Избор на тема за IT сайт

tyler1

Member
Ще започвам IT сайт, но не мога да си намеря хубава тема.. Може ли да ми препоръчате някоя? Ако може да е безплатна, като припечеля ще си взема платена. Мислих за Tech Mag, обаче на демото http://demo.wpdance.com/#techmag най-долу е някак грозно.
 
Последно редактирано:
Re: Избор на тема

Има доста интересни неща. Ето няколко:

- demo.themingstrap.com/mashthirteen
- themes.goodlayers2.com/worldwide
- demo.themeskingdom.com/novelti
- today.wizedesign.com

А какво ти харесва от това, което си гледал из мрежата? :) Нещо конкретно като подредба, дизайн, структура?
 
От: Избор на тема за IT сайт

Е като пише Technology Theme, кое точно я прави по -различна от останалите. Темата от първото мнение си е абсолютно стандартна за WP Blog. Най-добре разгледай абсолютно всички раздели и си избери, която ти харесва.

Разгледах и темите предложени от Blinky. Специално за ТЕСН сайтове забелязвам все по-широкото използване на теми от типа на: http://demo.themingstrap.com/mashthirteen/ ,
http://mashable.com/ и други известни сайтове ползват подобен дизайн.

Аз преди време търсих доста за моя Tech site и се спрях на http://themewich.com/previews/?product=extranews и съм много доволен
 
Последно редактирано:
Да, напоследък повечето големи технологични сайтове са се насочили към широкия дизайн, който реално в момента е най-атрактивната визия за подобен тип сайтове. ;)

Ако следващ някакъв модел, може да кажеш примерно какво ти е направило добро впечатление, като по този начин и ще се търси тема. Дори не е нужно да е тематична тема, а просто някоя magazin / news, която да се нагласи като цветове и елементи. Както е примерно Gizmodo и дори SEL. ;)
 
От: Избор на тема за IT сайт

От тези, които ми предложи Blinky, най ми харесаха второто и четвъртото. Обичам дизайна да е по-олекотен и по-свободен, да има 2-3 места за реклами, страницата да не е много дълга надолу. Мисля да започна с това: http://today.wizedesign.com/
 
От: Избор на тема за IT сайт

dimittrow9 Това на което си се спрял е доста претрупано, по този начин даден потребител няма да прегледа всички новини намери нещо по синтезирано, да не е много дълго и да може потребителя бързо да се ориентира и да разгледа всичко което го интересува. Виж на http://profit.bg/ имат добър сайт горе долу.
 
Мен лично не ми харесва профит-а. Такива сайтове ми правят много лошо впечатление. Имам чувството, че някои хора нарочно се ориентират към такъв тип сайтове, заради многото място за реклама. Това не е лошо, но определено се губи идеята на "дишащия" сайт.

Аз смятам, че тук нашите не са много в крак с новите тенденции. За това препоръчвам да следва чуждестранните сайтове, ако ще взаимства. Даже и дир.бг не ми е критерии за добър информационен портал, но виж Yahoo, определено ми е. :) И така.

Виж дори marketingland.com - и там е така. ;) Сигурен съм, че и повечето IT сайтове, които следват последните тенденции са така:

- moz.com/blog

- cnet.com

- theverge.com

- geek.com

Забележи добре, никъде нямаш "наблъскани" елементи, както е в профита или другите от същата медийна група, но пък всеки си има стил де. :)

И ако ще правиш нещо, прави го за чужбина човек. ;)
 
От: Избор на тема за IT сайт

Има и български в крак с последните тенденции - http://smartnews.bg/ е в стил The Verge
Profit.bg е доста демоде, още по зле е http://www.digital.bg/ при който даже ми се подвига.

Като съвет, ако сайта ще е тясно специализиран и няма да публикуваш поне по 5-10 статии на ден, избери нещо по семпло и не толкова претрупано
В противен случай какво ще стане - ще имаш супер шарена тема с 100 раздела, прозореца , много реклами , икони и т.н , и съдържание несъответстващо на амбициозния дизайн.
 
Да, digital-а от доста време не са мислили за подновяване. Нещо, което на запад правят адски бързо. Едно време, ако някой си спомня стария дизайн на Mashable:

web.archive.org/web/20070501174205/http://mashable.com

Но евалата, никога не са изоставали. Ако ги видите какви си "малки" през далечната 2005-та. :) Но какво да се прави, всеки тръгва от някъде и в един момент или успява и продава бизнеса си за няколко милиона или се проваля и започва нещо друго. Но едно е сигурно - не са преставали да следват новите тенденции, три години след 2007 се отвориха на това с пространството:

web.archive.org/web/20100914052235/http://mashable.com

И така. Малко ми е странно тези, които започват да градят сайтове с остарели технологии. Или тези, които имат едвам едвам 50 статии на кръст и сложили 200 елемента в сайта - банери, слайдове, кутии, фиидове, и всевъзможни неща....
 
От: Избор на тема за IT сайт

Поне в началото на такъв сайт, трябва да си доста отдаден, напоследък попадам на доста теми на хора стартирали такива сайтове и повечето са доста доволни, но в началото никога не е лесно, а всъщност за дигитал едно време много често влизах и четох новини там, но от много време сигурно около 2 години не съм се сещал и то е ясно защо.
 
От: Избор на тема за IT сайт

И друго важно нещо, как ще изглежда сайта отворен през мобилно устройство - телефон и таблет
Сега като гледам, при моят сайт тези потребители вече превишават влизащитe от стандартен компютър... а не бях обръщал внимание досега.
Clipboard01.jpg
 
Re: От: Избор на тема за IT сайт

И друго важно нещо, как ще изглежда сайта отворен през мобилно устройство - телефон и таблет
Сега като гледам, при моят сайт тези потребители вече превишават влизащитe от стандартен компютър... а не бях обръщал внимание досега.
Виж файлът 10954

В интерес на истината да, няма как със стар дизайн да риспонсив дизайн, освен ако не си направиш мобилна версия или собствен ап, което в началото е малко ту мъч. Но пък мобилната версия лесно съм виждал да става на обикновен HTML, само където беше за фирмен сайт, който не се синхронизираше с мобилната му версия. Няма как, това са две разлини неща. Освен, ако програмиста не се е постарал да го направи така, че да са вързани, но по-лесно е риспонсив. ;) Ап си е супер, но малко няма как в началото. Освен, ако не е нещо просто. ;)
 
От: Избор на тема за IT сайт

На smartnews.bg всъщност темата е доста хубава, в whatwpthemeisthat.com пише, че темата се казва Smarter3, но не намерих никаква информация за нея в нета.. Да не е тяхна?
 
Re: От: Избор на тема за IT сайт

На smartnews.bg всъщност темата е доста хубава, в whatwpthemeisthat.com пише, че темата се казва Smarter3, но не намерих никаква информация за нея в нета.. Да не е тяхна?

ММ, Митака го е къстамизирал това. ;) Поне той работеше по нея, сайтът е в групата на МедиаБит. ;)
 
От: Избор на тема за IT сайт

Значи не може да се намери, а дори да се намери има авторски права? Най-вероятно ще започна с http://today.wizedesign.com/ Иначе от всички, като най-изчистено, удобно за ползване и добро ми хареса на smartnews.bg
 
От: Избор на тема за IT сайт

Според мен и по-добри предложения има но щом ти харесва...
Преди да я закупиш, виж как се отваря същия адрес през смартфон.
 

Горе