Избор на форумна система

vladinc

New Member
Кое бихте ми препоръчали за форумна система :
1) vBulletin http://www.vbulletin.com/
2) Vanilla http://vanillaforums.org/
3) punBB http://punbb.informer.com/
4) phpBBhttps://www.phpbb.com/

предвид :
подредени по важност

1) Бързина и сървърно натоварване
2) Сигурност
3) Потребителски интерфейс и възможности
4) СЕО
5) Леснота на администрация
 
Последно редактирано:

pgplamen

Active Member
От: Избор на форумна система

Ами аз бих ти препоръчал IP.Board. Ползвал съм vBulletin за малко повече време съм ползвал phpbb. Но от година и половина ползвам IP.Board и съм много по- доволен от него от колкото от другите два. Макар че последните версии са малко бъгави но си заслужава. Лесно се администрира има модули за СЕО да не говорим за потребителския интерфейс и възможности не товари толкова много макар че иска малко повече ресурси.
 

vladinc

New Member
От: Избор на форумна система

Благодаря,
причината поради която мога да избирам от само тези 4 е че ще се интегрира допълнително в друга цмс, която не поддържа ИП боард
 

petlv

New Member
От: Избор на форумна система

Няма го в списъка, но аз бих дал своето мнение за SMF (Simple Machines Forum) - отлична форумна система, която предлага и голям избор от безплатни mods за разширяване на основните функции.
 

Rock

Well-Known Member
От: Избор на форумна система

Въпросът по-скоро е дали форумът ще представлява съществена част от сайта ти или ще е по-скоро като допълнение, на което няма да се залага много, много. В случай, че е първото тогава съветвам vBulletin, защото е цялостно решение, с голяма функционалност и доста добра модификация, но струва пари (249$). Ако пък е втората опция може да вземеш phpBB, който определено е един опт най-добрите free форум софтове. Ако имаш умение, или някой от екипа на сайта, да модифицирате phpBB също може да се постигне желан ефект, като няма да се плаща.

Моето скромно мнение е : ползвай vBulletin, ако форумът ще е съставна част от сайта ти и потребителите ще го ползват доста, няма да съжаляваш.
 

vladinc

New Member
От: Избор на форумна система

привет.. сайта е нов , но домейна е на 3+ години .. стария сайт , до колкото мога да видя в архивите на нета , е имал добро количество потребители..
не съм фен на пхпББ-то заради огромното количесво спам което се получава.. ползвал съм го преди , и направо е отчайващо..
 

Rock

Well-Known Member
От: Избор на форумна система

Залагай на vbulletin тогава. Жалко, че не може да се сложи IP Board, защото е моят фаворит
 

cremabox

Active Member
От: Избор на форумна система

Ако ще го прикачаш към друг сайт
PunPHP - Доста лек и много бърз
Ако ще изградиш Форум сайт като Предприемач.ком
IP Board - Малко по-натоварващ, но с много възможности
 

Горе