Избор на монитор

От: Избор на монитор

Здравейте колеги, дойде време за още един монитор хаха, харесал съм си http://desktop.bg/displays-dell-dell_uz2715h някой ако има такъв или просто изкажете мнение ще съм много благодарен
 
От: От: Избор на монитор

Хапнаха ли се предходните постове?

500 кинта са добра сума като за базов непретенциозен непрофесионален модел.

http://www.tftcentral.co.uk/
http://www.monitoribg.com/
http://www.retropcmania.com/
Dell LCDs Comparison


Тези сайтове като най-вече първия се „изяждат“ с кориците. „P“-то са евтини, тъй като са с бозавите „TN“ матрици (каквито болшинството от форума хора несъмнено имат, като почват да имат проблеми с очите, ще се досетят къде е грешката).

За Вискяр: и за столът важи същото, подценяването му жестоко. Не знам защо се прави разлика между очи и гръбнак? При едното спираш да виждаш, при другото пък спираш да се движиш или постоянно болки.

Като цяло полупрофесионалните „U“ модули са добър избор. Професионалните баш, дето са на EIZO и започват от 2 хилки за 24 инча няма да ги разглеждаме.

Понятието като „най-изгоден монитор“ не съществува. Но пък има понятие за запазване на максимално дълго доброто зрение, което и с монитор за 5 хилки надали ще се „запази“ по-добре, но пак е по-добре от боза в range 200-400 с TN.

Може да се помисли дори за upgrade на бюджета, че тази половин хилка, както писах, си е базова.

Edit: U2515H като излезе да се надяваме до Xmas, ще е си е по-добър вариант, но пък и премиерната му цена… ще си е като за премиера, докато на стария вече ще са минали 10-11 месеца от излизането му, цената ще му е паднала, дори ще има и 2nd hand нейде някъде.

Тоя монитор (UZ2715H) с тази Full HD разделителна способност (неграмотно написано в този скъп сайт „резолюция“) за тези пари… не е добър избор, тъй като в този ценови клас вече се навлиза в 2560x1440 при полу-професионалните монитори на Dell (и не само).

27" и Full HD (1920x1080 или 1200) е несъразмерно. То за дадени хора вече и 24" с HD-то не е съразмерно, но това е др. тема. Преориентирай се в изнамирането на модел или бройка, която е хем 27", хем 2560x1440 (или 1600).

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/content/dell_u2715h.htm

Или направо изнамираш кои са 27" бройки модели на различните производители тук, paste-ваш моделният номер в pazaruvaj.com и оглеждаш цените какви са, що са. Сравняваш х-ките между моделите (когато са вече едни и същи и инчовете, и разд. способност 2560x1440). tftcentral е незаменим, не някой си random store/shop.
 
От: Избор на монитор

Здравей, не можах добре да разбера какво имаш предвид под "хапнаха ли се"? Ако мога да те помоля да ми обясниш защо е несъразмерно? Пълен лаик съм като става въпрос за монитори, не съм дизайнер, не ми трябва най-перфектния монитор, просто искам да взема нещо що годе добро за очите си, защото се занимавам с програмиране по мин. 7-8 часа всеки ден.
 
От: Избор на монитор

това HP, ако те вълнува ергономичната регулация по всички оси
dps-bg.com/item2393/F0W81AA-HP-EliteDisplay-E241i-24-24-TFT-monitor-HP.html

или ако си ок за нестандартна резолюция, това LG
desktop.bg/archive/displays-lg-lg_25um65p

сори, не мога да поствам линкове
 

Горе