър бакшиш и смигване на сервитьорката за 1,50 лева.

Ето ти го разписано. Дали да продължа? :)
 

Горе